Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

 

Rekonstrukcija velike budžetske pljačke uz pomoć Ministarstva zdravlja (2)

 

Smrtno bolesno zdravstvo

Bitka koju vodi profesorka Dragana Jovanović, gradska sekretarka za zdravstvo Beograda, pokazuje da u Srbiji ne postoje institucije koje bi mogle osigurati funkcionisanje pravnog sistema. Naprotiv, ministar zdravlja Tomica Milosavljević i njegova organizovana kriminalna grupa i dalje nemilice i nekažnjeno kradu sve što im dođe pod ruku.
Potkradanje, pljačkanje i eksperimentisanje nad bolesnim građanima, prostačka pohlepa, stvarnost su koja ne zabrinjava predsednika Srbije, koji odlučno najavljuje da promene u vlasti biti neće. Sunovrat Srbije se nastavlja. U ovom broju naša saradnica Ana Lešo otkriva nove detalje Milosavljevićevih pljački

 

Ana Lešo

U martu 2004. godine u Narodnoj skupštini Srbije ratifikovan je kredit EIB, i tako otpočeo projekat "Hitna rekonstrukcija 20+1 bolnica u Srbiji" finansiran kreditom Evropske investicione banke.
Struktura hitnog ulaganja podrazumevala je nabavku nemedicinske opreme (kupljena na zajedničkom tenderu, međunarodni), medicinsku opremu (kupljenu na objedinjenim tenderima, međunarodni) i radovi na infrastrukturi - građevinski radovi.
Prilikom realizacije projekta rađeno je uvek "malo" više nego što je prvobitno predviđeno, jer se radilo o hitnim  građevinskim intervencijama u prilično dotrajalim, starim zgradama. Tom prilikom, nigde nije prekoračena suma za više od 25 posto kako nalaže zakon, što je regulisano aneksima ugovora za nepredviđene radove. Takođe su iz Nacionalnog investicionog plana obezbeđena dodata sredstva za intervencije u opštim bolnicama u Subotici, Zaječaru, Leskovcu i kliničko bolničkim centrima "Zvezdara" i "Zemun". Ukupno je  dato iz NIP-a 7.928.279 evra.

KBC  ZEMUN

 

Protokolom koji je potpisan  26.12.2007. svi rokovi za izvođenje radova su bili odavno prekoračeni. Za završetak radova, po proceni nadzora, bilo je potrebno još 100 dana za programe finansirane iz NIP-a, i 60 dana za programe finansirane iz EIB-a. Po izveštaju nadzora, glavni razlog za ovo je bila loša projektna dokumentacija. Radovi su se odvijali delimično po tenderskoj dokumentaciji, a delimično na osnovu pismenih naloga koje je davala Jedinica za implementaciju projekta Ministarstva zdravlja (šef, Vojin Vuković).
Ugovor za KBC "Zemun"  je potpisan 03.07.2006. na iznos od ukupno 2.965.365 evra sa PDV-om, od čega se iz NIP-a finansiraju neparne šeme (1,3,5, i 7) u iznosu od ukupno 1.295.638 evra, a iz EIB-a parne šeme (2,4 i 6) u iznosu od 1.415.022,85 evra.
Rok završetka radova bio je šest meseci.
U toku realizacije uočeno je da radovi ne mogu da se izvode po tehničkoj dokumentaciji, pa je na osnovu toga došlo do dopunjenih ponuda izvođača, na osnovu kojih su potpisani Aneksi 1 (obostrano potpisan 28.09.2007.)
Predmet Aneksa je preraspodela sredstava sa Šeme 1 (finansira se iz NIP-a) na Šeme 2 i 3 i naknadne radove Šeme 1. Na osnovu 17 ponuda  sastavljen je Aneks u vrednosti od 223.919,39 evra sa PDV-om, odnosno 189.762 evra, bez PDV-a.
U tom trenutku, neiskorišćena sredstva po osnovnom ugovoru su bila iz fonda  NIP-a,  523.861,71 evra bez PDV-a. Ako se ova vrednost umanji za vrednost Aneksa 1, ostaje još 334.099,52 evra, ili  394.237,43 evra sa PDV-om, plus 292.340  iz sredstava EIB, što ukupno iznosi  686.577,48 evra.
Aneks  2  potpisan je od strane Ministarstva zdravlja 25.12.2007, a od strane izvođača 26.12.2007.
Predmet Aneksa su dodatni radovi koje finansira Grad, na iznos od 60.827.412 dinara, sa PDV-om.
Logično  je što je gradski sekretar prof.  Dragana Jovanović postavila pitanje zašto se  se na Grad prebacuje finansiranje dodatnih radova, ako sredstva po osnovnom ugovoru nisu još potrošena?
Nakon ovoga dolazi do potpisivanja Aneksa 3, na iznos od 62.964,26 evra, koje dana 31. januara 2008. potpisuje Ministarstvo zdravlja (a od strane  izvođača radova 4. februara meseca 2008. godine).
Nakon prozivke od strane gradskog sekretara, potpisuje se i Aneks 4, kojim se menja  način plaćanja!
Novac, po ovom Aneksu,  sada može, naknadno (zakonski?) da se od Ministarstva zdravlja prebacuje KBC-u Zemun, a ovaj sada može da plaća izvođača!
Zanimljiv je i Aneks 5 potpisan  na iznos od 502.072,67 evra dana 9. decembra 2008. sa rokom završetka radova u roku od 30 dana (?!), odnosno do 31. decembra 2008. godine.  Predmet su izmene i dopune radova na Šemama 1, 2, 3, 4, 6 i 7 (samo 2 ponude za 6 programa!)
Kako može 502.072,67 evra da se potroši za 22 dana?
Nakon potpisivanja Aneksa 2, kojim je finansiranje radova  prebačeno na Grad Beograd, R Ministarstvo zdravlja je sklopilo još tri Aneksa, na ukupnu vrednost od 565.036 evra, preraspodelom sredstava iz Osnovnog ugovora, čime su kompletno "potrošena" sredstva iz Osnovnog ugovora.
Tomica Milosavljević je po ratifikacionom sporazumu o kreditu EIB-a odgovoran i Evropskoj uniji (i sudu) za  nepravilnosti u trošenju finansijskih sredstava  u vezi rekonstrukcije  KBC Zemun i KBC Zvezdara.

DZ Grocka

 

U februaru ove godine gradski sekretar za zdravstvo prof. Dragana Jovanović pismeno je obavestila gradonačelnika Beograda o problematičnoj situaciji vezano za dugovanja Doma zdravlja Grocka, koja se odnose uglavnom na dugovanja za lekove sa pozitivne liste, a koji su u momentu preuzimanja osnivačkih prava od strane grada Beograda iznosili oko 82.000.000 dinara.
Navedeni iznos uvećan je za godinu i po dana na 168.000.000 dinara!
Nakon poslatog zahteva gradskoj Agenciji za budžetsku reviziju, izvršena je odgovarajuća analiza, i utvrđeno da je direktorka Doma zdravlja Grocka dr Milka Stanojević (G17+) utrošila oko 174 miliona dinara u 2008. godini za javne nabavke, a da nije raspisivala ni tendere!!!
Tim povodom profesorka Jovanović je održala sastanak sa gospođom Danicom Radosavljević i direktorkom Doma zdravlja Grocka, dr Milkom Stanojević,  i sa dr Božicom Novaković, svojom zamenicom, radi razjašnjenja nastanka duga.
Zamenica sekretara za zdravstvo je dr Božica Novaković, funkcioner  G 17 Plus, i ona, tvrde upućeni, ulaže sve napore da omete  rad profesorke Dragane Jovanović, na raščišćavanju kriminala u zdravstvenim ustanovama.
Pokrenuta je inicijativa za  smenu direktorke Doma zdravlja u Grockoj na prvoj sednici Skupštine Grada.
Ali, da li je to dovoljno? Jer, to je ipak milion evra duga, koji je direktorka napravila u samo jednoj godini. Da li se zbog  ovakvih mahinacija ide na sud! Proizilazi da svako ko je član mafije četvorostrukog ministra Tomice Milosavljevića, može da krade do mile volje. Nekažnjeno.
 

 

Ništa ni od istrage

Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu preduzeće   DCA laboratorija d.o.o. iz Leskovca, koju zastupa direktor Ivan Savić, podnela je zahtev za sprovođenje istrage u predmetu Ki. 763/07 protiv ministra zdravlja Tomice Milosavljević, nekadašnjeg državnog sekretara u ovom ministarstvu zdravlja Nevene Karanović, Vasilija Antića, pomoćnika ministra zdravlja, i još četvoro zdravstvenih radnika, koje podnosilac zahteva za sprovođenje istrage sumnjiči da su zloupotrebili službeni položaj.
Ministar zdravlja, njegov pomoćnik i državna sekretarka, kao službena lica, odbili su da izvrše  presude Vrhovnog suda Srbije U. 2526 od 31.12.2003.,  U. 1204/05 od 05.10.2005. i  U. 2163/04 od 17.03.2006., kojima su  poništavani zaključci  Ministarstva zdravlja povodom zahteva DCA-laboratorija d.o.o. za ocenu ispunjenosti uslova za proizvodnju nekoliko lekova i medicinskih sredstava, i njihovo stavljanje u promet.
Štiteći interese privilegovanih uvoznika, koji su istovremeno bili finansijeri izbornih kampanja stranke G17-plus (koja imala apsolutnu kontrolu nad radom Ministarstva zdravlja), prijavljeni su, navodi se u zahtevu za sprovođenjem istrage,  odbijali da postupke koje su DCA-laboratorije d.o.o. pokretale i koji su nezakonitim zaključcima Ministarstva zdravlja opstruirani, nastave sa istim i po donošenju navedenih presuda Vrhovnog suda Srbije.
Fabrika iz Leskovca onemogućena je da počne sa proizvodnjom  više vrsta lekova, jer je ministar Milosavljević i njegova klika štitila pojedine uvoznike lekova, koji su davali ministru, njegovim saradnicima i  stranci G 17 Plus velike svote novca.
Naravno, od ove istrage nema ništa, jer je ministar zdravlja nedodirljiv za istražne organe.
  

Sile kriminalne osovine

Kako pomoći dr Dragani Jovanović u njenoj borbi protiv zdravstvenog kriminala u Srbiji?
Opšte je poznato da osovina Dinkić-Milosavljević pare opljačkane od srpskih pacijenata u džakovima iznose van Srbije već 5 godina. Dinkića uzbuđuje način na koji se u vreme Miloševića novac iznosio na Kipar, te njegovo iskustvo sada oduševljeno primenjuje. Već je 23 milijarde evra oprao raznim kriminalnim grupama po svetu!
Kolika je tzv. pepeljara ostala njemu, tema je raznih nagađanja, ali naši izvori govore da mu je, za razliku od banana republika, cena nešto niža, pa zahvaljujući tome što smo geografski u Evropi, Dinkić na ovu svotu ima zaradu blizu dve milijarde evra! Smatra se da je bar polovina od mahinacija u zdravstvu, gde mu je vredni saradnik Milosavljević otvorio nove vidike i apetite.
Zahtev za smenom dr Dragane Jovanović, potekao od odborničke grupe G17 u Skupštini grada dokaz je  da se sukobila sa ovom kriminalnom grupom. Povodom raspisanih konkursa za direktore beogradskih kliničkih centara, nepoželjni kandidati se podvrgavaju neviđenim metodama zastrašivanja, i teraju na povlačenje kandidatura. Naravno, sve kako bi bio miniran plan dr Dragane Jovanović o poštenom izboru najboljih kandidata za te funkcije. Pravi razlog su započete rekonstrukcije ovih bolnica, iz kojih se lopovima u zdravstvu smeše milioni evra pokradeni od poreskih obveznika.
Da li će profesorka Jovanović imati snage, i hoće li je Tadić i Đilas i dalje podržavati? Obojica treba da se zamisle ko će im lečiti decu, ako sada, kada se sve zahuktalo, ne reše konačno pitanje zdravstvene mafije, koja je srce srpske mafije!
                          (Imena autora poznata redakciji)

 

Niš: Tuča profesora na Stomatološkom fakultetu
Akademski obračun
Intervencijom niške policije izbegnut je skandal većih razmera kada se svađa dvoje profesora pretvorila u tuču.
U prostorijama Odeljenja za protetiku Stomatološke klinike u Nišu došlo je do verbalnog obračuna dve profesorke sa Kliničke protetike - dr Aleksov i dr Malobabić koji se vrlo brzo pretvorio u tuču u kojoj je najdeblji kraj mogao da izvuče docent Saša K. koji je pokušao da razdvoji svoje koleginice. Tuča se posle kratkog vremena preselila u hol Stomatološke klinike, naočigled pacijenata i studenata. Intervencijom niške policije izbegnut je sukob većih razmera.
O ovom skandalu nadležni na Medicinskom fakultetu do danas nisu izdali zvanično saopštenje.                                
(dr Olivera Lainović, Niš)

Novi Sad: Diklića upropastili nestručni lekari

Konzilijum slepaca

 
Glumcu Bogdanu Dikliću pozlilo je za vreme predstave na Sterijinom Pozorju u Novom Sadu. Na trenutke je  gubio svest i hitna pomoć je intervenisala sa svojim najjačim Rtg tehničarem. U toku reanimacije došlo je do povreda organa trbušne duplje, sa posledičnim unutrašnjim krvarenjem.
Posle zbrinjavanja na Koronarnoj jedinici Instituta za Kardio vaskularne bolesti Vojvodine, urađeni su dijagnostički postupci koji su ukazali na postojanje embolije pluća sa nestabilnim ugruškom koji je sprečavao protok krvi intermitentno.
Svaki seoski lekar bi prepoznao da je glumac Bogdan Diklić imao krvarenje u trbuhu. Njemu su  na ovom Institutu odmah dali lekove koji podstiču krvarenje, jer lekari Instituta nisu prepoznali krvarenje u njegovom stomaku!
Zbog takvog nalaza pacijent je prebačen u jedinicu intenzivne nege Instituta za plućne bolesti. Tamo je u jutarnjim satima utvrđeno postojanje ishemijske zone srca, odnosno ishemijskog infarkta, najverovatnije kao posledica istovremeno i smanjenog dotoka krvi u levu komoru srca, kao i niskih krvnih vrednosti. Dežurni  lekar dr Čaba je tražio vraćanje pacijenta nazad u koronarnu jedinicu Instituta za  kardiovaskularne bolesti Vojvodine.
Sve vreme ni na jednom od ova dva Instituta niko nije primetio da stomak pacijenta raste, kao stomak trudnice, niti da ima smanjene vrednosti hemoglobina, kao posledicu unutrašnjeg krvarenja.
Da bi ovo bilo uzeto u razmatranje moralo se poći od podatka o izvršenoj reanimaciji sa spoljašnjom masažom srca, kao i neobjašnjivoj anemiji. Takođe i ishemijski infarkt srca uz prvobitni dobar nalaz na srcu sa  stalnim smanjivanjem hemoglobina, a uz postojanje podatka o reanimaciji, ukazao bi inteligentnom lekaru na postojanje krvarenja, a pogotovu slika trbuha koji je iz ravnog narastao  do trbuha koji imaju trudnice.
Na sreću Bogdana Diklića, stupio je na scenu iz pokrajinske bolnice Dr Zoran Milošević, i izvršio operaciju sa zbrinjavanjem krvarenja na mnogim mestima u trbuhu, pogotovo na organima koji su  bili povređeni kod reanimacije, kao sto su jetra i slezina.
Zdravstveno stanje Bogdana Diklića je i dalje dosta teško. Ako dođe do dobrog ishoda, onda je to zahvaljujući dr Zoranu Miloševiću, iskusnom trbušnom hirurgu i retkom, kako mnogi tvrde, nekorumpiranom lekaru demokrati u novosadskom zdravstvu.
Mnogi političari su toliko ogrezli u kriminal i korupciji, pa ih sve više hvata panika posle Dačićevih najava o hapšenju i, oni redom dolaze iz Kliničkog centra Vojvodine, ili Medicinskog Fakulteta, na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, po stent ili by-pass operaciju.
Ovi ''biznismeni'' i u Pokrajini predstavljaju ''nedodirljive ljude'', ali kad padnu u bolesničku postelji i oni postavljaju sebi ono večito pitanje - da li im se sve to isplatilo? Prvobitno verujući da su Bogovi, tek kad im se takvo nešto desi, shvataju da su izjednačeni sa običnim ljudima.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane