Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sremska Kamenica

Hronologija velike pljačke pod zaštitom tužilaštva

 

Pola meni, pola Karameli

 

U beogradskom Medija centru održana je 26. juna konferencija za štampu sindikata Nezavisnost, koji je reprezentativni sindikat u Institutu za kardiovasklularne bolesti Vojvodina u Sremskim Karlovcima. I ovom prilikom sindikalci su pokušali da upoznaju javnost o nezakonitom trošenju novca u postupcima javnih nabavki u ovom institutu. Tabloidov novinar Mile Ješanov, na osnovu dokumenata koje mu je ustupio predsednik sindikata ovog renomiranog instituta Slaven Ključar, opisuje pljačke zdravstvenih fondova i istražuje u čije su džepove otišle pare.

Mile Ješanov

 

Okružno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je 6. oktobra prošle godine zahtev za sprovođenje istrage protiv direktorke Instituta dr Nade Adžić-Čemerlić i protiv četvoro zaposlenih, koji su bili članovi Komisije za javne nabavke u Institutu.
U zahtevu koji je potpisao zamenik okružnog tužioca Siniša Keserić, kojim se direktorki i članovima Komisije za javne nabavke stavlja na teret da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja (kvalifikovani oblik), opisane su malverzacije u vezi sa nabavkom  stelirizatora za potrebe Instituta u Sremskoj Kamenici.
Zamenik tužioca je u celosti prihvatio dokaze koje je dobio uz krivičnu prijavu, podnetu od strane sindikata Nezavisnost. A pljačka kase Instituta i računa Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje izvršena je na bezočan način.
Direktorkadr Nada Adžić-Čemerlić odlučila je da, mimo stvarnih potreba, pravdajući se da postoji mogućnost prestanka rada na sva tri instituta u Sremskoj Kamenici, zbog navodnih neispravnosti sterilizatora, nabavi nove i to po hitnom  postupku, bez procedure koju predviđa Zakon o javnim nabavkama.
Direktorka je na sednici Upravnog odbora, održanoj 6. oktobra 2006. godine, zatražila hitnu nabavku sterilizatora, iako je u julu te godine izvršen generalni remont i kompletna zamena svih vitalnih delova sterilizatora, tipa 6612 proizvođača Sutjeska iz Beograda, pri čemu je ovaj sterilizator zadovoljavao potrebe sva tri instituta.
 Upravni odbor Instituta, pod pritiskom direktorke dr Nade Adžić-Čemerlić doneo je tog 6. oktobra 2006. godine odluku o obezbeđivanju sredstava iz podračuna Instituta i od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i socijalnu politiku APV u Novom Sadu, da se pristupi kupovini aparata po hitnom postupku. Direktorka je formirala Komisiju za javne nabavke, u kojoj su postavljeni zaposleni na Institutu Milan Labus, Pavle Kovačević, Nihad PrijićNada Beuković.
Sve se odvijalo po unapred smišljenom scenariju direktorke dr Nade Adžić-Čemerlić. Komisija za javne nabavke je već 25. oktobra 2006. godine predložila direktorki da posao oko nabavke sterilizatora poveri šabačkoj firmi MEDIKOM, koja je u vlasništvu Nebojše Jovanovića, i to za iznos od 28.373.470 dinara, plus PDV, sa čime se ona složila i narednog dana sa firmom MEDIKOM sklopila ugovor na iznos od 33.480.690,10 dinara.
Kupoprodajna cena je već naredenog dana isplaćena sa podarčuna sopstvenih sredstava Instituta u iznosu od 16.740. 349 dinara, a 6. decembra sa podračuna budžetskih sredstava u iznosu od 13.352.463 dinara i istog dana sa podračuna sopstvenih sredstava iznos od 3.387.885 dinara.
Preduzeće MEDIKOM je opremu za centralnu sterilizaciju nabavilo od firme PTM iz Šapca, po ugovoru od  2. novembra iste godine, za iznos od 25.315.307 dinara! Vlasnik MEDIKOM-a Nebojša Jovanović je na ovoj transakciji zaradio 11.520.369 dinara, ili preko 160.000 evra, po tadašnjem kursu, a da navedenu opremu nije ni video! Ali, i firma PTM iz Šapca je ovu opremu uvezla iz Italije 27. septembra 2006. godine, za ukupan iznos od 21.960.329 dinara, i sama zaradila preko 3,6 miliona dinara!
Aktivisti Sindikata Nezavisnost Instituta za kardiovaskularne bolesti iz Sremske Kamenice utvrdili su da preuzeća iz Šabca nemaju dozvolu Agencije za lekove i opremu za uvoz lekova i opreme!
Zahtev za sprovođenje istrage, koji je podneo zamenik tužioca Siniša Keserić,dodeljen je u rad istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu Miroslavu Alimpiću, koji je odmah zakazao ročište za saslušanje okrivljenih.
Ipak, dan uoči saslušavanja, Okružno javno tužilaštvo u Novom Sadu, uz pisani zahtev, 24. oktobra prošle godine preuzima spise istražnog predmeta. Istražni sudija potom više puta od tužilaštva traži povraćaj spisa, ali ga v. d. okružnog tužioca Branka Atanacković22. decembra obaveštava da su spisi dostavljeni Republičkom javnom tužiocu i da se još uvek nalaze kod tužioca Slobodana Radovanovića, na razmatranju!
Odluka v.d. javnog tužioca Srbije Slobodana Radovanovića je skandalozna. Bez ikakvog pisanog obaveštenja, g. Radovanović odlučuje da je za postupanje u ovom istražnom predmetu nadležno Okružno javno tužilaštvo u Valjevu! To tužilaštvo 17. marta ove godine obaveštava  Sindikat Nezavisnost da je odbacilo njihovu krivičnu prijavu podnetu Okružnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, jer iz prikupljenih podataka "ne proizilazi osnovana sumnja da su prijavljeni izvršili krivično delo''!
Tabloid je istraživao pozadinu ove sramne odluke tužioca Radovanovića. Razlog za njegovo kršenje zakona je činjenica da je vlasnik MEDIKOM-a iz Šapca g. NebojšaJovanović, koji je bez ikakvog truda zaradio oko 160.000 evra, kum Dušana Petrovića Karamele, zamenika predsednika Demokratske stranke i bivšeg ministra pravde, koji je aminovao postavljenju gospodina Radovanovića na mesto v. d. javnog tužioca Srbije!
Pritisak na tužioca izvršila je ministarka pravde Snežana Malović Maca, koja je, dok je Dušan Paetrović Karamela bio ministar, vršila dužnost sekretara Ministarstva, vraćajući Karameli dug za protežiranje u stranci, i vlasti.
Pljačka teška oko 200.000 evra pokrivena je odlukom tužioca. Opljačkan je zdravstveni budžet AP Vojvodine i kasa Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine iz Sremske Kamenice.
Dušan Petrović je prošle godine pokušao da nametne Bojana Pajtića kao kandidata za premijera, ali je ipak Tadićevom srcu bio bliži Vuk Jeremić. Kao kompromisno rešenje, postavljen je Mirko Cvetković.
A i sklonost gospođe dr Nade Adžić-Čemerilić ka šamaranju kase je neopisiva. Ona svog muža Ota Adžića ostavlja samog, dok ona često, o trošku Instituta, putuje u Ameriku i Švedsku sa svojim ljubavnicima.
Sindikat Nezavisnost ima debele dokaze o njenim malverzacijama, koje vrši u sprezi sa klikom iz Izvršnog veća Vojvodine. Predsednik Upravnog odbora ovog instituta doskora je bio Dušan Elezović, koji je i predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, ali je nakon prozivanja direktorke u medijima, dao ostavku.

 

 

 

Bolnica kao praonica

   Ministar finansija Mlađan Dinkić naložio je 11. oktobra 2005. godine Odeljenju za budžetsku kontrolu da izvrši proveru zakonitosti poslovanja Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.
   U izveštaju koji su 20. februara 2006 godine, nakon izvršene kontrole, na 43 strane podnele inspektorke Vera Svinjarević-Mecing i Zvezdana Petrović, a koji je upućen ministru finansija Mlađanu Dinkiću i direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti dr Nadi Adžić-Čemerlić, navedeni su prestupi u poslovanju Instituta, i pobrojani prekršaji kojima je direktorka sebi i drugim licima pribavila veliku materijalnu korist, a kase Instituta i pokrajinskog zdravstvenog fonda olakšala za milione evra!
 Nema sumnje da pokrajinske vlasti koriste ovu ustanovu, koja ima više od 1.500 zaposlenih, kao praonicu novca, kojima pune stranačke fondove. Ovaj izveštaj ostao je u fioci direktorke, a krivična prijava, koju su inspektorke podnele protiv direktorke, takođe je zavšila u fioci.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane