Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Yločin

Skrivani podaci o prošlosti komandanta Žandarmerije

Malo ubistvo među prijateljima

Kako se desilo da za komandanta Žandarmerije bude izabran čovek koji je svojevremeno jednim metkom ubio kolegu a drugog ranio, ko je zataškao taj slučaj, zašto nisu svi ćutali o ovom ubistvu, šta je snimljeno na uviđaju i šta o tome zna bivši istražni sudija iz Peći Radomir Gojković i šta je, nakon svega, bio motiv da takav čovek bude izabran za vršenje jedne od najdelikatnijih dužnosti u policiji.

Milovan Brkić

 

   Ukazno postavljanje pukovnika Bratislava Dikića za komandanta Žandarmerije zaprepastilo je srpsku policiju, a obrazloženje ministra Dačića ju je i zaprepastilo i povredilo.
   Ministar je za komandanta elitne jedinice postavio čoveka koji je doktorirao menadžment na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu. Da je gospodin Dikić raspoređen na rad u Upravu za logistiku, nekako bi se i moglo razumeti.
   Tekst iz prošlog broja Tabloida - Komandant Žandarmerije ubio policajca - doveo je našu redakciju pod prismotru Bezbednosno-informativne agencije i Žandarmerije.
   Naš urednik Milan Glamočanin je samo napomenuo da gospodin Bratislav Dikić nije pravi čovek koji može komandovati Žandarmerijom. Naveo je da je gospodin Dikić u akciji Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) na Kosovu ubio kolegu, i istim metkom teško ranio drugog. Nismo se bavili detaljima, uvereni da je dužnost ministra da proverava biografije onih koje promoviše i unapređuje. Ovom prilikom činimo to zbog čitalaca - i istine.
   Godine 1999. gospodin Bratislav Dikić je kao pripadnik SAJ-a boravio na Kosovu. U vreme dejstva NATO alijanse gospodin Dikić je sa jedinicom bio upućen u jedno selo pored Kline. Pretresali su neke kuće, za koje se pretpostavljalo da su u njima pripadnici terorističke OVK.
  U jednu kuću, po Dikićevom nalogu, ušla je grupa iz SAJ-a. On je ostao da ih čeka ispred kuće i onemogući eventualno bekstvo terorista, ako ih ima. Jedan od pripadnika SAJ-a pojavio se na terasi, i Dikić je u njega ispalio metak koji ga je usmrtio na licu mesta, a isti metak je pogodio u vrat drugog policajca, koji je bio u toj prostoriji. Treći je, srećom, ostao živ.
   Uviđaj je izvršio istražni sudija Okružnog suda u Peći Radomir Gojković, u prisustvu zamenika Okružnog javnog tužioca, načelnika SUP-a Peć, komandira i šefa kriminalističke policije i kriminalističkog tehničara Stanišića, koji je snimio mesto događaja.
 Gospodin Dikić je pozvao nekog, a onda je pušten da se brani sa slobode.
 Inače, ubijeni mladić je jedini poginuli pripadnik SAJ-a na Kosovu, jer je ovo elitna jedinica. Iza sebe je ostavio dete staro 22 dana. Onda je neko naredio da se porodici ubijenog policajca saopšti da je poginuo u borbi sa teroristima, a svi policajci su morali da se zakunu da će čuvati ovu tajnu. Spisi Okružnog suda u Peći, koji je danas dislociran u Leskovcu, govore sasvim drugačije...
 Da li je Dikić iz nehata ubio kolegu ili s eventualnim umišljajem, to je trebalo da utvrdi istraga. Jer, Dikić je ispalio jedan metak, što ukazuje da nije bio u stanju prepasti ili paničnog straha, i u tom slučaju bi, u pravcu terorista, pucao rasutom paljbom.
Neočekivano, nakon objavljenog teksta u prošlom broju, našli smo se na udaru. Jake policijske snage počele su da se bave našim urednicima, njihovim kretanjima, kontaktima, da utvrde ko je odao dobro čuvanu tajnu iz života gospodina Bratislava Dikića.

Ivica se brani ćutanjem

I gospodin Dikić se javio Tabloidu i saopštio zameniku glavnog urednika da tvrdnja da je  ubio policajca na Kosovu nije tačna i da će podneti tužbu sudu.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić postavio je Bratislava Dikića za komandanta Žandarmerije, saznaje Tabloid, na predlog Ivice Petrovića, zamenika direktora Bezbednosno-informativne agencije.
Redakcija Tabloida pismom je zatražila od ministra Dačića da nam potvrdi da li je odluku o postavljenju gospodina Dikića doneo pod pritiskom, ili na predlog Ivice Petrovića, zamenika direktora Bezbednosno-informativne agencije. Pitali smo ministra da li će smeniti komandanta Žandarmerije, sa ili bez obrazloženja za javnost. I da li on uopšte rukovodi MUP-om.
Ministar Ivica Dačić je odlučio da se brani ćutanjem. Verujemo da mu nije lako i da se našao u neprijatnom položaju. Verujemo, ne svojom krivicom.
Kada se 9. jula prošli broj pojavio na kioscima, ministar Ivica Dačić je tog dana boravio u Bujanovcu, naravno sa nezaobilaznim Borisom Tadićem i četom novinara. Prisutni su nam potvrdili da je gospodin Dačić poslao pratioca da mu kupi primerak Tabloida, i kada je dobio list, uz izvinjenje, povukao se da pročita tekst. Iz njegovog okruženja saznajemo da je bio veoma nervozan i zabrinut.

BIA poriče

Potpisnik ovog teksta poslao je pismo direktoru Bezbednosno-informativne agencije Saši Vukadinoviću elektronskom poštom. Pitao sam gospodina Vukadinovića da li je njegov zamenik Ivica Petrović vršio pritisak na ministra Ivicu Dačića da za komandanta Žandarmerije postavi gospodina Bratislava Dikića. Priupitao sam i da li sam zbog toga na merama ove službe.
Odgovor je sutradan bio na našoj internet adresi. Citiramo ga doslovno:
''...Poštovani gospodine Brkiću,
U vezi sa zahtevom koji ste nam prosledili elektronskom poštom dana 13.7.2009. godine, obaveštavamo vas o sledećem:
- Ivica Petrović, načelnik operative Bezbednosno-informativne agencije, nije vršio pritisak na gospodina Ivicu Dačića, prvog potpredsednika Vlade - zamenika predsednika Vlade i  ministra unutrašnjih poslova, da se za komandanta Žandarmerije MUP-a Republike Srbije postavi gospodin Bratislav Dikić;
- Prema vama, gospodine Brkiću, ne primenjuje se nijedna mera iz nadležnosti BIA.
Molimo da potvrdite prijem ovog odgovora.
Srdačno,
Šef kabineta, Jovan Stojić''
Priznajemo, iznenadio nas je efikasan odgovor kolega iz Bezbednosno-informativne agencije.
Žao nam je što u Srbiji nismo navikli da se suočavamo sa posledicama svog ranijeg života, i da snosimo odgovornost za ono što smo loše učinili.
Gospodin Bratislav Dikić, očigledno je, ne namerava da se povuče. Mesto komandanta Žandarmerije je dobro plaćeno, sa velikom mogućnošću za promovisanje. Dvojica telohranitelja gospodina Dikića, koji trenutno stanuju u policijskom hotelu u Beogradu, u Durmitorskoj ulici u stanu broj 37, šepure se da imaju platu veću od 100.000 dinara i maltretiraju kolege, koji su pozornici. Kakav komandant, takvi mu i pratioci!
Oni koji su gospodina Dikića promovisali u komandanta Žandarmerije, stavili su sebi težak kamen oko vrata.

 

 

 

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane