Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Nevini se krvavo provode

 

 

Milica Grabež

 

 

Radivoje Milutinović iz Horgoša, kod Subotice, bio je ugledni ugostitelj. Nadimak Muja Lopov dobio je kada je pre više od 25 godina izveden pred Okružni sud u Subotici, kao otkupljivač stoke po Sremu, i pod optužbom da je izvršio pljačku, osuđen je na 20 godina zatvora.

Posle odlaska Staneta Dolanca s vlasti, Muja Lopov je nakon 10 godina i 6 meseci oslobođen izdržavanja preostalog dela kazne.

Prošle godine veće Okružnog suda u Subotici, razmatrajući Milutinovićev zahtev za rehabilitaciju, proučavajući spise predmeta u postupku u kojem je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, i nakon saslušavanja tadašnjih aktera njegove osude, zaključilo da gospodin Milutinović nije imao pravično suđenje i da je osuđen u političkom procesu. Odluka sudskog veća je glasila da se poništava pravnosnažna presuda kojom je Radivoje Milutinović osuđen na 20 godina zatvora i da je presuda ništavna. Sud je odlučio da prestaju sve pravne posledice proistekle iz osuđujuće presude.

Odluka o rehabilitaciji za Radivoja Milutinovića ostala je mrtvo slovo na papiru. Srbija je donela Zakon o rehabilitaciji, ali nije utvrdila na koji način se ispravljaju posledice neopravdane osude, koje su mnoge građane koštale glave, života i velike patnje i njih i njihovih prodica, kojima su životi upropašteni.

Rehabilitacija Radivoja Milutinovića, koji više nije Muja Lopov, nije promenila život ovom ostarelom i napaćenom čoveku.

Advokat Gradimir Nalić, koga je Milutinović angažovao da od Republike Srbije zatraži odštetu, obaveštava ga da ne može pokrenuti suski spor jer je Narodna skupština Srbije, pod pritiskom međunarodne zajednice, usvojila Zakon o rehabilitaciji, ali nije ni posle pet godina donela propise kojima se određuju zakonski osnovi za naknadu svih vidova štete koju su  pretrpeli oni koji su rehabilitovani, kao ni njihove porodice.

Od stotinu rehabilitovanih, u životu je još njih desetak. Srbija, odnosno izvršna vlast, nije spremna da neopravdano osuđenim i skršenim građanima isplati pravičnu nakadu, da ostak života provedu kao ljudska bića, a ne kao korisnici socijalne pomoći ili beskućnici.

Od 5. oktobra 2000. godine, nove vlasti dobile su oko 30 milijardi dolara pomoći od međunarodne zajednice. Sve ove pare spiskane su na luksuzan život novih despota.

Radivoje Milutinović, alijas Muja Lopov, poslednje dane života provodi opet kao proganjana zver. Rehabilitovani bi morali da uživaju poštovanje društva, a on i dalje živi kao progonjena zver.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane