Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tik-tak

Tik-tak

 

Za pametne trudnice

 

Ljubica J. Tinska

 

 

 

Niko vam nikada neće objasniti kako da namažete nokte na nogama posle šestog meseca trudnoće. Ili kako da obujete cipele. Ili kako da sedite dok, na primer, radite na svom kompjuteru.

Ako ste samohrana majka - trudnica, kao ja, biće vam potrebna neverovatna organizacija. Najvažnije je da se zaštitite od provokacije i stresa, pa ako to znači da treba da se preselite, odselite, čak napustite svoj grad, onda tako treba da bude. Znajte da je veoma važno da se ne uzbuđujete i da vas niko neće zaštititi u trenucima "napada" na vašu, sada veoma lomljivu i hiperemotivnu ličnost. Policija će vam pritrčati u pomoć ako ste fizički napadnuti, ali atak na vašu dušu neće shvatiti ozbiljno; socijalni radnici plaćeni su da vas provociraju, a SOS za žene radi ponedeljkom, sredom i petkom od 12 do 17, a inače možete ostaviti poruku biiiiip.

Dakle, moj vam je savet da sami sebe uzmete u zaštitu. Veoma često, niko vam neće pomoći na pravi način (da vam usisa kuću, donese gajbe mleka, izvede decu u park, otvori teglu krastavaca, trkne do Mc-a usred noći ili vam izmasira stopala), ali će biti mnogo zainteresovanih za uvrede i kritike. Lično - ne pristajem na takve stvari.

Dok u sam trudnoći, prijaju mi isključivo komplimenti i šund štampa. Ne čitajte dnevne novine. Ne slušajte vesti. Uplatite kablovsku i gledajte je do besvesti. Čitajte raskošne knjige iz druge epohe. Ostavite dečka na vreme, ako vas nije već zaprosio; bolje ga se ratosiljajte jer nijedna prilika neće biti bolja od ove, a i kasnije će vam biti mnogo teže, posebno kad hormoni uzmu maha i kad ste već prešli preko takve drskosti. Promenite broj telefona (to je u današnje vreme tako jeftino i lako) ako postoji bilo ko ko bi vas mogao uznemiravati SMS-om (bivši dečko, na primer).

Sprijateljite se sa komšinicama i prodavačicama, posebno u bakalnicama, jer one vam mogu izaći u susret kada ostanete bez kinte. Za svaku ljubaznost im se naravno revanširajte - kafom ili kolačima iz poslastičarnice ili cvećem - i to čim lova stigne, jer dok trepnete, ponovo ćete biti bez prebijene pare. Idite u duge šetnje, bez cilja, i dišite duboko. Nabavite nekoliko  stvari u kojima lepo izgledate i osećate se udobno. Nekoliko suknji i helanki. Ne zaboravite da se malčice našminkate (ali zaboravite na scensku šminku) pre nego što izađete makar i da bacite đubre, jer nikad se ne zna kada ćete sresti čoveka svog života - jer ste, iako trudni, takođe i slobodni i ne zaboravite da je fatalna Hajdi Klum zavrtela glavu Sealu, sa kojim danas ima troje dece, dok je čekala dete sa drugim čovekom, koje je Seal danas prihvatio kao i svoju decu. Nosite udobne cipele. Najbolje su one koje se samo navuku, kao ružni ali neprevaziđeni grubinovi nemački opanci, koje možete nositi i zimi sa debelim čarapama i grejačima (jer poenta je da se ne savijate ako baš i ne morate, po starom dobrom crnogorskom običaju).

Uvek idite preko reda i bez pitanja - u pošti, banci, prodavnici. I napravite scenu kad god vam se za to ukaže prilika, jer vi ste sada na prvom mestu, a ta privilegija neće trajati doveka. Ovo naše balkansko društvo sastavljeno od pseudomužjaka, maminih sinova i Anki partizanki, mora da nauči kako se treba ponašati prema ženama. Biće bolno i ne uvek lako, ali razmislite: ako se ne izborimo za to sada, moraće naše ćerke da se bore za to. Ako imate dete koje ide u školu, uselite se veoma blizu škole koju pohađa. Po mogućstvu toliko blizu da nema prelaženja ulica ni dodatne brige i stresa za vas. Na roditeljske sastanke ili kod direktora povodom razbijenog prozora, moći ćete da stignete za tili čas. Unajmite učitelja koji će sa vašim detetom raditi bar jedan sat dnevno, tako se nećete osećati krivom što zapostavljate školovanje svog deteta jer vam se spava (a spavaće vam se).

 Ako imate malo dete, nađite mu obdanište sa lepim dvorištem, tako nećete morati (pošto nećete ni moći) da trčite po parku za njim. Biće dovoljno da posećuje obdanište samo na nekoliko sati - da se istrči, a tih nekoliko sati neće ni koštati mnogo. Nađite ženu da vam sprema kuću i dogovorite se sa njom da dolazi češće a kraće, umesto ređe na nekoliko sati. Tako će, umesto jednog detaljnog mesečnog spremanja vaše kuće, moći da dolazi jednom nedeljno, na jedan sat, da oriba podove i kupatilo i čak skokne do prodavnice ili obližnje pijace, a sve to o istom trošku. Idite kod pedikira i na depilaciju redovno, pa iako samo jednom mesečno, ipak idite svakog meseca. Tako nećete morati da se mučite sa mazanjem noktiju na nogama. Posetite frizera, makar da vam opere kosu i izmasira glavu, jer sva vaša zadovoljstva doživeće i vaša beba.

Ne zaboravite, uprkos nedaćama, ko ste. Vi ste carica. Glavu gore.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane