Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli mantili

Beli mantili

 

Reagovanje na tekstove o Psihijatrijskoj bolnici u Vršcu, Tabloid 187, 196 i 202

 

"Radnici bolnice" su za bolnicu

 

 

Povodom niza tekstova koji su u prethodnom periodu objavljeni u vašem listu, u vezi sa događanjima u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Vršcu, želim da vas i javnost obavestim o sledećem:

Smenom dotadašnjeg rukovodstva Specijalne psihijatrijske bolnice i dolaskom novog 2005. godine počeo je trend pisanja anonimnih pisama različitim institucijama u zemlji - Ministarstvu zdravlja, Pokrajinskom sekretarijatu, Fondu za zdravstvo, Tužilaštvu, javnim glasilima, pre svega u cilju diskreditacije, omalovažavanja, klevetanja novog rukovodstva bolnice, pojedinačno i lično, kao i same institucije. Navedeni dopisi su uglavnom potpisani sa "radnici bolnice" ili su potpisani imenima nepostojećih radnika bolnice. Ni u jednoj navedenoj instituciji do sada se nije pojavio dopis potpisan imenom radnika bolnice ili sindikata. S obzirom na način i nivo izražavanja, terminologiju i stepen konfuzije u tekstovima, jasno je ko su autori koji se kriju iza pseudonima "radnici bolnice".

Samo da napomenem da su fotokopije i originali nekih takvih pisama nađeni u kancelariji jednog, sada već bivšeg radnika bolnice.

Povodom takvih anonimnih dopisa izvršen je niz komisijskih i inspekcijskih provera poslovanja bolnice kao i profesionalnog i stručnog rada, koje nisu utvrdile nikakve nepravilnosti u radu.

Navedene konstatacije da su izveštaji o radu bolnice "državna tajna" takođe apsolutno ne stoje i to iz sledećih razloga: obaveza bolnice je da svim organima upravljanja (nadzorni i upravni odbor, stručni savet i stručni kolegijum ustanove) kao i predstavnicima reprezentativnog sindikata bolnice redovno dostavlja izveštaje o svom radu i poslovanju bolnice. Želim da ovim putem istaknem da bolnica svih ovih godina pozitivno posluje, bez dinara dugovanja prema bilo kom dobavljaču.

Što se tiče samog stanja u bolnici, vidljivo je da je poslednjih godina bolnica generalno promenila svoj izgled, da je najveći broj odeljenja renoviran i da su se uslovi života i lečenja najtežih duševnih bolesnika promenili nabolje, pre svega uz značajan napor rukovodstva bolnice da to omogući i realizuje. No, uz značajne kontinuirane opstrukcije rada ljudi iz prethodnog vremena.

Takođe, u okviru ustanove se kontinuirano radi na usavršavanju svih profila kadrova u bolnici, prema odlukama Stručnog saveta, što u svakom slučaju mogu potvrditi izveštaji o radu bolnice koji se redovno prezentuju na stručnim sastancima. Kodeks ponašanja zaposlenih u ustanovi koje je propisalo Ministarstvo zdravlja u obavezi je da se poštuje, kao i ugovorom o radu sa ustanovom određene radne obaveze. Unutrašnju organizaciju ustanove i sistematizaciju radnih mesta prema svojim ovlašćenjima vodi direktor bolnice i odgovoran je tom stručnom savetu ustanove i Upravnom odboru bolnice, a ne anonimnim pojedincima.

 Direktor bolnice od vremena svog imenovanja do danas nije potpisao nijednu otpusnu listu sa bolničkog lečenja pacijenta, jer i ne vodi pacijente na odeljenju, pa shodno tome nije mogao ni da ih falsifikuje niti da vodi pacijente na fiktivnom lečenju. Direktor bolnice, kao lekar neuropsihijatar, može biti i sudski veštak, a o samim veštačenjima konačnu odluku donosi sud, a ne - nepotpisani radnici bolnice.

Nekoliko sudskih sporova koji su vođeni protiv ustanove, kao radni ili odštetni sporovi, dobijeni su u prvostepenom postupku za sada, shodno odlukama suda, što govori i u prilog tome da se u ustanovi radi i rukovodi stručno i profesionalno, a ne na štetu ustanove.

Na kraju, ne upuštajući se detaljnije u neprimeran rečnik i izražavanje anonimnih pojedinaca, smatram da celina objavljenih tekstova govori mnogo više o samim autorima, nego o bilo čemu drugom, a pogotovu ne o stanju u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici.

 

Predsednik Upravnog odbora Bolnice

Doc. dr sci med. dr Srđan Milovanović

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane