Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Sponzor noćas mora pasti

 

M. Grabež

 

Pokojna Jugoslavija bila je rajski vrt za filmsku industriju jer je drug Tito voleo filmove.  Bilo je svega. Kauboji su tamanili Indijance a partizani Nemce i četnike. Pao bi i poneki ustaša.

U filmu režisera Branka Bauera "Boško Buha", koji slavi maloletnog bombaša (danas bi rekli teroristu), prvi put se kao filmski glumac pojavljuje i Dragan Bjelogrlić u ulozi Buhinog saborca, Save Jovanovića Sirogojna.

Nekad su ga, dok je bio dete na filmu, voleli penzionisani partizani, a danas ga vole deca partizana. Evo, nedavno ga je posetio i predsednik Republike lično, da se uveri ima li dovoljno uslova za život, ima li para i cigara i kako mu ide snimanje najnovijeg filma. Jer, bože moj, vreme čini svoje, čovek je sad i režiser i producent i svašta... A i predsednik je dete komunizma. Sigurno je gledao, dok je dete bio, u ono drugo dete Dragana Bjelogrlića u ulozi Save Jovanovića Sirogojna, koji baca bombe sa Boškom Buhom i ubija Nemce. Sigurno da mu je jedna od želja iz detinjstva bila da upozna tog nedoraslog filmskog heroja. I, eto, želja mu se ispunila. Pinki je video Tita a Boris je video filmskog Sirogojna, znatno starijeg, podgojenog i naduvenog od alkohola i života, ali živog i zdravog, odanog sponzorima i pripadajućoj klasi na vlasti.

Ali, zar je to nešto novo? Pa Bjelogrlić je bio voljen od svih partizanskih režima do danas, isto kao i Žarko Jokanović zbog samo jedne rečenice ("...Čiko, je li sav ovaj lebac tvoj?") u holivudsko-partizanskom spektaklu nazvanog "Užička republika". Novi su samo sponzori...

U vreme mračnih devedesetih, Bjelogrlić je viđan i na udbaškim veseljima, blizu Bracike Kertesa i drugih Miloševićevih i Stanišićevih rizničara i zlotvora, koji su finansirali isto tako mračne filmove koji su dodatno raspamećivali već raspamećen narod.

Ubistva, samoubistva, terorisanje, reketiranje, pljačke i slično, to su bile filmske teme Bjelogrlićeve klike u čijem sastavu su neizbežno bivali Milorad Mandić Manda i Sergej Trifunović, a tom službinom kazanu znao je da se primakne i čovek bez ideologije, Srđan Dragojević, nekadašnji pisac poezije i novinar u pokušaju. Svi oni, i još dosta njih, od svakog režima će uzeti pare za svoje netalentovane baljezgarije. Takva su sorta. Nije zalud car Dušan u svom Zakoniku predvideo da: "...Lopove, kurve, ubice, glumce i ostalu fukaru treba kazniti..."

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane