Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

Vukovima na pastira

 

M. Grabež

 

Od brzog zaborava zaboli i glava, pa je lekovito svako podsećanje na to šta je juče bilo. U slučaju sukoba među pravoslavnim sveštenstvom na Kosovu (koji i dalje traje), ova terapija bi mnogima danas dobro došla...

Obračun sa episkopom Srpske pravoslavne crkve Artemijem (Radosavljevićem) počeo je istog dana kad je iz njegove kancelarije upućena tužba Sudu u Strazburu protiv četiri zemlje koje su bombardovale crkve i manastire po Kosovu i Metohiji. Pravi rat počinje učešćem vladike Teodosija u Komisiji za obnovu porušenih svetinja i njegove odluke da primi predsednika samoproglašene države Kosovo, Fatmira Sejdiua, i to u manastiru Dečani. Tim povodom Artemije smenjuje vikarnog episkopa lipljanskog Teodosija, igumana manastira Dečani.

Sveti Sinod, koji godinama služi svrsi spoljne i unutrašnje politike različitih a tako prolaznih režima, odlučuje da uzvrati udarac, pa u duhu evropskih kontakt-grupa i letećih administratora, šalje svoju "kontakt grupu" odnosno svoga "administratora", bolesnog i odavno penzionisanog episkopa Atanasija Jeftića, kome, prema svedočenju upućenih lekara, nedostaje dobar deo mozga.

 Na opšte iznenađenje, sobom vodi i smenjenog igumana Teodosija i jedan manji vod dečanskih monaha. Artemije se zatvara u keliju manastira Gračanice, a "administrator" sa "kontakt grupom" menja brave i praktično stavlja u pritvor "nepoćudnog" episkopa.

Iguman Teodosije zaposeda keliju arhimandrita Simeona Vilovskog, Artemijevog sekretara, a Artemijev kuvar, otac Paladije, zgranut događajima, iste večeri doslovno beži iz manastira. U međuvremenu, trajao je širi desant "kontakt grupe" predvođene "administratorom" na više crkava i manastira (Gorioč, Banjska...).

Tada u odbranu svoga pastira Artemija kreće i sveštenstvo SPC sa celog Kosova. Počinje drama u kojoj učestvuju i vojne jedinice multinacionalnih snaga pod imenom KFOR. Oni blokiraju ulaz u manastir Gračanicu stavljajući se u službu "kontakt grupe" i "administratora". Ako je bilo obrnuto, da je "kontakt grupa" sa "administratorom" izvršila prepad na Artemija u cilju odbrane nekih drugih ciljeva Evropske unije i SAD na Kosovu, i to će uskoro biti jasno jer događaj još traje.

Sabrati ove događaje nije lako. A da je već nešto oduzeto i Crkvi i narodu, savršeno je jasno. Tu je Artemije poslužio kao dimna bomba. Kad se dim raziđe, sve će se videti... Epsikop Artemije je bio pastir koji je služio svom stadu na Kosovu. Crkvena vlada, predvođena stalnim kandidatom za patrijarha, mitropolitom Ristom Radovićem, poslala je na Kosovo sumanutog vuka Atanasija da rastrgne pastira. On to surovo i čini, pred našim očima.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane