Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

KBC Bežanijska kosa i trajni slučaj ministra Tomice Milosavljevića

 

Tomičinu kičmu brane beskičmenjaci

 

 

     Nakon što se Alibaba Tomica vratio iz sveta operisan, odmah je nastavio da radi za dobro svih nas. Ili dela nas. Ponajviše dela koji se odnosi na njega i njegovu decu. Za sebe je spreman da uradi sve, pa i to što ni za koga nije. Preživeo je mali rez i napravio veliki potez: dokazao je da je zdravstvo u odličnom stanju - nemačko.

 

Insajder L - XXI

 

Hajduk Tomica, čovek malog gabarita, dokazao je da ima kičmu. Kratku, ali kičmu. Operisao je kičmu, a potom je umesto popravljene kičme pokazao zube celokupnoj javnosti odlučnim ne zahtevima da podnese ostavku. Iako niko nije tražio ostavku nego - smenu! Makar zbog bruke i srama koji nam je naneo pred nemačkim hirurzima, zabezeknutim saznanjem da se kod nas ne rade čak ni operacije diskus hernije, apsolutno rutinske operacije. A ako takve rutinske operacije ne mogu da se organizuju za državne funkcionere, šta onda to zdravstvo uopšte može! Uz to, direktora svoje stranke Vladimira Ilića uputio je na istu ovakvu operaciju - kod nas.

I ovog puta, u avanturu "preuzimanja odgovornosti" za stanje u zdravstvenom osiguranju upustila se direktorka RZZO Svetlana Vukajlović. Pomaže joj u tome efemerni i polovni predsednik Upravnog odbora RZZO dr Rajko Kosanović, kome je, inače, istekao mandat, pa iz te činjenice slede i mnoge druge.

Prethodnih nedelja Tabloid je pisao o KBC Bežanijska kosa. Prethodni direktor, Tomičino mladunče dr Nikola Milinić, i njegova zamenica dr Dobrila Vekić, još uvek su zatvoru. Prošlo je više od šest meseci. Sadašnji direktor dr Vladimir Kovčin, takođe Tomičino mladunče, još je tu. Istina, policijska akcija izvedena po pisanju Tabloida bavila se njegovim nabavkama citostatika za lečenje raka. Uzeta je kompletna dokumentacija, ali nimalo nije lako ući u trag profinjenoj doktorskoj mafiji. Potrebni su doktori policajci. Naime, u KBC se svake godine nabavi citostatika za dva miliona evra. Samo 10 odsto je "samo" 200.000 evra provizije. Svako godine po 200.000, za pet godina je - 1.000.000 evra. Matematika nije neka nauka, ali je veoma plastična struka. Sadašnji direktor je nastavljač i poslovni partner dr Milinića. Obojicu, i još trećeg, posebno opasnog savetnika dr Marisavljevića, povezuju večni interesi, deoba plena, tj. provizije.

Stvarni nalogodavac akcija dr Milinića i dr Kovčina je baš njihov "savetnik", dr Marisavljević. Nema potpisa, nema tragova, nosi bele rukavice, jer su mu ruke prljave. Obojica čuvaju Miliniću kancelariju (najbolju u KBC - superluksuznu nagradu za nabavljeni nameštaj i zajedničke investicije). Treba samo da se vrati, ali on kasni...

Kako inače objasniti to da se time nije bavila, posle ukazivanja Tabloida, inspekcija rada. Isti ima preko 10.000 evra prihoda na pet radnih mesta, međusobno nespojivih. U sukobu je interesa sve sa svačim: 1. Pomoćnik direktora Hemofarma (proizvodnja i prodaja lekova), 2. Predsednik udruženja proizvođača lekova (bavi se zaštitom proizvođača i prodavaca lekova), 3. Savetnik je direktora KBC (potrošnja lekova, nabavke i dr.), 4. Profesor je na Medicinskom fakultetu (daje stručna mišljenja i uputstva o lekovima, njihovoj primeni i dozama) i 5. Član je Upravnog odbora KBC koji bira direktora (da bi osigurao njegovu poslušnost i kooperativnost). Svugde je plaćen u punom iznosu, kao u radnom odnosu, sa punim radnim vremenom!?

Za takvo stanje stvari postoji samo jedno opravdanje i objašnjenje - bio je i ostao na javi i u snu doglavnik poglavnika Tomice.

Dekan Medicinskog fakulteta je izvesni dr Vladimir Bumbaširević - doktor za ćelije, i to normalne. Na pomen tog prezimena svi pomisle na jednog replantatora. Postao je akademik preko tate, starog masonskog operativca. Ima ženu koja je čas doktor, čas komandant dekanu. To nije nepotizam, već simbolizam ovog vremena. Nepotizam je da se i sin ovog dekana zaposli prekoredno kao mlad pripravnik lekar. Na predstavljanju ga upravnik Urološke klinike najavljuje na kolegijumu kao "velikog stručnjaka", uz zahtev poniženim profesorima da ga pozdrave aplauzom. I, da li je aplauza bilo? Jeste, jeste!

Taj dekan Bumbaširević slika je i prilika konformističke Srbije. On je taj koji čuva radni odnos dr Milinića sve dok boravi u zatvoru, sa namerom da ga po izlasku prikazuje deci. Deca su studenti medicine, a demokratija je da se boravi i u zatvoru i na slobodi. Kako misli Bumbaširević da se posle zatvora može dobro predavati? Zar zatvor preko šest meseci nije indikator očite krivice, ako nema političkog progona. Mogu li profesori medicine, ako imaju još imalo samopoštovanja, dići glas da smene takvog dekana? Ako već ne zbog toga što je potpuno nesposoban čovek, a materijalna situacija fakulteta katastrofična, pri čemu on stalno bira nove kadrove. Čim neko doktorira kod njega je docent!

Međutim, posle Tomičine operacije u Srbiji ništa ne može da bude isto. Osvestio nas je u samo jednom trenu. Nakon ubeđivanja da smo na dobrom evropskom putu, on je skrenuo sa puta. Nakon priče da je Obama lično prepisao njegove reforme, otišao je u nereformisanu Nemačku. Dok naši ovde polažu živote jadnom i lošem zdravstvu. Ministar je poslednji koji sme da utekne sa bojnog polja. Nijedan ga doktor nije opravdavao sem nekih politikanata, koji računaju da će se opet održati. Podržao ga je doktor Mlađa Dinkić, što je njemu jedino važno.

 

 

 

 

KBC Bežanijska kosa svake godine nabavi citostatika za dva miliona evra. Samo 10 odsto je "samo" 200.000 evra provizije. Svako godine po 200.000, za pet godina je - 1.000.000 evra.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane