Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPIZODA 27

 

EPIZODA 27

 

Nismo mi od juče

 

Zoran Milojević

 

Bi Euvosong! "Guske u magli", skidajući im narodne nošnje, od Milana, vedrog srpskog vragolana, stvoriše evropske vagabunde, a od devojaka, veselih srpskih seljančica, stvoriše "dame iz visokog društva". Sa zdrave srpske noge skinuli su udobne opanke i navukli joj tesne, lakovane cipele. Na zdravu srpsku jabuku nakalemili su uvoznu, trulu šargarepu...

Lopovi koji kradu belosvetsku muziku, pa je prodaju kao "srpske narodnjake", nemaju ni stida ni srama. Skidam kapu kradljivcima banaka. Oni nose kapuljače na glavi da ih komšije ne prepoznaju.

Sretnem prijatelja muzičara iz Leskovca. "Kako je tamo?" "Na kalendaru je 2010", rezigniran je, "U Leskovcu nije. Ali, šta da radiš, ne možeš razbiti ogledalo ako ti se ne sviđa odraz." "Čujem da se nešto ulaže u Leskovac", radoznao sam. "Da, ulaže se", kaže mi jetko, ulaže se u, u, u... Laže se...!"

Na dan zaštite životne sredine počelo je "veliko spremanje Srbije". Pospremljen je sitan otpad: plastične kese i boce, ploče Mileta Kitića, bakarne žice, stare novine i... Ostaće krupan otpad. Ostaće srpski intelektualci koji govore engleski na srpskom jeziku. Ostaće radio i TV voditelji koji govore engleski, a ne znaju srpski. Ostaće aktivisti nevladinih organizacija koji govore engleski, a preziru srpski jezik. Ostaće moderna srpska levica na vlasti i u opoziciji i srpska moderna desnica u opoziciji i na vlasti koje ne govore ni engleski ni srpski jezik. Ostaće novinari koji posle dvadeset vinjaka govore engleski i njihove pevačice koje im najbolje leže na srpskom jeziku.

Ja se nisam istakao u akciji spremanja. Morao sam da pospremim u sopstvenoj kući. Žena mi poče da urla: "Fak ju, stoko pijana, ju ar serbian džukels"!

Ako papa dođe 2013. u Konstantinov Niš, po mom mišljenju, morao bi da dođe - nenaoružan! U ime njegovih prethodnika dolazili su u Srbiju mnogi, donoseći nam "čelično kupanje" i sa neba i sa zemlje. Uzgred, dug je put od Rima do Niša. Bilo bi dobro da se Benedikt XVI usput odmori u Jasenovcu. Mogao bi da dobije polupansion u Jasenovcu: noćenje sa večerom i doručkom!

Od komunista su gori samo antikomunisti, otpadnici iz kompartije. Posle "levog skretanja", danas svi pripadaju građanskoj levici i postali su komunistički revizionisti. Sinovi i unuci istih nose majice sa natpisom "Vrati se". "Traže ga drugovi", komentariše Drakče bakalin, "a pošto je tako tražen, neka Tita zovu Dražen, od milošte - Draža."

Dr Borisav Jović lamentira nad činjenicom da se, kod nas, "intelektualne inicijative ne poštuju". Da ima stida i srama, taj bivši komunista i izbačeni socijalista bi, kao i njegov sabrat, "evropejac" Milorad Kovačević, izbegavao javnost u svojoj samoći. A kad izađe iz kuće, svakog Srbina koga sretne, ljubio bi u ruku i molio za oproštaj.

Na Kosovu ništa novo! Sprema se sastanak "kosovskih" i srpskih vlasti o tehničkim pitanjima. Najbitnije pitanje: kako vilu Ravijojlu naučiti da se izvrši "let iznad kukavičjeg gnezda". O ostalom će se dogovoriti Musa Kesedžija i Hari Poter, dok bude trajao "Bal vampira".

Sačuvajte osmeh na svom licu, lutkarska industrija najviše takvih lutaka proizvodi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane