Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Peglanje predsednika

 

M. Grabež

 

Petar Škundrić, nekadašnji generalni sekretar Socijalističke partije Srbije, jedan od ondašnjih ideologa te partije, dočekao je da u novom veku bude ministar energetike i rudarstva, i to u takozvanoj demokratskoj koaliciji sa onima koji su porazili sve u šta je protekle decenije verovao.

Uprkos ovim veleobrtima na političkoj sceni Srbije, Škundrić (kao i neki drugi članovi SPS-a uostalom), danas deluje kao sedativ sluđenim i iščašenim uterivačima demokratije, te svojim umerenim i odmerenim izjavama "pegla" skandalozne ispade predsednika Srbije.

Poslednji takav ispad vezan je za solističku akciju Borisa Tadića u Bugarskoj, kad je "prepravljao" trasu gasovoda "Južni tok" koji će proći kroz Srbiju. Naime, Tadić je, prema svim dostupnim informacijama, razgovarao sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o tome kako bi bilo baš zgodno da gasovod u Srbiju uđe kod Dimitrovgrada, a ne kod Zaječara kako su ruski stručnjaci zamislili.

I dok je u medijima trajalo razvlačenje Tadićeve samostalne geostrateške manufakture, upravo je Petar Škundrić, čovek od koga se to nije očekivalo, izašao pred novinare sa izjavom da o trasi gasovoda kroz Srbiju nije moguće pričati dok studija o izvodljivosti (koja se upravo radi u Moskvi) ne bude gotova. Preciznije, da ne treba praviti račun bez krčmara.

"Peglajući" Tadićev izlet u Bugarsku, Škundrić je istovremeno mirnim, pedagoškim nastupom i isto takvom izjavom, održao čas iz političke kulture - i predsedniku svega postojećeg i svim nedoraslim čuvarima njegovog kabineta. Jer, Škundrić nije od juče. Preživeo je on i Miloševićev kanabe, pa će preživeti i Tadićev kabinet.

Čemu nas uči ova priča? Ima li Škundrić, i drugi poput njega, pravo na reviziju svoje političke prošlosti i pravo na popravku? Ukratko, pravo na još jednu priliku. Svakako, bez ikakve sumnje, ima. Uostalom, to su i Tadićeve demokrate aminovale bratimljenjem sa socijalistima. Istina, to pravo imali bi i mnogi drugi, čiji je greh bio manji, ali uz pravo na novi politički život treba imati malo sreće i koalicionog partnera.

Konačno, Škundriću niko ne može osporiti stručnost za posao koji obavlja. Profesor je Beogradskog univerziteta i (vanredno) Univerziteta u Sankt Peterburgu. A mogao bi i predsedniku Tadiću da bude profesor. U mnogo čemu.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane