Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Revolt

Revolt

Penzioneri, dokle će matore drtine da vas lažu i smatraju budalama?

 

 

Ustajte, vi zemaljsko groblje!

 

    Pismo penzionerke Slavice Tepčević iz Beograda samo je jedno, iako najradikalnije, među desetinama sličnih koje Tabloid svakodnevno dobija od ove po svemu ugrožene socijalne grupe  

 

***

 

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), od šalterskih službenika do samih načelnika (jer je dotle nama običnim smrtnicima dozvoljen kontakt), zloupotrebljavaju službeni položaj, a njihovo ponašanje svodi se na drsko-mafijaško. Neće da odgovaraju na vaša pitanja i gledaju vas kao prosjake na ulici, sa prezirom i gađenjem! S tim što prosjaci na ulici barem imaju sažaljenje od prolaznika pa im ovi udeljuju milostinju. Međutim, svi mi koji se pojavimo u PIO fondu tražimo svoja stečena zakonska prava, a ne milostinju od gorih od nas. I što je najgore, ni godinama traženja ne mogu se ostvariti mnoga prava, jer oni namerno čekaju da istekne zakonski rok za ostvarivanje tih prava ili da u međuvremenu nestanete sa ovoga sveta! Mafijaškim metodama služe se da bi vam osporili svako zakonsko pravo, jer oni neće da primenjuju zakon u potpunosti, nego samo kako i koliko njima odgovara!

Devetog maja 2006. podnela sam zahtev za penziju jer sam imala uslov, 58 godina života i 20 godina radnog staža! U to vreme na šalteru je radio gospodin srednjih godina i kod predaje dokumenata pitao me koliko sam dece rodila. Na moj odgovor - troje, dao mi je da popunim obrazac za poseban staž. Posle tri meseca čekanja na bilo kakav odgovor, koji nisam dobila, odem do Fonda da pitam gde mi je predmet. Određenog dana, dakle, odem na prvi sprat i ispred kancelarije gde mi je predmet - velika gužva. Pitam prisutne ima li koga unutra? Odgovore mi da nema i da ide veoma sporo. Upadnem u kancelariju, a one seljančure sede i pričaju, neke međusobno a neke telefonom. Kada sam im rekla šta imam u vezi sa njihovim radom, da nisu na žurci i da su one tu radi nas, a ne mi radi njih, rečeno mi je da izađem napolje i sačekam. Na to sam im rekla - ako odmah ne počnu sa radom, dosađivaću im i napraviti lom, jer neću da trpim njihov primitivizam i da svoje frustracije iskaljuju na nama. Rekla sam im da to i tako mogu da rade tatama, mamama, muževima, švalerima, šefovima i načelnicima i - izašla u hodnik!

Posle dva sata čekanja došla sam na red! Kada sam pitala za moj predmet i rekla svoje ime dobila sam odgovor da ne ispunjavam uslove. Na moju zamerku kako "po njihovoj računici" ne ispunjavam a po svojoj ispunjavam uslove, jer i ona i ja smo radile po istom listingu (radnu knjižicu sam izgubila), ona je samo ponovila da ne ispunjavam uslove, bez ikakvog objašnjenja. Na moj zahtev da mi se izda uverenje o mojim podacima, dobila sam odgovor da oni to ne rade i da ću dobiti rešenje o odbijanju penzije. Na moju primedbu da zloupotrebljava svoj položaj i pravi krivično delo ne primenjujući član 142 Zakona PIO, ona i njene koleginice su me izbacile iz kancelarije.

 

Dabogda i vi brojali

 

Na njen odgovor sam čekala mesec dana, pa kada ništa nisam dobila opet se nađem u Fondu. Pitam gde mi je predmet, kad on na istom spratu, samo druga kancelarija. Na moje veliko zaprepašćenje, tamo nikoga nije bilo (izgleda da je to kancelarija za gubljenje predmeta, pa zato nikoga i nema?!). Uđem i pitam za službenika kod koga je moj predmet. On se (po)javi i odmah poče prvo po stolu, a zatim i po ormanima, da traži predmet, ali ga nema pa nema. Zamoli me da dođem za nedelju dana. I nakon nedelju dana mog predmeta - nema. I ista priča! Ni posle mesec dana predmeta nije bilo, a taj se službenik pravdao da se razdužio, ali ne zna kome je predmet dostavio. I tako je moj predmet bio zagubljen sve do avgusta 2008. godine. U tom periodu sam se lično, a i putem pošte, obraćala i načelnicima u Nemanjinoj i Direkciji, ali odgovor nikada, ni do današnjeg dana, nije stigao!

Te 2008. dobijem rešenje, a uz njega i penziju. No kako sam imala loše iskustvo u prethodnom periodu sednem da proučavam to rešenje. I, gle čuda, dođem do saznanja da su zaposlene mafijašice čak i nepismene. Pa tako za njih period od 1 januara 1977. do 31. decembra 1977. godine iznosi jedan mesec (to je period kada sam rodila prvo dete) i tu je prekršen član 64 Zakona PIO. Pa je za tu istu kravu period od 1. aprila do 1. avgusta 2003. godine - dva meseca i osam dana, i tako redom. Zbog takve računice meni je u samom startu namerno oduzeto jedna godina i šest meseci staža! Kada se na njihov obračunati staž od 16 godina, šest meseci i šest dana doda oduzeto, to iznosi 18 godina i šest dana! Na to se još doda staž za žene, što kod mene iznosi dve godine, pet meseci i 22 dana, i kada se to sabere iznosi 20 godina, pet meseci i 22 dana. Na kraju, kada se doda poseban staž, to ukupno iznosi 22 godine pet meseci i 22 dana, pa je očigledno da sam i 2006. godine ispunjavala uslov za penziju. Da sam u međuvremenu dobila negativno rešenje, ja bih se žalila i dokazivala da ispunjavam uslove, ovako oni ne samo da prave krivična dela već mi uskraćuju i sva moja građanska prava zagarantovana Ustavom.

I to nije sve. Takođe su mi i visinu penzije skratili, jer su je računali na 16 godina, šest meseci i šest dana, umesto na 18 godina i šest dana! Odmah sam ponela žalbu u Fondu na šalteru i tražila broj. Službenica mi jer rekla da ne treba, jer se žalba pripaja rešenju i da je dovoljno da tražim pomoću broja rešenja. U međuvremenu sam se žalila i Direkciji. Zadnja žalba je dostavljena kako Fondu, tako i Direkciji, 28. jula 2010. godine, iako je prošlo sijaset zakonskih rokova od po "15 dana" ja ni do današnjeg dana nemam nikakav odgovor.

Moja prijateljica ima 56 godina i 31 godinu staža i, prema mom savetu da traži primenu člana 69 za žene, jer primenom tog člana ona ima i preko 35 godina radnog staža, žena me posluša i ode da preda zahtev. Na šalteru joj službenik reče da nema uslove, a kada nu je rekla za član 69 on joj je odgovorio da Zakon nije stupio na snagu?!

Zbog drskosti PIO mafije na svim nivoima, ja sednem i sa pratećom dokumentacijom pošaljem žalbu matorom drtini Krkobabiću, da bih u roku od tri dana dobila odgovor da su oni to prosledili PIO fondu, iako im je u žalbi napisano da je toliko puta podnošena žalba na svim nivoima ali da odgovora nema!

Ispadnem ovca i budala nadajući se da će taj Dr laži, prevara i manipulacije preduzeti nešto, pošto se on hvali da štiti interese penzionera, a osim toga i sedi u Upravnom odboru PIO zahvaljujući penzionerima, a zaboravljam da je on bos PIO mafije!

 

Drpate otkad postojite

 

Posle svega gore navedenog, javno pitam tu seljačinu u armanijevom odelu sledeće:

1. Dokle ćeš, matora drtino, da lažeš penzionere?

2. Čim si došao na vlast, slagao si ne trepnuvši da si penzije sa 45 odsto digao na 60 odsto?! Kako si došao do 60 odsto ako je 45 odsto + 10 odsto svega 55 odsto! Na čemu li si, jado, jadna doktorirao?

3. Zašto si prevario 600.000 penzionera u 2005, 2006, 2007. i 2008. godini ne primenjujući, ili si naterao PIO fond da primeni član 73 (stav 1) samostalnih članova Zakona o izmenama i dopunama PIO, Sl. glasnik RS br. 85/2005?

4. Zašto danas zbog tebe, džukelo matora, na ivici egzistencije živi tih istih 600.000 ljudi? Nisu oni prosjaci da im ti, kao bos, sa tvojom mafijom, udeljuješ sirotinju, a svojim partijskim drugovima i nezaobilaznim Mićunovićem deliš pokradeno. Ni ti ni ona matora drtina niste videli a kamoli bili u partizanima, već ste postali posleratni komunisti u narodu poznati kao komunjare, koje ste od tada pa sve do sada, jer ste, još uvek živi, drpali i otimali gde stignete i od koga stignete!

5. Je li, bre, pametnjakoviću, gde se dedoše onih 10 odsto akcija od prodaje Luke Beograd?! Odgovori ako smeš? Što nisi pare stavio u PIO fond, gde i pripadaju, kao i penzionerima!

6. A šta je sa bivšom zgradom CK? Ona je građena iz PIO fonda, svojevremeno. Ako je prodata, gde su pare? A ako se rentira, što te pare ne idu u PIO fond umesto na druga mesta?

Ovo je samo kap u okeanu svega što pripada PIO fondu. Da brineš o penzionerima popunjavao bi Fond i jurio da mu se što više otetog novca vrati! Da radiš kao što ne radiš, ne bi čekao Dinkićevu milostinju iz budžeta! Nego sediš i češeš muda i čekaš da te mediji uslikaju. I na uzdi držiš penzionere da bi bili mirni. A nećeš još za dugo, ja ti obećavam!

7. Krkobabiću, zašto ćutiš ko mula kada je bilo govora o odrmrzavanju i povećanju penzija!? Šta se praviš lud kada je dinar u pitanju? Za ove dve godine i sam znaš da je devalvirao 40 odsto. Gde je ta devalvacija, da se unese kako u povećanje penzija tako i plata?! Na kraju da ti kažem da si ti jezivo sjebo pezionere otkako si došao na vlast! Pre tebe su i sa 45 odsto od prosečne plate penzioneri živeli mnogo bolje i nisu bili na ivici egzistencije, a ti, narcise, umišljaš da si nešto uradio, a slep si kod očiju da ne vidiš da si od penzionera napravio prosjake. Ili vidiš pa, psihopato, time hraniš tvoju bolesnu sujetu!

 

Apel svim penzionerima i budućim penzionerima

 

1. Ne verujte ni PUPS-u, Krkobabićima ni i svim zaposlenima u PIO fondu i Direkciji,

2. Bežite glavom bez obzira iz PUPS-a,

3. Svi koji primaju penzije manje od pet godina, rešenja i Zakon u ruke i tražite da vam se izvrši ponavljanje postupka dobijenog rešenja,

4. Svi penzioneri koji imaju penziju manju od 60 odsto prosečne plate, presavijte tabak i tražite od PIO fonda da retroaktivno usklade vaše penzije od 2006. do danas, a po članu 73 (stav 1) samostalnih članova Zakona o izmenama i dopunama.

5. Ukoliko od njih dobijete negativan odgovor ili ne dobijete odgovor, odmah napišite žalbu ombudsmanu Saši Jankoviću zbog povrede vaših Ustavom zagarantovanih prava i zloupotrebe položaja zaposlenih u PIO fondu, koji ne primenjuju postojeći zakon!

 

Ako ne krenete odmah, dočekaćete novi zakon koji su nam skrojili smrtni neprijatelji, a blagoslov im dao bos Krkobabić!

Imate dovoljno slobodnog vremena, pa ne gubite vreme igrajući šah i ispijajući alkohol i kafice uz prazna tračarenja, nego samostalno ili uz pomoć najbližih sedite na internet i tražite članove Zakona po kojima imate prava, a do sada su vam bila uskraćena!

Kao što vidite, od vas ne tražim da izađete na ulice i protestujete, jer sam shvatila da to ovim debelokošcima ne znači ama baš ništa! Takođe im ne znači ni sakaćenje vaših delova tela, kao ni gladovanje, jer mi uveliko gladujemo već pune dve godine. Zato treba non-stop opsedati šaltere PIO fonda i direkcija žalbama i tražiti odgovore na žalbe, kao i tu mustru od bosa Krkobabića zasipati žalbama i tražiti od njega da se u potpunosti primenjuje Zakon PIO!

Evo, ja pune četiri godine vodim bitku sa njima i još uvek sam živa i zdrava, a bogami i vesela (volim da isterujem pravdu gde je nema). Ja ću svojom upornošću da ostvarim svoja prava, a zato i vas pozivam, jer niko drugi neće vam ih tražiti i dati osim vas samih!

 

S poštovanjem,

 

 

Slavica Tepčević-penzioner

Beograd

 

 

 

 

Staću im na rep

 

Ako ne krenete odmah, dočekaćete novi zakon koji su nam skrojili smrtni neprijatelji, a blagoslov im dao bos Krkobabić!

Imate dovoljno slobodnog vremena, pa ne gubite vreme igrajući šah i ispijajući alkohol i kafice uz prazna tračarenja, nego samostalno ili uz pomoć najbližih sedite na internet i tražite članove Zakona po kojima imate prava, a do sada su vam bila uskraćena!

Kao što vidite, od vas ne tražim da izađete na ulice i protestujete, jer sam shvatila da to ovim debelokošcima ne znači ama baš ništa! Takođe im ne znači ni sakaćenje vaših delova tela, kao ni gladovanje, jer mi uveliko gladujemo već pune dve godine. Zato treba non-stop opsedati šaltere PIO fonda i direkcija žalbama i tražiti odgovore na žalbe, kao i tu mustru od bosa Krkobabića zasipati žalbama i tražiti od njega da se u potpunosti primenjuje Zakon PIO!

Evo, ja pune četiri godine vodim bitku sa njima i još uvek sam živa i zdrava, a bogami i vesela (volim da isterujem pravdu gde je nema). Ja ću svojom upornošću da ostvarim svoja prava, a zato i vas pozivam, jer niko drugi neće vam tražiti i dati osim vas samih!

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane