Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

U Kliničkom centru Srbije ništa novo

 

Peškovi se peškaju

 

Narko mafija potpuno preuzima srpsko zdravstvo, i to ustanovu po ustanovu radi kompletiranja biznis strukture. Jalovi pokušaji vlasti da zavede red u pojedinim ustanovama samo su pomogli mafiji da svoje namere ostvari

 

Piše: Insajder L-17

 

Klinički centar u Beogradu je staro uporište mafije i Vlada Srbije nikada nije ni mogla da imenuje za direktora nekoga ko mafiji nije bio pogodan. Sadašnji direktor, docent Đorđe Bajec, već nekoliko nedelja ima stalno obezbeđenje koje mu plaća Klinički centar, a sve zbog kockarskih dugova koje je napravio preko svojih sitnih mafijaških veza po Dorćolu. To je jedan od primera kakav profil lekara odgovara mafiji da dođe za direktora. Ali nije on jedini, a ni najgori.

Pre samo dve godine naočigled svih zaposlenih u Kliničkom centru žena akademika Predraga Peška (gospođa Slavojka Peško) vodila je na lekarske pretrage majku Darka Šarića u pratnji sada uhapšenog Duška Šarića. Znači, akademik mafijaš za tu misiju nije imao nikog poverljivijeg od svoje žene, a to pokazuje i odakle mu dolazi podrška u društvu.

Kriminalizacija potiče i od stranaka koje su se u Kliničkom centru Srbije smenjivale na vlasti, ali su, u stvari, jedna od druge preuzimale biznis. U proteklih 10 godina, barem kada je Klinički centar u pitanju, to su G17 plus i DS.

Posle 5. oktobra kratko je Obren Joksimović postavljanjem Vojka Đukića držao konce u Kliničkom centru, pogotovo kada je nabavka u pitanju, ali je odmah posle njegove smene zagospodario akademik Peško. Đukić ostao pogodna marioneta. Bez dila s ministrom Tomicom Milosavljevićem nije se moglo, pa su tokom 2004. godine jedva izbegnute smene. Opet zahvaljujući stranačkim pritiscima na Vladu Srbije i G17, uspostavlja se nekakav balans s akademikom Peškom, kao članom DS, ali bez nekog opipljivog udela DS u kolaču. Tek posle smene Đukića kriminalni milje iz DS-a utiče na Tadića da se postavi kockar Đorđe Bajec koga lako kontrolišu, i biznis počinje da cveta: nabavka preko firmi vlasnika iz DS ili direktora iz DS, zapošljavanje za 15.000 evra i više, od čega pola ide u DS (posao vode Miki Rakić i Biljana Dimitrijević), iznude od pacijenata, bolnički smeštaj za kriminalce, lažna lekarska uverenja, sve po partijskoj liniji. Pravi raj za akademika Peška koji ovih dana juri preko svojih izaslanika po ministarstvima u Nemanjinoj ulici, i širi glas kako je sa Bajecom katastrofa, da se Klinički centar raspada i da samo on ima snage da ga očuva. U stvari, grupa kojoj on pripada, poznatija kao Munova sekta, dovela je do raspada Kliničkog centra, po sistemu rasparčavanja radi lakše kontrole mahinacija, pa se sve svodi na plan srpskog podzemlja da malo-pomalo pokupuju celu državnu imovinu, ali povoljno, tačnije - za bagatelu.

Svi ustoličeni direktori iz ovog miljea ni u ludilu neće dati fotelju, već srozavaju svoju ustanovu da bi ih pre smene jeftino kupili, a ko god ne radi po tom planu biva išutiran.

Vrlo teški dani nastupaju za Klinički centar Srbije i srpsko zdravstvo, jer je pravosuđe potpuno blokirano, i šta god MUP otkrije i uradi, pada na sudu, jer tužilaštvo namerno još uvek nije odvojeno od sudstva. Tako planirana hapšenja u zdravstvu mogu potpuno da se izjalove.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane