Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli mantili

Beli mantili

Slučaj jedne operacije: ni predsednik Tadić ne veruje srpskom zdravstvu

 

Fondovi puni, al' prstiju nema

 

Prošlog meseca predsednik Srbije Boris Tadić operisan je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Konzilijum lekara i kabinet predsednika obavestili su javnost da je predsedniku operisana Ahilova tetiva na levoj nozi i da je, na preporuku predsednikovih prijatelja iz Hrvatske, operaciju nadgledao i finski stručnjak Sakari Orava

 

Milica Grabež

 

 

Razumljivo je nepoverenje predsednika Tadića u srpsko zdravstvo, u čiju stručnost i sposobnost nije prošle godine verovao ni ministar zdravlja (u četiri mandata) Tomica Milosavljević, jer je na operaciju otišao u privatnu kliniku u Nemačkoj.

Potreba predsednikovog kabineta da javnosti saopšti kako je za rutinsku operaciju angažovao i stručnjaka iz Finske, za kojeg tvrde da je među najboljima te specijalnosti u svetu, ukazuje da je predsednikova klika izgubila svaku vezu sa razumom, realnošću i pristojnošću.

Nema nikakve sumnje da u Srbiji postoje vrhunski stručnjaci, kojima bi svuda u svetu skinuli kapu, poput profesora Marka Bumbaširevića, direktora Instituta za traumatologiju i ortopediju, koji prišiva odsečene ruke, prste, stopala, ali saznanje predsednika i njegovog okruženja da su u zdravstvu "uveli" korupciju i pljačku, dovela ih je u sumnju da bi nekom od lekara mogla da "zadrhti ruka".

Korupcija i životinjska pljačka u srpskom zdravstvu je, osim klike ministra zdravlja Milosavljevića, pod punom kontrolom i predsednika Borisa Tadića i njegove partije i družine, koja je od srpskih zdravstvenih fondova, donacija i kredita opelješila stotine miliona evra, a naš zdravstveni sistem učinila gorim i od onog u Albaniji!

Kada je postavio docenta Đorđa Bajeca za direktora Kliničkog centra Srbije (suprotno statutu ove ustanove), predsednik je od njega očekivao da ne dira uspostavljeni sistem pljačke, nego da je reorganizuje u korist Demokratske stranke, njenih fondova i u svoje džepove.

Kada je gospodinu Tadiću predočen podatak da je docent Bajec strastveni kockar, da je poharao KBC Dragiša Mišović, gde je na mesto direktora došao nakon smrti svog brata, a potom ovu ustanovu zapalio, kako bi zatro tragove pljački, i da u KCS docent Bajec uzima proviziju od dobavljača hrane od jednog evra po jednom obroku za pacijente, predsednik se ljutnuo na svog stranačkog kolegu. "Zašto ne uzimaš deset centi po obroku, nego čitav evro?", pitao je predsednik direktora KCS Bajeca.

U Kliničkom centru Srbije leči se dnevno oko tri hiljade bolesnika. Nije teško izračunati koliko mesečno stavi samo od ove provizije docent Bajec u svoj džep, iz kojeg ovaj novac ispari u kockarnicama, jer je Džo strastveni kockar.

Inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala raspolažu dokazima, na osnovu kojih se odmah istražnom sudiji može privesti najmanje trideset ključnih rukovodilaca Ministarstva zdravlja Srbije i direktora kliničko-bolničkih centara u Srbiji, i još toliko direktora bolnica i uglednih lekara. Naravno, njihove fioke su pune dokaza, ali nemaju odobrenje da tu kliku privedu pravdi.

U Evropskoj uniji srpsko zdravstvo smatraju rak-ranom, koja Srbiju dugotrajno udaljava od članstva u ovoj ekonomskoj zajednici.

Stotine obaveštajaca prikuplja podatke o nameštenim tenderima, o najdrskijem pljačkanju donacija, stranih kredita i domaćih fondova namenjenih srpskom zdravstvu.

Svi podsticaji iz Evropske unije da se mafija u belim mantilima privede pravdi, sprečeni su od strane predsednika Tadića, koji, kao i ministar Milosavljević, svoje, i fondove svoje stranke, puni pljačkom i zdravstva. Povremeno se izda saopštenje o hapšenju nižerazrednih učesnika u pljački, ili onih koji su u tom sistemu narušili pravila, i oni odlaze iza rešetaka, a vlast ih spektakularno predstavlja kao "opasne kriminalce", štiteći se sama na taj način.

Predsednik Tadić je ozbiljno bolestan, njegova bolest (lupus) je u progresiji, u prošlomesečnoj operaciji na VMA njemu su zbog gangrene odsekli prste na nozi, a očekuju ga i nove hirurške intervencije.

Čemu onda, navire pitanje, služi njegovo pohlepno pljačkanje donacija, fondova i kredita za unapređenje zdravstvenog sistema?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane