Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Želturist: slučaj jednog Konačišta

 

Smeštaj ili smeštanje

 

Jedan od "elitnih" vaspitača je čovek koji je ranije  iz slične ustanove premešten zbog nasilnog ponašanja prema deci. I sada je vrlo često tokom "vaspitnog procesa" u vidljivo alkoholisanom stanju

 

...

 

U prilog vašem pisanju o skandalima u preduzeću Želturist, evo i jedne priče o "eliti" koja je došla na čelo ustanove koja se zove "Konačište Železničar - Makiš" u Železniku, a koje koriste za smeštaj učenika Železničke škole čiji roditelji rade na železnici...

Deca, srednjoškolci, oni koji će pre ili kasnije doći da rade na železnici, u ovom improvizovanom domu predmet su iživljavanja i samovolje takozvanih vaspitača koji nisu ni sami sebe uspeli da vaspitaju.

"Elita" koja vlada ovom ustanovom predvođena je direktorkom Jasminkom Jurij-Veličković, doškolovanom ugostiteljkom, koja je zbog raznih malverzacija više puta smenjivana sa prethodnih radnih mesta, a poznata je i po tome što joj se u zaslugu pripisuje namerno izazvani požar u kuhinji restorana Makiš, kako bi prikrila veliki manjak u svom poslovanju.

Izvesni Zoran Stojanović platio je svojevremeno falsifikovanu fakturu zakolovanje" gospođe Jurij-Veličković, pa je čak i njenuer zaposlio u Konačištu Železničar, te i njoj plaća "školovanje".

Takoreći potčinjeni Jasminki Jurij-Veličković je i Emir Bazdulj, koji je svojevremeno zaposlen intervencijom zamenika bivšeg direktora Železnica Srbije Miroljuba Jevtića, iako je prethodno otpušten iz Doma učenika u Ulici Zdravka Čelara u Beogradu, zbog nestručnog rada. Tako Bazdulj sada nastavlja da svoju "stručnost" sprovodi nad maloletnim stanarima konačišta "Specijalno vaspitanje", čestim divljanjima, lomljenjem stvari i verbalnim terorom.

Odmah uz njega, kao deo ekipe gospođe Jasminke Jurij-Veličković nalazi se i Vladimir Vujinović, čovek koji obavlja "male ponoćne razgovore" sa učenicama koje su mu iz nekog razloga simpatične (to kako one posećuju njegovu kancelariju u kasnim satima, nalazi se zabeleženo na disku koji je dostavljen redakciji Tabloida od strane autora ovog pisma, prim. red.).

Đaci su zabeležili i kako Vujinović kažnjava pojedine devojčice (jedna od njih je zbog "glasnog smeha" provela noć zamotana u ćebetu, na klupi u hodniku!).

Jedan od "elitnih" vaspitača je i izvesni Bogdan Đerić, ranije premešten iz slične ustanove zbog nasilnog ponašanja prema deci, sada vrlo često u vidljivo alkoholisanom stanju tokom "vaspitnog procesa".

Gospođa Jasminka Jurij-Veličković radi na štetu dece železničara, tako što ih izlaže maltretiranju nestručnog osoblja i dovodi kao stanare doma omladinu koja ne pripada ovde. Plemenit je gest poslovodstva i generalnog direktora Markovića da pomognu ekonomski ugroženim porodicama železničara i njihovoj deci, ali je jasno da su neobavešteni o tome ko i kako tu decu u konačištu "vaspitava".

Nažalost, predsednik UO Želturista, neki Stojanović, inače konobar, smatrao je da je najvažnije postaviti fontanu na ulasku u Dom i navodno organizovati donošenje nameštaja za ovu ustanovu uz pomoć rođenog brata, čuvenog sindikalca Baneta Pljeskavice.

Poštovano uredništvo, ideja ovog obraćanja javnosti nije ni političke ni ideološke prirode, nego je u pitanju namera da ukažemo na jednu društvenu anomaliju zbog koje i nastaju čitava moralna đubrišta širih razmera.

 

                      Zaposleni u Konačištu Makiš-Železnik,

                      Lole Ribara bb

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane