Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Smederevo: grad koji sponzoriše bogate, a odbija dobre

 

Ujka Sem protiv ujke Vanje

 

U Smederevu se ceni ono što donosi pare, pa trenutno dolar u gradskoj vlasti ima bolju proðu od rublje

 

Milan Malenoviæ

 

Gradonaèelnik Smedereva Predrag Umiæeviæ èvrsto je opredeljen za zapadne civilizacijske i materijalne vrednosti. Zbog toga je još 2009, a pre odgovarajuæe odluke Gradske skupštine, potpisao i ugovor i njegov aneks sa kontroverznom fantomskom firmom Comico oil doo sa Novog Beograda.

Æerki firmi Comico overseas NV iz Amsterdama ovaj ugovor doneo je pravo da zida natovsku rafineriju u Smederevu, a gradonaèelniku kriviènu prijavu KTR-911/10 zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja.

Kako postupa prvi èovek grada, tako postupaju i njegovi potèinjeni. Ne samo da su zapadne civilizacijske i druge vrednosti zaštiæene i potencirane u Smederevu, veæ su sve ostale, posebno one istoène, proterane i zabranjene.

Kada su u leto 2010. u sklopu manifestacije Tvrðava teatar gostovala tri alternativna pozorišta iz Španije i Nemaèke, ministar kulture Bradiæ javno se hvalio da je njihov nastup sponzorisan sa 16 miliona dinara.

Na Saboru društava srpsko-ruskog prijateljstva Republike Srbije, èija je Izborna skupština aprila 2010. održana u Smederevu, prisutni su bili ambasador Brazila, konzul Palestine i predstavnici ambasade Rusije, kao i još 1.500 gledalaca. Ministar Bradiæ i grad Smederevo za ovu manifestaciju nisu izdvojili ni dinara. Dragiša Jovanoviæ iz DS-a i šef Matice iseljenika, pretio je pred svima ekipi lokalne TV-stanice Jerina da sluèajno ne objave prilog sa ove manifestacije.

Istom pritisku bio je izložen i Vojislav Dimiæ, direktor pomenute televizije, koji je ostao dosledan svom objektivnom izveštavanju. Pritisku je, meðutim, podlegla TV Smederevo, koja ni u snu ne sme da izveštava o dešavanjima u smederevskom Društvu rusko-srpskog prijateljstva "Desanka Maksimoviæ" i Èehovljevim danima.

Od ove zabrane izveštavanja izuzeti su oni skandalozni dogaðaji koji ometaju rad pomenutog društva i graðane dovode u zabunu. Tako se krajem prošle godine u nekim lokalnim medijima pojavila informacija da se Društvo preselilo sa stare na novu adresu i da je njegov predsednik Nenad Srejiæ.

Uvidom u zapisnik sa Skupštine Društva održane 26. marta 2010. vidimo, meðutim, da je pomenuti Srejiæ tada iskljuèen iz èlanstva. On, dakle, ne samo da nije èlan, veæ ne može nikako ni da bude zastupnik Društva.

I peèat Društva koji se nalazi na spomenutom obaveštenju za medije, razlikuje se od peèata Društva koji se nalazi na svim ostalim dokumentima.

Odmah posle novogodišnjih praznika pravi zastupnik i sekretar Društva izvršili su uvid u dokumentaciju koja se èuva u Agenciji za privredne registre. Iz postojeæih dokumenata vidi se da su pomenuti Srejiæ, kao navodni predsednik, i Ljubica Mišiæ, navodni predsednik Skupštine, mesec dana pošto su iskljuèeni iz Društva organizovali fantomsku Skupštinu na kojoj su sami sebe izabrali na funkcije i APR-u dostavili nove podatke.

Najèudnije od svega je to što je ispravka dokumenata od nelegalnih predstavnika zatražena po isteku roka od petnaest dana, kako propisuje zakon. Šta se toliko dugo èekalo, ako ne nameštanje zgodne smene koja æe prijavu obraditi bez mnogo zapitkivanja, pogotovo jer je svakome oèigledna razlika u peèatima?

Protiv rešenja APR-a o promeni upisanih podataka, legitimni predsednik legalnog Društva Jovan Todoroviæ podneo je žalbu, a sprema se i podnošenje kriviènih prijava protiv falsifikatora peèata i ostalih dokumenata Društva.

Jedino pitanje koje do danas ostaje bez odgovora jeste - zašto se u Smederevu sve èini da se pomognu zapadne vrednosti, dok su one koje nam dolaze sa Istoka, a posebno iz Rusije, prognane i zabranjene. Verovatno jer vlast - oèigledno - od civilizacijskih daleko više ceni materijalne vrednosti.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane