Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Zdravstvo: Za ministra zdravlja Zorana Stankovića pripremljen dubok mulj

 

Biće dobro kad Tadiću pobeli čuperak

Dogovor o miniranju rada ministra Zorana Stankovića pao je u noći kada je Verica Kalanović šapnula na uvo Mlađanu Dinkiću da bi za Tomičinog naslednika predsedništvo G17 trebalo da ga predlozi na sednici Vlade.

Piše: Insajdr L-14

 

Sve je počelo kad je vrh zdravstvene mafije odlučio da se za Tomičinu smenu dobro pripremi, kako ih ništa ne bi iznenadilo. Tako Boško Đukanović, direktor KC Dedinje, desetinu svojih kardiohirurga pušta na privremeni rad u Emirate, kako bi se smanjio broj operacija, a opterećenost postojećih kadrova povećala, i kako bi mogao na uzdi da drži ceo zdravstveni sistem zbog povećanih potreba, a smanjenih mogućnosti za kardiohirurgijom. Ako ga uhvate za njegove pljačke, ili pljačke njegovog kuma, profesora Predraga Peška, koga brani kao da mu je iz oka ispao, onda može da blokira rad kardiohirurgije u zemlji.

Po sličnom principu počinju da rade i ostali trudbenici zdravstvene mafije. Peško je blokirao rad tenderskih komisija za hirurški materijal, pa je pokazao državnom vrhu da ako se nastave istrage po KC Srbije o opljačkanih nekoliko stotina miliona evra, koji fale od 5. oktobra 2000. godine, onda neće biti materijala za hirurške intervencije!

Zna se zašto nije dao

Nova zgrada KC Srbije, kao rupa bez dna, prikazana je u javnosti kao trošna zgrada koja će se urušiti, a sredstva koja su do sada u nju ulagana, a ne zna se gde su, nisu ni pomenuta. Na kolegijumu direktora KC Srbije Predrag Peško i Cane Tulić smejali su se direktoru nove zgrade KC Srbije Siniši Pavloviću i zadirkuvali ga rečima "Šta je... hoće Džo (Bajec) da te smeni... drma ti se, aaa... pa kad nećeš da igraš kako ti se svira", a ustvari je reč o stravičnim pljačkama u kojima Pavlović nije hteo da učestvuje. Kao što se videlo u medijima, novi ministar je odmah pokrenuo ta pitanja, dok su se Đorđe Bajec (direktor KC Srbije) i Tomica obratili medijima izjavama koje niko, pa ni oni sami, nisu mogli da shvate.

Profesorka Dragana Jovanović je jasno iznela podatak da je iz RZZO od 5. oktobra 2000. nestalo 10,6 milijardi evra, pa u odnosu na to KC Srbije predstavlja manji deo pljačke koju vrši političko-tajkunska elita u zdravstvu. Ali, ako se uzme u obzir podatak da je ta političko-tajkunska elita ukupno pokrala državu za 40 milijardi evra od promena 5. oktobra do danas, onda je više od četvrtine samo iz RZZO veoma značajan podatak, a sa PIO čini gotovo polovinu pljački izvršenih u Srbiji od "procvata demokratije"

 Poseban pritisak trenutno se vrši preko Srpske napredne stranke da se obezbede novi izbori, koji će dodatno zamutiti vodu u zdravstvu, jer im raščišćavanje koje je ministar Stanković započeo prema vojničkim manirima, nikako ne odgovara. Peško je već instalisao svoje agente u naprednjačkim redovima, pa su tik uz lidere stranke na svakoj javnoj promociji, da ne bi zucnuli nešto, što njemu i zdravstvenoj mafiji ne odgovara, i iz te stranke se o svim aferama čuje, samo zdravstvo ne pominju, kao da tu cvetaju ruže.

Pokušaj državnih službi da prema nalozima DEA i FBI iskorene klan narkomafije na Balkanu, završio se neslavno, jer su pipci narkomafije duboko, upravo u zdravstvenom sistemu balkanskih zemalja, a što se jasno vidi iz podatka da je četvrtina od ukupne cifre nestalog novca iz državnih fondova i budžeta u poslednjih 10 godina bila samo iz RZZO. Znajući za potencijalne pljačke u zdravstvu, Dinkić baš zato čitavu deceniju nije dao Narodnu banku, finansije i zdravstvo, ali kada je hteo Karića da rehabilituje, po dogovoru koji je s njim sklopio prilikom prodaje Mobtela, Rusi su se javili i rekli - dosta lakrdije. Vlada je izmenjena, ali na scenu stupaju naprednjaci koji odmah Karićevu ženu guraju u prve redove i javno pokazuju da će ga oni rehabilitovati čim osvoje vlast. Na njihovu žalost, idejni tvorac Napredne stranke, bivši američki ambasador u Beogradu Vilijam Bil Montgomeri, razboleo se, pa im je samo preostalo da Toma štrajkuje glađu, mada je i to video od kuma Šešelja jer sam ništa ne može da osmisli, ali narko-mafija - zdravstvena mafija - osetila je da metode pritisaka zapada na njih i blagonaklonost Rusije za iskorenjavanje tako krupnog kriminala u državi može da ih ugrozi.

Predstoje sindikalni protesti, pre svih Novog sindikata zdravstva, koji je jezgro zdravstvenog kriminala, pritisci na sve zaposlene na bitnim mestima po bolnicama, ministarstvima i sekretarijatima, koji im ne odgovaraju, ekscesi po zdravstvenim ustanovama. Na kraju, treba da se izvede sveopšti kolaps zdravstvenog sistema i slome svi u pokušaju trajnog rešavanja zdravstvene mafije u Srbiji, jer će onda vrh države potpuno prepustiti njima vođenje zdravstva, samo da bi bolnice kako-tako radile.

Neviđeni pritisci

Klinički centar Srbije izgubljen je u rukama medicinske mafije i više se neće povratiti u normalne tokove, jer je predsednik države Boris Tadić odlučio da se tom ustanovom ne bavi do kraja svog mandata, nego da sve prepusti svom nasledniku Tomi Nikoliću.

Medicinska mafija likuje zbog toga, jer su Naprednu stranku odavno okupirali i u nju ubacili najveće budale koje su imali na raspolaganju.

Tadićeva odluka došla je posle niza pritisaka kroz koje je on procenio da je u Kliničkom centru Srbije srce srpske mafije i da mu takvo zameranje sada ne treba, jer šteti njegovom tenu i povećava mu stres, od čega će i crni čuperak da mu pobeli, pa neće biti jedinstven. Pokušaj da se sa preko Đorđa Bajeca situacija raščisti, samo je produbila jaz između države i Kliničkog centra Srbije, tako da je pretila potpuna blokada rada ove ustanove stalnim zabijanjem klipova u točkove pripadnika medicinske mafije u svim strukturama KCS-a.

Koliko je dobro organizovana ta mafija govori podatak da kad god krene neka tajna policijska istraga, glavni akteri se pojave u medijima kao veliki stručnjaci. Tako je u martu vršena istraga poslovanja bivšeg direktora KCS Vojkana Đukića, i on je odmah bio upućen da se pojavljuje po medijima kao veliki stručnjak za glasne žice.

Ko je iz MUP-a dojavio da se vodi istraga protiv njega?! To neće niko da ispituje ali je u policiji nastao haos, jer informacije iz KCS cure na sve strane, a MUP je izbušen kao cigansko rešeto, od doušnika iz KCS, koji jave čim neko pomene zdravstvenu mafiju, u bilo kojim prostorijama MUP-a. Šlag na tortu bila je obustava istrage protiv Đukića, jer su, navodno, trenutno u toku ispitivanja ko je krtica zdravstvene mafije u MUP-u, a njih ima ko zna koliko. SPS je pokušao da preko Dačića vrati svoje kadrove u KCS, pa je tako kandidat za direktora KCS na konkursu prošle godine, pored Bajeca iz DS, bio i prof. Miroslav Kovačević iz SPS, dok je prof. Vasko Kalezić uspeo zeta da ubaci u UO KCS, čime bi KCS bio donekle kontrolisan od SPS. Međutim, prof. Kovačević propada na konkursu, a Predrag Peško odmah stupa u akciju protiv Kalezića, i svim svojim doušnicima po KCS nalaže da hitno sprovedu akciju opanjkavanja Kalezića. Danima su išli raznorazni doktorčići, tehničari i čistačice i pričali po svim zgradama KCS kako je prof. Kalezić0 ogrezao u mitu, da proizvodi docente po fakultetu za 20.000 evra (5.000 im uzme za doktorat, a 15.000 za izbor u nastavnika) i slične budalaštine. Isto se radilo i sa Bajecom kada je diktirao pismo Tabloidu u kome je navedeno da Bajec ima veze sa zemunskim klanom, i da su ga držali za j... zbog kockarskih dugova.

Problem je što je Đorđe Bajec slomljen i što mu je od onoga, o čemu se dogovorio sa Tadićem prilikom preuzimanja KCS, preko 90 odsto sam Tadić zabranio da radi, jer je u međuvremenu došlo do neviđenih pritisaka od strane Peška i Boška Đukanovića prema agenturi BIA.

Velika zamka

Poseban problem su kadrovi DS i SPS na koje Bajec mora da se osloni a koji nisu za ozbiljnu saradnju. Kada je preuzeo vlast, najbolja ideja je bila da promeni kompletnu pravnu službu KCS i da za šefa postavi J. Atanaskovića, šefa pravne službe KC Dragiša Mišović, sa svojom ekipom, ali to mu je odmah zabranjeno od predsednika Tadića, zatim je posmenjivao sve glavešine uključujući i Peška, ali ih je Tadić sve vratio. Bajec je pokušao unutar KCS da nađe kadrove sa kojima može da se radi, pa je izgurao iz pravne službe Biljanu Dimitrijević i Ljilju Stojanović. Međutim, kada je video šta sve te dve gospođe rade, vratio je za šefa pravne službe Zorana Petkovića, jer je od dva zla izabrao manje.Od svega toga najviše stradaju pacijenti i zaposleni. Posle toga Bajec se skroz povukao, jer je postojala ozbiljna opasnost da, ako nastavi sa čišćenjem KCS-a, u medijima osvanu priče o falsifikovanju studentske ocene i kockarskim dugovima koje Peško drži u fioci. Čak i to bi Bajec istrpeo kad je otrpeo onolike batine, ali problem je što ga Tadić ne bi zaštitio, nego tražio njegovu smenu.

I onda je Bajec, posle saveta ljudi bliskih Tadiću, odustao i prepustio KCS mafiji, koja ga sad tapše po ramenu. Međutim, tu leži velika zamka, jer zdravstvena mafija nikom ne oprašta, ni najmanje potrese u svom kriminalnom sistemu, a što se vidi iz slučaja profesorke Dragane Jovanović, koja je sada, iako je profesor univerziteta, potpuno marginalizovana. Njoj neke bivše kolege i bliski saradnici ni na ulici neće da se jave i beže od nje da je Peško i ekipa s njom ne bi videli, jer su shvatili da je medicinska mafija odnela pobedu. Ovo govori o fenomenu države u državi, kakav je decenijama bio KCS, gde su dilove sklapali isključivo najveći kriminalci, bez obzira na stranačku pripadnost.

Za razliku od njih, Bajec je imao zadatak, a i jedinu mogućnost da opstane duže od tri nedelje, da celokupno poslovanje KCS prevede pod kapu DS-a, eventualno ponešto i za SPS. Kako su prošli kadrovi SPS-a Kovačević i Kalezić, videli smo, ali je zato izguran Kerkez, i to za zamenika direktora KCS, da se Vlasi ne sete. Znači iz svih aktuelnih stranaka se bira neko koga zdravstvena mafija može da drži za nešto prljavo iz prošlosti, kako bi bio ucenjivan i njima pokoran i taj sistem u KCS više niko nema ambicija da razbije.

Za sve to vreme, ljude nema ko da leči ali političare to baš briga, jer oni o državnom trošku svoju decu šalju na lečenja po inostranstvu, gde zdravstvom ne mogu da vladaju ovakve vucibatine kao kod nas.

 

 

 

Planovi za budućnost

 

Sledeće što zdravstvena mafija ima u planu je rasturanje KCS na institute, kako bi svaki od direktora u njima bio lažni car Šćepan Mali, ali na tome mora da se radi brzo i već agentura zdravstvene mafije puni glavu Tomi Nikoliću da čim dođe, dozvoli cepanje KCS na institute i klinike. Tako će Peško lakše da ostane direktor I hirurške, Davidović II hirurške, Pelemiš Infektivne, Đukić Klinike za ORL, i svi da zajedno rade do penzije, pa će da vide da li će opet da ujedinjuju KCS, kad sve otpore slome, ili će da ostaju razdvojeni. Na tajnom dogovoru na o ORL klinici (domaćin Đukić), upravo su se to dogovarali, jer je potrebno da se ispeglaju milijarde koje su nestale za 20 godina u KCS, kao u crnoj kosmičkoj rupi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane