Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Milojevićava strana

Milojevićava strana

Kosjerić: tajna jedne mućke

 

Kad Srbijašume bane u elektrane

 

U Kosjeriću sve je fantomsko, jedino su zarade opštinskih moćnika realne, a njihove mućke providne i već viđene

 

Igor Milanović

 

 

Zamenik generalnog direktora JP Srbijašume  dopisom od 21. januara 2011. obaveštava predsednika opštine Kosjerić Dragana Vujadinovića da to javno preduzeće može da odobri prenos prava korišćenja nepokretnosti na drugog korisnika. U tom smislu uz isti dopis dostavljena je i odluka Upravnog odbora JP Srbijašume o prenosu prava na korišćenje izvesnog broja parcela u korist opštine Kosjerić.

Pomenutu odluku UO od 30. decembra 2010. potpisao je predsednik Momčilo Kojić. U obrazloženju se navodi kako je Skupština opštine Kosjerić na sednici održanoj 20. decembra 2010. "donela Odluku o donošenju prostornog plana jedinice lokalne samouprave - opštine Kosjerić broj 350-10/09-02". Time su, navodno, bili ispunjeni uslovi za prenos prava korišćenja navedenih parcela.

Jedini problem je u tome što Skupština opštine Kosjerić nije zasedala dana 20. decembra. Kako se jasno vidi iz Službenog lista opštine Kosjerić 1/11 od 2. februara ove godine, odluka broj 350-10/09-02 doneta je tek na sednici početkom februara i potpisana od strane predsednika skupštine Milana Štulovića.

Kako su članovi UO Srbijašuma unapred znali ne samo da će ta odluka da bude doneta, već i pod kojim će brojem da bude zavedena?

Iz nekog razloga, opštinskoj vlasti u Kosjeriću je trebalo da se pomenuta odluka knjiži kao izglasana još u 2010. godini, pa je iz tog razloga i upućen dopis Srbijašumama sa lažnim podacima o sednici skupštine koja nikada nije ni održana.

Razlog za ovu žurbu moguće je da leži u jednoj drugoj odluci izglasanoj na istoj sednici od 2. februara 2011. godine. Radi se o odluci o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću između opštine Kosjerić i Tek Energy DOO (koju u skupštini Kosjerić uporno pišu kao Tek Energu).

Zajedničko preduzeće Kosjerić elektrane treba da koristi postojeće hidropotencijale na teritoriji opštine u cilju proizvodnje električne energije. Za tu svrhu opština bi kao svoj osnivački ulog unela pravo korišćenja potrebnog zemljišta i stekla 10 odsto vlasništva nad zajedničkim preduzećem.

Tek Energy bi odradio ostatak za 90 odsto vlasništva nad zajedničkim preduzećem. Zanimljivo je da ova firma, u vlasništvu Hydrovista AG iz Švajcarske i prijavljena na adresi Prote Mateje 52 u Beogradu, raspolaže osnivačkim kapitalom od samo 500 evra.

U finansijskom izveštaju za svoju prvu godinu poslovanja, 2009, Tek Energy DOO navodi da ima ukupnu aktivu od samo 1.538.000 dinara i ni jednog jedinog zaposlenog. Zbog toga je razvrstano u mala preduzeća.

Kako ovakvo preduzeće može da gradi hidrocentrale, makar i one male?

Trik koji se krije iza fantomske odluke Skupštine opštine Kosjerić i saradnje sa isto tako fantomskom firmom leži u - korišćenju zemljišta. Čelnici opštine su namerili da pod maskom izgradnje malih hidroelektrana urede infrastrukturu o trošku budžeta. Zemljište oko planiranih centrala već je dobrim delom u privatnom posedu opštinskih glavonja, a njima će u narednom periodu biti dodeljene i parcele koje su dobijene od Srbijašuma.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane