Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kapitulacija

Kapitulacija

General Petar Radojčić, direktor Inspektorata odbrane, "kupio" mafijaški skener

 

Ne dam da vas napadnu neki ljudi zliiiii

 

Umesto da recituju naručene gluposti po medijima, odgovorni za odbranu zemlje mogli bi da priznaju da su se predali. Ako je uz nadoknadu, onda - prodali

 

Pukovnik Milan Jovanović

 

Umišljajući da su veličine bez kojih se ne može, postala je praksa da pojedinci iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u poslednje vreme u stilu svoga mentora, ministra odbrane Dragana Šutanovca, daju raznorazne intervjue (državnа sekretarkа Tanjа Miščević Danasu, general Miletić Tanjugu, Milorad Perić, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Politici, brigadni general Ranko Živak, komandant ViPVO Politici, general-potpukovnik Petar Radojčić, direktor Inspektorata odbrane magazinu Odbrana itd.) u vidu hvalospeva zarad zamajavanja javnosti kako bi kriminalni sistem pljačkanja i urušavanja odbrambene konstrukcije zemlje minimizirali, zataškali... To se posebno vidi iz intervjua magazinu Odbrana koji je dao pomenuti general-potpukovnik Petar Radojčić, jedan od najvernijih, najodanijih saradnika ministra odbrane, čiji je doprinos urušavanju i uništavanju odrambenog sistema Srbije, a samim tim i Vojske Srbije, nesumnjiv.

Izvor Tabloida iz MO potcrtava da ovim ministarstvom i Vojskom Srbije vladaju negativna selekcija kadrova, korupcija, pokvarenjaštvo, licemerje, lopovluk, prevara, najgore moralne osobine... sve to od najmanjeg formacijskog sastava do najvećeg, od najniže do najviše funkcije. Ukratko - sistem odbrane u Srbiji kreiraju i vode najgori.

Urušavanje odbrambenog sistema Srbije, a samim tim i vojske, otpočelo je još u vreme kada je ministar odbrane bio Boris Tadić, a u vreme njegovog kuma Šutanovca samo je nastavljeno.

 

Svesno podrivanje

 

U zadnje četiri godine se, na primer, na najbitnijim mestima u MO nalazio i još uvek nalazi general Radojčić (prvo kao načelnik Uprave za ljudske resurse, a potom kao direktor Inspektorata odbrane), u čijoj karijeri je ključnu ulogu imala, i dan-danas ima, jedna žena (pravnica). Sagovornici Tabloidi kažu da je iz Kikinde i da se nakon povratka sa američkog kontinenta vinula u sam vojni vrh, postavši stručni saradnik, savetnik (pravnik) prvo generala Kosovca, inače bivšeg načelnika Uprave za ljudske resurse (koji je sada u penziji i član je Atlantskog saveza). Nju general Kosovac, nakon što je maksimalno, prema svojim mogućnostima, iskoristio njene "pravničke usluge" (pored vlastite funkcije načelnika Uprave za ljudske resurse), ustupa generalu Radojčiću, koji je nastavio da njene usluge koristi svom žestinom, na obe funkcije, kako u prepodnevnim tako i u popodnevnim satima, i dan-danas koristi njene usluge. Dakle u zadnje četri godine general Radojčić se nalazio na dve najbitnije funkcije u MO, pa je nesumnjiva njegova uloga i doprinos u urušavanju odbrambenog sistema Srbije i Vojske Srbije.

U momentu kada je Srbiji na Kosovu ugrožen teritorijalni suverenitet, sa novim žarištima koja tinjaju, Radojčićev Inspektorat odbrane, umesto da bude u funkciji podizanja sistema odbrane na viši nivo (što mu je ustavna i zakonska obaveza) učestvuje u vojnom sakaćenju sopstvene države. Radojčić kaže u svom intervju da još "skenira sistem"!?

Nema sfere iz oblasti života i rada pripadnika MO i VS u kojoj nema delovanja organizovanog kriminala, a u kojoj su organi inspekcije, gonjenja, tužilaštva i sudstva išta preduzeli, čime se Tabloid iz broja u broj detaljno bavio.

Sve je to dovoljan razlog ne samo za razrešenje i hapšenje general-potpukovnika Petra Radojčića, nego i za ukidanje Inspektorata odbrane. To je jasno posle njegovog intervjua Odbrani od 15. jula 2011. u kojem je glatko preskočio stanje kakvo jeste, pričajući o stanju kakvo bi trebalo da bude, umesto da skenira očigledni kriminal, skenirao je spisak nadobudnih i tupavih parola i lažnih lepih želja.

Samo podsećanja radi:

Ako bi kojim slučajem danas na prostoru Srbije izbio rat, Srbija ne bi bila u mogućnosti da se brani, jer nadležni državni organi ignorišu zakonom propisane pripreme za odbranu zemlje. O tome svedoči i strogo poverljiv Izveštaj o stanju priprema za odbranu u Republici Srbiji u 2010. godini. Taj izveštaj Vlade Srbije, o kome su raspravljali poslanici 14. juna na sednici Parlamenta iza zatvorenih vrata, ukazuje da se radi o svesnom podrivanju odbrambenog sistema Srbije.

Iz ovog izveštaja se jasno vidi da pripreme državnih organa, organa državne uprave i ostalih državnih organa za odbranu zemlje ne postoje ili veoma su loše. Srbija uopšte nema ratni i mobilizacijski plan. Nema gde da se skladište ubojna sredstva, nema para za održavanje objekata i opreme, naoružanju i vojnoj opremi na skladištima uglavnom je istekao rok...

U svom "skeniranju" general Radojčić se ovoga nije ni dotakao.

Ili: posle serije tekstova o organizovanom kriminalu u MO baš Tabloid je došao do kopije četvrtog primerka Zapisnika o izvršenoj redovnoj i delimičnoj inspekciji materijalnog i finansijskog poslovanja Uprave za snabdevanje, Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane, iz kojeg se vidi kako upravo Inspektorat odbrane, pod oznakom strogo pov. prikriva i lažnim izveštajem pokriva kriminal, mito i korupciju u MO, i to u skoro svim oblastima delovanja. Radi se i desetinama štetnih, lažnih ili antidatiranih ugovora o prodaji NVO, najčešće preko privilegovanih subjekata, posle čega kriminalni učesnici iz redova MO i VS dobijaju unapređenja, a oni koji nisu hteli ili mogli da se "uklope"  bivaju uklonjeni ili na drugi način ponižavani...

Inspektorat je "prelazio" preko očigledno nezakonitih i štetnih procedura u vezi sa nabavkom (tenderi, neposredne pogodbe, diskretni dogovori...) i prodajom oružja, vojne opreme, imovine...

Dalje: Inspektorat nije "skenirao" ni očigledni šverc naoružanja i vojne opreme, što je Tabloid takođe detaljno dokumentovao. I taj šverc je obavljan nestručno pa je, na primer, a i to bi Radojčić mogao da pred javnošću "skenira", pred međunarodnom arbitražom od strane nekoliko ino-kompanija pokrenut postupak za naknadu štete, jer je u pitanju šverc naoružanja u koji je umešan najviši državni i politički vrh. (Primer: Vojna sredstva  se ne isporučuju, na primer, američkoj kompaniji Taos Industries, za krajnjeg korisnika vojsku i policiju Iraka, već se uz angažovanje aviokompanije Bright Aviatio Services isporučuju sa aerodroma Golubovci - Podgorica preko firme Talon Security Consulting and Trade Ltd. navodno za Tanzaniju, a naoružanje većim delom završava na Kosovu, dok ostale količine završavaju u Maleziji, Čadu, Kongu, dakle zemljama koje su pod embargom UN...).

 Ili: Inspektorat zaobilazi slučajeve kada se u započetom postupku prodaje ili kupovine, obično odlukama pojedinaca, menjaju uslovi trgovine, privileguju jedne na račun drugih firmi, pri čemu se od oštećenih čak i ne krije nezakonito, kriminalno ponašanje. Evidentirane su međunarodne transakcije i špekulacije koje se smatraju školskim primerima pranja novca, kao što je to bilo u slučaju Pilipovićeve kombinacije između kompanija Evaco International d.o.o. iz Beograda, američke kompanije Century Arms Inc i Marstara iz Kanade...

 

Neka trune

 

Ili: general Radojčić bi prilikom "skeniranja" morao da ima u vidu da je 2006. usvojen Master plan, po kome je za prodaju i razmenu vojnih nepokretnosti popisano 35 klubova VS, osam aerodroma, 52 kasarne i sedam sportsko-turističkih centara (447 vojnih kompleksa, 4.870 hektara zemljišta i 2.196 objekata visokogradnje i niskogradnje...). Iako se "plan" odnosi na prodaju vojne imovine koja se ne može otuđiti bez odluke vlade, Dragan Šutanovac i Ilija Pilipović odlučuju kome, kada i pod kojim uslovima će se izvršiti otuđenje nepokretnosti vrednih više milijardi evra (primer su bivše kasarne 4. juli ili Stepa Stepanović na Voždovcu). Za to vreme objekti trunu i (možda "namerno") gube vrednost.

Možda je "skeniranje" trebalo da obuhvati slučaj hiljada vojnih osiguranika i penzionera, koji su sistemskim merama, uz prećutnu podršku MO i VS odbačeni i prepušteni biološkom izumiranju. I u ovoj osetljivoj oblasti ministar donosi razne naredbe, uredbe koje stavljaju zakonske odredbe van upotrebe. Sve to dovodi do kriminalnih elemenata u oblasti vojnih penzija i vojnih invalidskih penzija i rešavanja stambene problematike vojnih penzionera. Možda to za generala Radojčića i ne bi trebalo da bude zanimljivo da, u vezi s tim, država nema nekoliko ogromnih dugova prema vojnim penzionerima (koji premašuju cifru od 500 miliona evra)... Uostalom, veliku ulogu u kreiranju baš takve politike prema vojnim penzionerima imao je i general Radojčić.

Možda Radojčić sve to i ne može da "skenira", jer bi morao da vidi kako najveći problem nisu ni slučaj Satelit ni Pancir ni CPR Impex ni Jugoimport Mont ni Evaco... nego "slučaj Šutanovac", ili Pilipović, ili Radojčić, ili...

 

 

 

Gleda, ali ne vidi

 

"Skeniranju" bi možda trebalo podvrgnuti makar one očigledne afere u kojima je u veoma kratkom roku učestvovao ministar odbrane, sa svojim kumom i pomoćnikom za materijalne resurse, ali i general Radojčić: nezakonita nabavka nove telekomunikacione opreme, sanitetskih vozila za potrebe Univerzijade, vozila za VBA u vreme Univerzijade, točkova za avione..., "nestajanje para" koje su iz NIP bile obezbeđene za remont vazduhoplova, isključivanje Zavoda Momo Stanojlović iz ugovorenog remonta borbene tehnike libijske armije i uvođenje u posao remonta privatne kompanije čiji je vlasnik Šutanovčev prijatelj, pljačka u ime viših državnih interesa i naoružavanje OVK (slučaj Jugoimport Mont), slučaj Evaco (prodaja municije po nižim cenama preko stranih državljana i ofor kompanija), nameštanje dogovornog pobednika na nadmetanjima (slučaj CPR Impex), pljačka prilikom izgradnje vojne baze Cepotina i izgradnje i završetka stanova za starešine itd...

Pre i posle svega ovoga Radojčić bi trebalo da "skenira" ulogu Jugoimporta SDPR u privilegovanim (ali legalnim) i kriminalnim radnjama u kombinaciji sa Ministarstvom odbrane.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane