Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pitanje je sad

Pitanje je sad

Tiranocid: imaju li građani pravo i obavezu da smaknu autokratu koji im ugrožava elementarna ljudska i politička prava i - golu egzistenciju 

 

Mora li predsednik da živi do smrti

 

U pravnoj teoriji je prihvaćen stav da u slučajevima kada su svi legitimni organi vlasti u državi onemogućeni u vršenju svojih ovlašćenja proisteklih iz zakona i Ustava i to voljom jednog čoveka ili grupe ljudi, narod, koji je jedini nosilac suvereniteta u svakoj modernoj državi, ima pravo da primeni dva krajnja metoda kako bi se povratili zakonitost, ustavnost i demokratija. To su pobuna i ubistvo tiranina (tiranocid). Da li Srbija priznaje takvo pravo?

 

Milan Malenović

 

 

Masovne pobune građana obeležile su i ovu godinu, u kojoj se svet suočio sa još težim posledicama ekonomske krize, kojoj se ne nazire kraj.

Građani Tunisa su početkom ove godine izašli na ulice i prolivajući svoju krv za slobodu oterali diktatora Ben Alija, koji je sa delom opljačkanog novca pobegao u egzil. Njegove ubice i ministri izvedeni su na sud.

I milioni građana Egipta izašli su na ulice, goloruki protiv tenkova, snajpera i do zuba naoružane armije kojom je komandovao diktator Hosni Mubarak. Pala je krv građana, mnogo pobunjenika je ustreljeno, došlo je do opšteg ustanka i vremešni diktator je prvo podneo ostavku, a potom je stavljen u pritvor i onako polupokretan izveden pred sud.

Desetine hiljada građana Jemena        mesecima demonstriraju protiv svog predsednika. Stotine hiljada građana u Siriji traži odlazak svog predsednika Asada. U Libiji se ''dogodio narod'' izrežiran u nekoj evropskoj prestonici.

Građani su bili na ulicama i u Londonu, Birmingemu, Mančesteru... Dve hiljade demonstranata je uhapšeno.

 

Kako protiv terorista

 

Ni slika današnje Srbije nije manje sumorna. Polovina građana živi ispod granice siromaštva, uništena je srednja klasa, mafija Borisa Tadića pokrala je milijarde evra iz donacija, ispraznila sve fondove, opljačkala je uzete kredite... Smrt se valja ulicama Srbije, u kojoj svake godine izumre stanovnika veličine Jagodine!

Imaju li građani pravo na pobunu, pravo da silom oteraju diktatora i vlast koja je postala zločinačka, i ne služi interesima građana?