Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pravosuđe

Pravosuđe

Valjevo: šta je ostalo od nekad uzornog suda

 

Nikad ne biraj otpozadi

Kad se za vršioca funkcije predsednika suda izabere neko ko ima 70 odsto ukinutih odluka i 253 odluke mimo roka od 60 dana, a pri tom se sa funkcija skidaju sudije sa samo dve odluke mimo roka od 30 dana, onda je pravosudna tragedija dostigla vrhunac, vapi u pismu Tabloidu jedan "bivši član DS-a" iz ovog grada

...

E, dugo sam ja u pravosuđu. I ova moja seda glava je mnoge stvari videla i čula. Vidim da se po novinama dosta priča o reformi pa reših i ja da se pridružim i kažem neke stvari o Osnovnom sudu u Valjevu i sadašnjim sudijama.

Nekad je to bio sud za primer, sa dobrim rezultatima rada i čestitim sudijama, koji su bili svoji. Taj sud je bio na četvrtom mestu u staroj Jugoslaviji. Sada ne mogu da ga prepoznam. U sud kad uđeš - smrdi. Ne znam šta, neka trulež, štala, šta li je. Izbačene su reformom neke sudije sa kojima sam sjajno funkcionisao u poslu. Da se razumemo, ljudi kojima nisi morao više puta da pišeš i tražiš svoje pravo, koji su radili po zakonu, časno i pošteno. A mi, narod, znamo i osećamo ko je častan. Priča se da su imali odlične rezultate rada, a meni nije bilo teško to da proverim. I tačno je.

Priča se, i to sam proverio, da je među njima jedan sudija u parnici prebacivao normu i opet je odbijen, da su sudiji krivičaru rezultati rada falsifikovani i pogrešno navedeni, da nije izabran sudija sa 400 odsto norme i odličnim kvalitetom rada. Nisam bio lenj, sve sam proverio i zapisao. Da ne poveruješ, tuga jedna. Jednom od njih Visoki savet sudstva je u odluci napisao da nije polepio predmete... To je bio razlog za neizbor, kao da sudija - lepi predmete. I tu odluku sam fotokopirao i daću je na uvid svima. Jednom sudiji su napisali da je nestručan posle 30 godina sudovanja, kao da ga nisu mogli razrešiti ranije ako bas nije valjao... Dvoje sudija još ne znaju zašto nisu izabrani, jer nikakvu odluku nisu dobili od VSS. Nisam mogao da verujem da je to tačno.

Srbijo među šljivama, u jednom danu su oduzeli čast, funkciju, posao i pravo da se brane tolikim ljudima, bez i reči obrazloženja. Kakva bahatost i arogancija! Je l' vama to liči na pravnu državu? Meni ne.

O izabranima tek imam da pričam. Neka VSS proveri ko se od izabranih sudija bavi privatnim biznisom u sudu u Valjevu i pri tome to zna ceo grad... Neka proveri ko se od sudija na suđenju hladi suknjom i po ulici pljuje novinare, proveri ko od sudija ima dete sa narkomanom, a ko ima sestrića narkodilera i narkomana, koji ima dve krivične prijave... Neka proveri rezultate rada vršioca funkcije predsednika suda u Valjevu, koji se u lokalnim novinama predstavlja kao predsednik, iako je još uvek "v.f.", jer je Nata Mesarović jedini predsednik suda u Srbiji, a ona to ne zna.

Zna li VSS da v.f. ima 70 odsto ukinutih odluka i 253 odluke mimo roka od 60 dana, a da su sa funkcije skidane sudije sa dve odluke mimo roka od 30 dana... Neka se proveri ko od sudija ima 19 odsto potvrđenih odluka, a ko ima 100 odsto ukinutih... Neka se proveri ko od sudija nikad nije imao normu. Ja znam, jer imam rezultate rada svih, a VSS to nije ni pogledao.

Zna li VSS da je sa liste sudijskih pomoćnika "izabrao" osmog, dvadesetdrugog, pretposlednjeg i poslednjeg, a nije prva četiri po broju bodova... Neka proveri ko se od sudija švaleriše sa advokatom već 30 godina, i to zna ceo grad, i uvek se taj advokat uzima za branioca kod tog sudije. I šetaju javno, a VSS to ne vidi.

Neka se proveri čiji je dečko čelnik DS-a u Valjevu, ali sad ima tumor na mozgu, pa ne može da se bavi svojom ljubimicom. Neka se proveri ko od izabranih sudija deli novac sa veštacima...

VSS je birao, ali je mnogo loše izabrao. Sad je ovaj sud na drugom mestu po rezultatima rada, ali otpozadi!

Mnogo mi žao, mnogo. Očekivao sam više od ove reforme, ali su ostali škart, čast izuzecima, na prste da izbrojiš prave ljude, sposobne da budu sudije. Kao dokaz da govorim istinu o svemu, jer tako su me učili kad sam bio mali, šaljem ove rezultate rada za v.f. predsednika Osnovnog suda u Valjevu, sa pečatima suda. Loše, mnogo loše. Ali, opet kažem, ipak neka se sve proveri.

Doduše, jos nisam čuo da je neko od neizabranih - veštica i prostitutka, crni i beli mag, kako reče predsednica VSS-a u jednim novinama, pa se čujemo u novom tekstu. Naslov će biti Valjevski Osnovni sud - epizoda druga, jer ima još mnogo da se priča, ali sada samo o tome kako su pojedine sudije došle na mesta neopravdano izbačenih, uz pomoć partija, jer je svaka partija imala svoju kvoticu sudija. Naravno da nisu prošli oni koji nisu bili ničiji. Ali, da ne dužim više. Rezultati sve govore.

                                       Bivši član Demokratske stranke

(nekad se tako zvala, a sada Zločinačko sektaško udruženje organizovanog kriminala)

                                              (Autor poznat redakciji)

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane