Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

Operacija uništavanja komunalnih preduzeća

Klimoglavom se čisti kasa 

Kadrovici vladajuće DS stranke u Zrenjaninu bogom su dani za stvaranje predizborne „harmonije haosa" u ovdašnjoj potrošačkoj ekonomiji na izdisaju. Na udaru je trenutno imovina javnih preduzeća gde, po mišljenju samozvanih vlasnika grada, još uvek može što-šta da se mazne. Na usvajanju rebalansa budžeta bez reči diskusije i uz sakrivanje istine o novim pljačkama imovine grada i građana, JKP Čistoća i zelenilo, kao retko kad, nije  uopšte pominjano. Razlog je jednostavan, javnost ne sme da sazna o beskrupuloznom čerečenju preostale imovine i sredstava u ovom nekada uglednom preduzeću

Zoltan Horvat

Prosto je neverovatno da u skupštinskom izveštaju nema ni reči o desetinama miliona dinara potrošenih samo u 2011. godini za kupovinu malog broja namenskih (teretnih vozila sa autopodizačem, vozila za odnošenje smeća sa potisnom pločom) i malo većeg broja nenamenskih vozila u JKP Čistoća i zelenilo. Nema ni izveštaja o naduvanim cenama iznajmljivanja buldožera na sanaciji deponije. Još  je neverovatnije da su ove godine nova vozila samo dan nakon ulaska u krug preduzeća hitno morala na, kako je navedeno, obavezni remont! Beogradski i drugi podobni servisi su, po uhodanoj poslovno-tehničkoj saradnji i navici brže-bolje preuzeli nova vozila za remontovanje i nakon nekoliko dana ih uredno prosledili "najdražim poslovnim prijateljima" iz Zrenjanina uz retko frizirane fakture.

Biljana Gligić, direktor ovdašnjeg JKP Čistoća i zelenilo beži kao đavo od krsta od pitanja o svim ujdurmama u ovoj nekada uglednoj firmi. Za pretprošlo skupštinsko zasedanje najavljivala se i žestoka prozivka unutar vladajuće većine zbog kriminala u dužem periodu u ovom javnom preduzeću, ali se to nije dogodilo - pao je dogovor. Biljana nije "odletela" iz fotelje zbog krajnje "banalnog" razloga: zapretila je svojim stranačkim saborcima da će da "propeva" o svim prljavim radnjama svojih partijskih saboraca na vlasti, nakon čega su bosovi koalicionog saveza velikog DS i malih stranaka došli do zaključka da se šest meseci pre neminovnih izbora ne sme talasati unutar sopstvenih (funkcionerskih) redova.

Poslednja afera sa remontom novih vozila, nakon samo 24 časa od kupovine, dolazi, za prevejane demoprofitere, idealan biznis sa prethodnim nabavkama sanitarnih vozila za čišćenje puteva. Verovali ili ne, neka od vozila za čišćenje magistralnih puteva, kupljena od sredstava mesnog samodoprinosa završavala su u delovima na otpadu. "Genijalni" rukovodioci zrenjaninskih komunalnih preduzeća  su se prvo ugradili u njihovu kupovinu, pa se dodatno ovajdili jeftinijom isporukom vozila u delovima. Novo i moderno sredstvo za rad do dana današnjeg ne samo da nije u funkciji već nema ni jednog jedinog pisanog traga o njegovoj nabavci. Desetine miliona dinara samodoprinosa zaposlenih sugrađana time su bačena, za šta, naravno, niko u Zrenjaninu nije odgovarao.

Apsolutno neodgovorno i krimogeno ponašanje rukovodilaca i u ovom zrenjaninskom javnom preduzeću je, nažalost, logična posledica i hijerarhije zaposlenih jer se desio i slučaj da sankciju zbog nekog prekršaja mora da izrekne majka sinu ili brat sestri, ujaku, sestriću, zaovi, kumu i drugoj bliskoj rodbini. Žestok nepotizam u svim kancelarijama gotovo parališe rad svodeći ga na klimoglave i prećutkivanje istine o temeljnoj pripremi i ovog javnog preduzeća za privatizaciju kroz čerupanje i drastično smanjivanje vrednosti. O višku birokratije na račun isprljanog radnika iza vozila za odnošenje smeća da i ne govorimo. Na jednog zaposlenog komunalca dolazi po jedan nadređeni, bolje reći šef, što je postala uobičajena praksa u Zrenjaninu.   

Istovremeno, u prostorijama JKP Čistoća i zelenilo, javna je tajna, zaposleni funkcioneri vladajuće stranke "teret" (ne)odgovornosti pred sugrađanima sem ispijanja alkohola "leče" i konkretnijim sredstvima poput stimulativnih sredstava. Ne tako davno je tek na intervenciju odozgo iz vrha DS sprečen upad policije u ovo komunalno preduzeće zbog osnovane sumnje da se po kancelarijama šmrče droga. Javni skandal je izbegnut (za sada), ali su se važnije lokalne face iz redova DS "dosetile", pa po podobnim restoranima na periferiji Zrenjanina, uz iće i piće, daju sebi i stimulativnog oduška.

Gospođa Edita Fuks, nedavno smenjena direktorica zrenjaninske Apoteke nema tu "sreću" da je član  najizvikanije ovdašnje stranke jer bi  inače ostala živa i zdrava na funkciji, koju je, po mišljenju stručnjaka, izvanredno obavljala. Boško Kojčić, šef odborničke grupe DS u lokalnom parlamentu je kao puki izvršilac naloga Grgića i preostalih stranačkih bosova u slučaju gospođe Fuks pokazao kako se selektivno kažnjava nepripadnost glavnom partijskom "čoporu", ali na pomen najavljene smene Biljane Gligić i potezanje njene odgovornosti od strane koalicionih partnera, ćuti kao zaliven.

 

 

Koja drva

Da vladajuće političke stranke u Zrenjaninu virtuelno brinu o potrebama svojih sugrađana, pokazao je nedavno i primer bombastično najavljene akcije pomoći najugroženijim sugrađanima. Naime, obećana je isporuka 300 kubnih metara drva za ogrev članovima vladajuće stranke sa malim primanjima. Drva su osvanula u Zrenjaninu. Jedan od funkcionera iz Gradske kuće je dobijeni zadatak izvršio tako što su drva prodata nepoznatom kupcu. Siromašni članovi su ostali bez grejanja, funkcioner i još neki su se lepo ovajdili, a na pitanje kako se to moglo desiti, sa lokalnog vrha stiglo je pitanje na pitanje: Koja drva, ne znamo o čemu govorite.

       

 

Na jednog zaposlenog komunalca dolazi po jedan nadređeni, bolje reći šef, što je postala uobičajena praksa u Zrenjaninu.

 

U prostorijama JKP Čistoća i zelenilo, javna je tajna, zaposleni funkcioneri vladajuće stranke "teret" (ne)odgovornosti pred sugrađanima sem ispijanja alkohola "leče" i konkretnijim sredstvima poput stimulativnih sredstava.

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane