Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apatin

Apatin

Kako dva bivša ratna profitera danas ubiraju i mirnodopski profit

 

Kome popuje Miodrag Popov

 

Umesto da odgovaraju za zločinačko udruživanje, kako u ratu tako i u miru, bivši novinar RTS-a Miodrag Popov i njegov "menadžer", gradonačelnik Apatina dr Živorad Smiljanić, i dalje terorišu i pljačkaju. Ali, ovom prilikom su prevazišli svaku perverziju: bave se "istraživačkim novinarstvom" rugajući se i novinarima i novinarskoj profesiji

 

Arpad Nađ

 

Skoro tri godine medije u Apatinu uređuje Miodrag Popov, novinar koji je, kao politički podoban za svoj sramni posao, najveću slavu stekao na ratnohuškačkoj televiziji RTS devedesetih godina.

Zapravo, Popov se došunjao do varošice apatinske, i to na poziv svoga druga i ideološkog pobratima iz mračnih devedesetih, dr Živorada Smiljanića, današnjeg gradonačelnika Apatina. Tako je, u stilu velike protuve, počeo posredno da žari i pali celom medijskom scenom Srbije, preko Festivala reportaže Interfer koji je doslovno oteo od grada Sombora!

          Za usluge koje odrađuje svemoćnom gradonačelniku Smiljaniću, Popov mesečno dobija oko milion dinara i sve ostale privilegije, od prenoćišta u banji "Junaković" do svite koja ga prati u njegovom "istraživačkom" novinarstvu, ali ne propuštajući da za kritičke tekstove stavi na panj glave svojih kolega.

          Novci mu se daju iz opštinskog budžeta i pravdaju se kao sredstva usmerena na lokalno informisanje građana. Za taj novac Popov promoviše Smiljanića kao nezamenjivog predsednika i čoveka koji je jedini zaslužan za sve što je dobro u Apatinu. Druga strana istine se ne sme spominjati, ili tačnije, nijedna druga stranka nema pravo pristupa lokalnim medijima.

Apatin, taj poslednji bastion Miloševićeve struje SPS-a u Bačkoj, pod strogom je kontrolom porodice Popov. Kao neprikosnoveni medijski mešetar sa ovlašćenjem, Miodrag Popov za vlasnika TV Apatin i "Novog glasa komune", postavio je svoju suprugu Slavicu Popov! Iz broja u broj, podanička, dobro plaćena porodica Popov ne propušta da prozove slobodne novinare, dopisnike dnevnih novina Blic i Press, kao i onlajn izdanje Apatinskih novina, zbog kritike "grada blagostanja".

Prava hajka u gradu kulminirala je u poslednjem broju Novog Glasa komune, gde su na ivici linča prozvani slobodni novinari, a njihovo obrazovanje i profesionalnost dovedeni u sumnju...

          TV Apatin i Novi Glas komune, koje drži porodica Popov, iznikli su na raspuštenoj redakciji slobodnih novinara. Za svoje kominternovske zasluge od Smiljanića za "objektivno" informisanje dobili su i Oktobarsku nagradu grada.

Opozicione partije nemaju šanse da u lokalnim sredstvima informisanja istaknu svoje ideje, jer su mediji jednostavno zavisni od budžeta, a mnogi tobožnovinari, iznikli iz partijskog kadra SPS-a, poslušno slede Smiljanića, čak i kad on ima kijavicu. Apatinske novine, koje su jedine nezavisne u ovoj regiji, doslovno su ugušene, jer je Smiljanić kategoričan da niko ko o njemu ne piše u superlativu ne može dobiti pomoć od opštine.

Problem i nije jedino u tome što Apatinske novine ne dobijaju nikakvu pomoć, ipak su veoma čitane na internet izdanju, već što je krenula opšta hajka na sve novinare i dopisnike dnevnih listova iz Apatina i na sve one koji sarađuju sa Jovanom Banjcem, vlasnikom Apatinskih novina.

          Tekstove protiv ovih novinara piše Miodrag Popov i primorava druge da se potpisuju, jer se njegovo ime nigde ne sme pojavljivati. Da on vuče glavne konce u srpskim medijima dokazano je nedavno kada je u Apatinu organizovan festival reportaže Interfer, gde su se pojavili novinari iz raznih udruženja, a među njima i oni iz NUNS-a koji su navodno bili protiv onog zloglasnog novinara (Miodraga Popova) za kojim je hrvatska vlast raspisala poternicu zbog ratnog huškanja i profiterstva, pošto se pouzdano zna da su on i Smiljanić ukrali više stotina umetničkih dela iz Ernestinova!

Prisustvom novinara NUNS-a na ovoj "svečanosti" i telegram podrške predsednika Vukašina Obradovića, uz izvinjenje što nije mogao da prisustvuje, nezavisno novinarstvo je dobilo šamar, a Popov se nakon toga toliko osilio da svakodnevno omalovažava ostale novinare u Apatinu.

          Poltronsko ponašanje većine, koji sebi pripisuju epitet nezavisnog novinara, bilo je toliko očigledno da se s pravom može postaviti pitanje koliko košta istina u Srbiji. Priče Nadežde Gaće u raznim emisijama da se NUNS bori protiv zlikovaca poput Popova nemaju nikakvu osnovu, jer su se upravo članovi te, nazovimo je nezavisne, novinarske organizacije odazvali pozivu Miodraga Popova i sa osmehom na licu primali plakete. Njima nije smetala ni činjenica da iza svega stoji njegova kći Tamara (24) koja ima mnogo više novinarski priznanja što joj ih je obezbedio tata, nego godina starosti.

          Bahatost Popova je bezmerna, zahvaljujući besprekornoj poslušnosti i marketingu Smiljanića, te više ne bira sredstva u progonu svih koji misle drugačije i sa sredstvima apatinskog budžeta svakodnevno podnosi tužbe protiv dopisnika dnevnih listova.

Informacije da je skinut sa liste novinara ratnih huškača i profitera, koju je imao Bruno Vekarić, polako počinju da dobijaju smisao, jer ovaj ratni izveštač, poznat i kao ljubitelj umetničkih slika iz kolonije naive "Ernestinovo", sigurno izlazi iz dosadašnje izolacije i pokazuje svoju "moć" i tako što sebe u sopstvenim novinama Novi Glas komune, proglašava prvim ratnim izveštačem sa apatinskog područja, gde su - gle čuda! - pale bombe, ali nije bilo žrtava!

Sa milionima u džepu, koje Popov odnosi svojoj porodičnoj manufakturi u Beograd, budžet Apatina je osiromašen, jer celo njegovo delovanje svodi se na propagiranje predsednika opštine Smiljanića, koji je jedini u državi, u 70. godina života i 40 godina vladavine ovim "ličkim gradom", rekao "ne" državi i njenim zakonima, odbijajući da se odrekne bilo koje od četiri funkcije.

Deo opozicionih stranaka u Apatinu tvrdi da pouzdano znaju da je TV Apatin osnovan za "legalno" pranje novca i da zbog moći socijaliste Živorada Smiljanića niko ne sme da priđe i pregleda poslovanje ovog kolektiva, koji pored velikih sredstava iz lokalnog budžeta dobija i nesebičnu pomoć iz Pokrajine, kao što je za Festival reportaže "Interfer", otet od TV Spektra Sombor, dobio iz Pokrajinskog sekretarijata 400.000 dinara, što je najveća donacija lokalnim medijima u Pokrajini!

Gospodin Popov je uz blagoslov Smiljanića oteo kompletnu opremu nekadašnjeg Informativnog centra "Glas komune" i odabrao sve ono što mu treba, a za to nije dao nijedan dinar. Njihov dogovor da se ugasi IC "Glas komune" pre nego što Ustavni sud donese odluku da se tom kolektivu vrati nepravedno oduzeta frekvencija je brzo realizovan, pa su se "neposlušni" novinari našli na ulici, a medije je iz Beograda uređivao Miodrag Popov.

Pohlepa za novcem je doprinela da dođe do sukoba između Nebojše Petrovića, navodnog kuma Miodraga Popova, inače prvog vlasnika TV Apatin, jer nisu mogli da se dogovore o raspodeli dobiti. Pošto je Petrović odradio posao za Popova, dobio je otkaz i sve je prepisano na Slavicu Popov. Usput je Popov prevario više mladih ljudi koji su mu mesecima radili bez honorara, a kasnije ih je terao da potpišu neke ugovore kojima se obavezuju da će ukoliko napuste to radno mesto morati da mu vrate pare zbog navodnog obučavanja.

Svoju blisku vezu sa gradonačelnikom Smiljanićem iskoristio je i u svrhe otimanja kompletne TV opreme od Milana Gutića, vlasnika firme Multimedijanet, koji je i vlasnik kablovske televizije u Apatinu. Zbog silnih potraživanja od apatinske opštine, a za koje nije siguran da će ikada dobiti, Gutić je morao prećutno da se odrekne više desetina hiljada evra skupe opreme i preda je na "korišćenje" Popovu.

 

 

 

Samo neupućeni očajnici pišu Borisu

 

Vlasnik Apatinskih novina Jovan Banjac zatražio je zaštitu od profesionalnih udruženja NUNS, NUNV, Lokalpress, Vlade AP Vojvodine, predsednika države Borisa Tadića.

Niko ne razmišlja da lokalni mediji mogu da budu ključ izbora. Tandem Smiljanić - Popov može da radi što mu je volja u apatinskoj opštini jer prećutno Smiljanić ima podršku Pokrajine, a usput mogu da omalovažavaju svakoga ko napiše istinu. Pri tom niko ne zna kako se novac iz budžeta, namenjen lokalnom informisanju, raspodeljuje.

 

 

 

Prva bomba zaborava nema

 

Nekadašnja perjanica ratnog televizijskog novinarstva Miodrag Popov svoje veze sa prvim čovekom Apatina Živoradom Smiljanićem započeo je početkom poslednjeg rata kada je kamionima donosio umetnička dela iz Hrvatske.

Ta "ratna ljubav" nije se zaboravila ni u mirnodopskim uslovima kada je Smiljanić tražio medijskog maga da ga izdigne iznad smrtnika.

Spomenici grčkoj boginji Niki na Dunavu, Sivoj čaplji i "lebdećem" Nikoli Tesli, za koje su izdvojeni milioni dinara iz samodoprinosa mesne zajednice i budžeta, tek su deo kolekcije ovih ljubitelja umetnosti, ali na račun naroda. Provizije se ne računaju. Zbog toga je, valjda, posle dve decenije, objavio tekst o svom reporterskom poduhvatu prilikom bombardovanja Apatina. Nije odoleo.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane