Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

Gospođa pecaroš

Nikola Vlahović

Običaj je u Srbiji da u politiku najčešće ide onaj koji nije napravio ništa u poslu za koji se školovao. Tako je i Gordana Čomić, diplomirana fizičarka, pobegla u politiku čim su se stvorile prilike. Učlanila se u Demokratsku stranku i dogurala do potpredsednice stranke, a kao vrhunac, doživela je da bude i potpredsednica Skupštine Srbije. Prethodno, kao i mnogi iz njene stranke, i ona je prošla kroz javna preduzeća, da se potvrdi kao "poslovna žena".

Ne možeš biti u Demokratskoj stranci a da ne poznaješ principe slobodnog poslovanja (malo firmi, malo stranci, malo sebi...).

Već dvadeset godina (a i ranije, kao vojvođanska komsomolka u onoj partiji), Gordana Čomić, koja sama kaže da je ljubiteljka pecanja, pokušavala je da ulovi soma kapitalca u svakodnevnom životu, koji bi je digao na malo veće mesto od obične bačke domaćice koja u slobodno vreme upražnjava ručne radove i konferencije žena.

Konačno, dolaskom Borisa Tadića, ta joj se želja ispunila. Kapitalac je zagrizao i gospođa Čomić postaje potpredsednica Skupštine Srbije. Život je konačno dobio smisao...

U znak beskrajne lojalnosti prema gazdi i partiji, kad god je dobila priliku, na najružniji način se obrušavala na poslanike opozicije, zavodeći pravila koja nigde u parlamentarnim demokratijama ne postoje. Pre svega, to je jedan doslovno diktatorski tretman govornika koji hoće da kažu više od zadate teme u propisanom vremenu. Ali, ne! Nikako, dok gospođa pecaroš predsedava! Čim grešni narodni poslanik opozicije krene u "širi kontekst", to je kraj svih njegovih prava.

No, nije to jedino - ova odlično plaćena gospođa za vanredne situacije, nadobudna i drska preko svake mere i ukusa, vrši previše funkcije i red bi bio da joj neko olakša posao tako što će je osloboditi prevelikog posla... Jer, ne samo što je potpredsednica Skupštine nego je i predsednica nekog foruma žena u svojoj stranci, pa onda predsednica skupštinskog Odbora za inostrane poslove, zamenica predsednika Odbora za zaštitu životne sredine, članica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije, aktivistkinja je ženskog pokreta i "Ženske političke mreže", i ko zna šta sve još. A ide i na pecanje. Kad ova žena ide kući? I zašto uvek po jedno bolesno ambiciozno biće, koje se nikad sasvim neće ostvariti, mora da oslobađa svoje najgore potencijale na javnoj sceni Srbije?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane