Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Nema te imovine koju direktor AD Zobnatica iz Karađorđeva ne može da proćerda

   

I konje ubijaju, zar ne?

 

Pod ovim naslovom pisali smo pre dve godine o propadanju AD Zobnatica iz Karađorđeva, kojim je rukovodio direktor Andrija Raičević. Gospodin Raičević svoje poslovne poteze opravdava tužbama koje podnosi protiv malih akcionara, što su decenijama stvarali ugled i sticali imovinu ovog uglednog, nekada vojnog preduzeća. Pod Raičevićevim rukovodstvom nestali su imovina, novac i oterani su zaposleni. Samo su njegove tužbe protiv onih koji ukazuju na njegova nedela još uvek aktuelne. Objavljujemo odgovor na tužbu gospodina Raičevića koju je podneo protiv ing. Branislava Jurašinovića, predsednika Udruženja malih akcionara Zobnatice

 

.....

Jesam li ja možda narušio ugled i kreditnu sposobnost New Company zato što je AD Zobnatica poslovala sa gubitkom poslednjih godina.

Zamrli su turizam i ugostiteljstvo. Hotel Jadran je najčešće zaključan, ergela kao da i ne postoji, nema Zobnatičkih konjičkih igara (Zoki), ne učestvujemo na trkama, nema jahanja konja, nema škole jahanja, poseta je zanemarljiva i drugo. Nekada prva ergela u galopskom sportu u bivšoj Jugoslaviji, a balkanski šampioni u preponskom sportu sada kao da i ne postoje.

Zobnatica, doskora brend na severu Bačke, sada je turistički i ekonomski uništena. Proizvodni i finansijski rezultati su loši. Malim akcionarima nisu dali u maju prošle godine da pred Skupštinu vide proizvodne rezultate i poslovanje određenih radnih jedinica, kao što su Ratarstvo, Stočarstvo, Klanica, Hotel, Ergela i drugi, što kod nas stvara sumnju u loše poslovanje, što uostalom i potvrđuju finansijski rezultati.

Zobnatičin račun je bio blokiran 196 dana. Zato se postavlja pitanje preko kog računa je išao platni promet i gde su završavale pare od prodaje svinja i poljoprivrednih proizvoda?

Inače, Andrija Raičević (generalni direktor u AD Zobnatica) sagradio je privatno imanje u selu Karađorđevo, a bavi se stočarstvom i ratarstvom, istom delatnošću kojom se bavi i AD Zobnatica, što spada u ozbiljan vid korupcije i zloupotreba.

Uzgred, Raičević je na licitaciji prepustio veliku količinu državnog poljoprivrednog zemljišta fizičkim licima, poput Mileta Jerkovića, zbog čega je po našim procenama AD Zobnatica zbog toga pretrpela veliku štetu koja danas iznosi oko 300 miliona dinara! Na ovo većinski vlasnik New Company nije reagovao.

Od većinskog vlasnika zahtevano je da se Andrija Raičević zbog lošeg i nedomaćinskog poslovanja, a pre svega posedovanja privatnog imanja, smeni sa mesta generalnog direktora AD Zobnatica. Ja sam lično u više navrata takođe tražio smenu Raičevića kao predsednik udruženja malih akcionara Zobnatica.

Na sumnjivo poreklo New Company, kupaca AD Zobnatice, ukazuje osnivačka firma iz Liberija - Afrika, sa osnivačkim kapitalom od svega 2.500 evra, kao i dvojicom suvlasnika, Milorada Stevovića i Rajka Radulovića. Kupoprodajni ugovor u više slučajeva je kršen, a posebno kod obaveznog investicionog ulaganja u osnovna sredstva, a sumnja se da je to urađeno u dogovoru sa Agencijom za privatizaciju, jer je kupoprodajni ugovor 9-10 puta aneksiran, na štetu Zobnatice i malih akcionara.

Mali akcionari su stalno upozoravali da Agencija za privatizaciju i kupac ne mogu svoje međusobne odnose rešavati aneksima, koji idu na štetu treće strane, tj. malih akcionara, a time i na štetu imovine Zobnatice.

Narastao je dug sa kamatama prema zaposlenima i bivšim zaposlenima po osnovu raznih potraživanja (putni trošak, regres za godišnji odmor, dobit...) na oko 150 miliona dinara.

Podneto je preko 120 tužbi sudu za neisplaćena zaostala potraživanja, za koja im nije padalo na pamet da nam putem dogovora isplate, već smo morali da ih tužimo.

Društvo za zaštitu životinja obratilo se nekim institucijama u Republici Srbiji da se prestane sa nehumanim postupanjem i klanjem konja u AD Zobnatica. Morali smo da se obratimo javnosti radi zaštite imovine i opštih dobara koja se nalaze u AD Zobnatica, a takođe zaštita zaposlenih i malih akcionara.  Agenciji za privatizaciju poslato je 26 konkretnih pitanja da se preduzmu hitne mere i zaustavi propadanje  ovoga nekada uglednog kolektiva i brenda na severu Bačke u turističkom i ekonomskom smislu. Otkriveno je bezbroj falsifikovanih potpisa za Skupštine AD Zobnatica, koje je sazivao većinski vlasnik, a time izdejstvovane štetne odluke i protivzakonito emitovane dve emisije akcija od 120 000, na štetu malih akcionara.

Potpis Grka Petrisa Hristoforosa, nosioca konzorcijuma većinskog vlasnika, takođe je bio falsifikovan, što je grafološkim veštačenjem u Beogradu i potvrđeno.

Ni to ne treba zaboraviti: AD Zobnatica je vođena na jedan nedomaćinski način, čime joj je narušen  ugled, ali od onih koji danas njome rukovode. Konkretne dokaze o ovom stanju imamo. Dalje negativnosti i loše stanje u AD Zobnatica, a pre svega odnos prema imovini, zaposlenima i malim akcionarima od strane odgovornih u ovom kolektivu neću nabrajati, jer bi spisak lošeg stanja bio veoma dugačak. Ovo je za sada sasvim dovoljno (što se može uvek dopuniti), iz čega se jasno može videti ko su protagonisti ovakvog lošeg stanja u AD Zobnatica.

Kad se sve ovo pročita, suludo je kriviti drugoga za narušavanje ugleda i kreditne sposobnosti, pa to su uradili upravo ovi što pišu tužbe protiv mene, oni su doveli AD Zobnaticu dovde, u kome se ekonomski i turistički (u lošem stanju) danas nalazi.

Ovo je očita farsa od strane podnosilaca tužbi protiv mene, jer na ovaj način hoće da sakriju pravu istinu, a time i krivce za ono što je urađeno od AD Zobnatice.

                                                                 

S poštovanjem,

podnosilac odgovora na tužbu                                                                                                      

                                 ing. Branislav Janjušević

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane