Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPS

EPS

Porodična firma na državnom budžetu

 

Mrakić i Mraković rade za Babarogiće

 

Bivše fudbalske sudije zaigrale su u strujnom kolu "Elektroprivrede", priključivši se uz malu pomoć prijatelja na "finansijsku infuziju" ove osvedočene krave-muzare od koje su dobro živeli svi protagonisti nečuvene demokratske pljačke. U priči o bivšem fudbalskom sudiji Branimiru Babarogiću, njegovoj familiji i njegovim prijateljima u EPS-u, vidi se kao na dlanu suština sunovrata celokupne privrede, i način na koji je trasiran put u dugoročno propadanje ove zemlje

 

Piše: Insajder E - 7

 

Srpskoj javnosti malo poznata firma "Jugotrade" u vlasništvu je bivšeg fudbalskog sudije Branimira Babarogića. No, kako bi sve funkcionisalo bez greške i na principu porodične odgovornosti, tu je još barem pola familije Babarogića (Aleksandra, Zoran, Risto, Marko, Nenad...). Formalno, direktor firme je Rajko Ubiparip.

Ali, uprkos očiglednom "porodičnom preduzetništvu", ništa tu ne bi bilo čudno da Babarogić i njegova firma nemaju podršku države, kako se to kaže u žargonu današnje demokratske birokratije. Svako ko je i pomislio da je taj manir iz devedesetih iskorenjen, na ovom primeru uveriće se da greši...

Naime, kako u Srbiji sve ide putem klanova, prijateljstava, kumova, kafanskih stolova i bračnih kreveta, tako je bilo i kod poslovnog uspona Branimira Babarogića. Malim istraživanjem ove teme, ubrzo postaje jasno da je državni sekretar u Ministarstvu energetike gospodin Dušan Mrakić, koji je, eto čuda, takođe bivši fudbalski sudija! Ali, nije to jedino iznenađenje. Mrakić je neposredno pre dolaska u Ministarstvo energetike bio zaposlen upravo u Babarogićevoj firmi "Jugotrade"!

Naravno, Mrakićevo napredovanje je postalo važno za "Jugotrejd' (koji, između ostalog, zarađuje i od kupoprodajnih poslova u oblasti energetike). Istovremeno, to je, podrazumeva se, omogućilo i familiji Babarogić da postane povlašćena na svim za njih bitnim tenderima koje je država raspisivala. Ponajviše onima koje je raspisivala "Elektroprivreda Srbije".

Istovremeno, koristeći unakrsna prijateljstva i veze, Babarogić svoj uticaj u EPS-u ostvaruje i preko predsednika Upravnog odbora Ace Markovića, ali i njegovog kuma Nenada Mrakovića i Nikole Rakića. Posebno je impresivan angažman gospodina Rakića u akcijama otvorenih nameštanja tendera za onoga ko bolje plati (i ko je spreman da potplati!). Tako je prilikom nedavnog tendera za kupovinu opreme (koji je, naravno, nameštao za "Jugotrade") sve bilo nepodnošljivo providno i degutantno do te mere da su dva člana komisije napisala pismo generalnom direktoru EPS-a Dragomiru Markoviću, kako je "...sramotan način na koji on pokušava da namešta tender". Naravno, Dragomir Marković je zataškao taj slučaj jer je Rakić hitno  zatražio zaštitu Dušana Mrakića i Ace Markovića. Tu se istakao i pomagač Kujović koji je takođe u ovoj stvari bio od velike pomoći Rakiću.

Ovde treba napomenuti da protekcija koju je "Jugotrade" uživao i uživa traje još od 2009. godine, kada je direktor EPS-a Dragomir Marković počeo da protežira Rakića i Kujovića po zahtevu "linije" Babarogić-Mrakić-Nikola Rajaković (Rakićev prijatelj!).

Da bi bilo jasnije ko je Rajaković, treba se setiti da je na početku rada ove odlazeće vlade Srbije  Babarogić imao još jednog zaštitnika, a to je upravo bio tadašnji državni sekretar Nikola Rajaković, inače profesor Elektrotehničkog fakulteta, koji može zahvaliti profesoru Petru Škundriću što je uopšte postavljen za državnog sekretara (mada je u takozvanoj rekonstrukciji Vlade Srbije kasnije otpao).

Treba napomenuti i to da su Rajaković i Rakić ista generacija sa fakulteta, pa je faktor tog poznanstva i prijateljstva bio od značaja prilikom stvaranja "fonda uzajamne pomoći". Rajaković je bio i blizak prijatelj sa Branom Uskokovićem, direktorom "Elektrodistribucije Beograd" (onog koji je imao 30 stanova!), a sa njim je bio blizak i Rakić, preko svoje žene Gordane Goce Rakić, koja je, eto još jednog čuda, izvesno vreme bila Uskokovićeva konkubina! 

Ukratko, i u ovoj priči, kao i svim drugim kad je trulež poražene lažne demokratije u pitanju, nigde kraja bahanalijama! Hoće li neka nova vlast upasti na "parti" ovako povezanih drugova, pitanje je vremena. I ko zna šta će tamo još zateći!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane