Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Evropa

Evropa

Da li predstoji repriza Crnog petka iz 1933?

 

"Pažnja, graðanski rat"

 

Izlaz iz sadašnje globalne krize je programiran: izbiæe masovni neredi u Evropi iz kojih æe se izroditi sveevropska diktatura

 

Fridrih Emke

dopisnik iz Frankfurta

 

Sve što nam treba, jeste jedna velika kriza, smatrali su kreatori novog svetskog poretka. Tako je nekadašnji ministar spoljnih poslova SAD Henri Kisindžer 12. januara 2009. u Njujork Tajmsu napisao kako "nestabilno stanje meðunarodnog sistema predstavlja jedinstvenu priliku za kreativnu diplomatiju". Pojam "kreativno" najèešæe se koristi kao eufemizam za "neregularno".

Veæ 22. aprila 2009. ovaj vodeæi svetski geostrateg u Vašington Postu pojašnjava: "Privredna kriza absorbuje energiju svih velikih sila... Jedna ovakva prilika za sveobuhvatno rešenje još nije postojala... Sadašnja meðunarodna ekonomska politika se bazira na iluziji da æe stari globalistièki sistem da se ponovo uspostavi èim proðe sadašnja ekonomska kriza..." Upravo suprotno bi trebao da bude sluèaj, smatra Kisindžer.

Stari politièki sistem se zasniva na postojanju globalne privrede, ali lokalne politike. Posle ove krize i politika bi morala da bude globalna, èuje se ne samo od geostratega, veæ i od vodeæih politièara Nemaèke.

Ugledni amerièki list Fajnenšel Tajms objavio je 12. juna 2012. èlanak sa mraènom prognozom: "U sluèaju propasti evra preti nam nova 1933. godina". To je godina, da podsetimo, kada su Nacionalsocijalisti na èelu sa Adolfom Hitlerom došli u Nemaèkoj na vlast. Još 2009. je nemaèki profesor ekonomije Vilhelm Henkel objasnio: "Bez Crnog petka na berzama ne bi bilo ni Hitlera. Jer, posledica Crnog petka bio je slom ne kreditne, veæ realne privrede."

Nemaèki struèni list za oblast ekonomije i finansija Virtšaftsvohe zapanjio je svoje èitaoce kada je 12. juna ove godine objavio kako postoje planovi za izlazak iz evra u sluèaju da na ponovljenim izborima u Grèkoj pobede evro-skeptici. Dakle, istog dana kada je amerièki ekonomski list objavio kako propast evra predstavlja ulazak u novi totalitarizam, nemaèki struènjaci obelodanjuju da je propast evropske valute veoma realna moguænost.

Istovremeno i nemaèka kancelarka Angela Merkel potvrðuje da je politika njenog kabineta "više Evrope". Pod ovim pojmom ona smatra davanje veæih politièkih ingerencija centrali u Briselu. Zajednièka fiskalna politika, koju za države evro-zone traži Nemaèka, predviða da u buduænosti neæe Evropski parlament da vodi evropsku politiku, veæ savet ministara finansija. Jer, onaj ko odreðuje budžet ima i faktièku vlast.

Zvuèi kao neverovatna sluèajnost da je veæ pomenutog 12. juna ove godine u nemaèkom nedeljniku Špigl izašao èlanak o "Novoj Evropi". U njemu doslovce stoji: panske propale banke, italijanska lenja konjuktura, grèka prezaduženost: kriza primorava Evropsku Uniju da razmišlja o jaèoj kooperaciji. U Briselu se interno razraðuju planovi o osnivanju evropske savezne države. Da li graðani, meðutim, žele tako nešto?"

Izgleda da su graðani u Evropi, ipak, na suprotnoj strani od politièara.

Vodeæi evropski analitièari predviðaju za ovu godinu masovne nemire u zemljama EU i to u razmerama kakvih nije bilo poslednjih 100 godina. Još 21. januara 2009. je portal euobserver.com objavio kako u Briselu postoji posebna radna grupa koja prati razvoj dogaðaja u kritiènim zemljama: Grèkoj, Litvaniji, Letoniji i Bugarskoj. U meðuvremenu je polje delovanja ove grupe proširen i njen zadatak je da objedinjuje saznanja nacionalnih bezbednosnih struktura o nezadovoljstvu naroda širom EU.

Nemaèki ekonomski struènjak Vilhelm Ote je ovakav razvoj dogaðaja predvideo još 2006. Pitanje je samo kada æe i nemaèka vlada svom narodu priznati da æe živeti sa dugoroènom nezaposlenošæu, visokom inflacijom i bez izgleda na pristojnu penziju i socijalnu pomoæ - jednom reèju da æe kao i veæina ostalih graðana EU živeti bez perspektive?

Kada se to bude desilo i u Nemaèkoj æe stotine hiljada mladih da ide na barikade, a onda æe upravo da se desi ono što je Udo Ulfkote i prognozirao u svojoj knjizi jasnog naslova: "Pažnja, graðanski rat".

U Grèkoj se narod veæ naoružava kako bi spremno doèekao obraèun sa briselskom birokratijom. U Španiji se najavljuju masovne demonstracije za ovo leto. Sindikati u Italiji obznanjuju kako neæe skrštenih ruku da prihvate dalju politiku štednje preko leða najsiromašnijih...

U Nemaèkoj su sledeæe godine savezni izbori i do tada æe Merkelova, htela ona to ili ne, pred biraèe morati da izaðe sa jasnim planom izlaska iz krize, ali i sa cenovnikom koliko æe to da košta Nemce. Eksperti smatraju da æe to biti proglašenje politièkog steèaja vladajuæe elite u Berlinu, a da æe nastavak biti stalna kriza sa masovnim demonstracijama kao u Vajmarskoj republici, koja se završila dolaskom Hitlera na vlast. Upravo na ovakav razvoj dogaðaja je mislio Dejvid Rokfeler kada je pre više decenija obznanio kako je za stvaranje Novog svetskog poretka najvažnija jedna velika kriza. Njegovi preci su finansirali dolazak Hitlera na vlast, zašto i njegovi potomci ne bi mogli da ustolièe nekog novog evropskog diktatora?

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane