Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

 

Ko je stavio katanac na poslednju turističku nadu južnobanatske prestonice

 

Marina na kupalištu

 

Najomiljenija letnja demokratska zabava u Zrenjaninu protiče u znaku lovaca. Naoružani ćorcima i svakom drugom demokratskom "artiljerijom" kojom su u prethodnih dvanaest godina nekontrolisano prangijali po banatskoj prestonici, ovdašnji lovci na davno izgubljene fotelje iz redova DS upucavaju katance

  

Zoltan Horvat

 

Ako izuzmemo teške lance na kapijama nekadašnjih privrednih giganata (IPOK, Zrenjaninska industrija piva, Fabrika tepiha Proleter...), trenutno najpopularnija "demokratska igračka" je katanac na kapiji letnjeg kupališta grada, Peskari...

 Leto baš upeklo, trideset u ladu, a gospoda, gospođe a naročito gospođice iz novokomponovanog javnog preduzeća Turistički centar "lupaju šamare" sugrađanima katančenjem ulazne kapije omiljenog letnjeg svratišta, na kojem dnevno boravi više od pet hiljada ljudi.

Demokratski pečat katančenju ulaznih kapija na Peskari "udarila" je Marina Martinov, direktorka Turističkog centra, bivša (uspešna) sekretarica u zrenjaninskoj kancelariji Demokratske stranke, i bivša (neuspešna) cvećarka u JKP Čistoća i zelenilo.

Gospođica Marina, uprkos učestalih i vrlo ozbiljnih prozivki za, najblaže rečeno, diletantsko rukovođenje Motelom Šumice, Izletištem Tisa pored Žabaljskog mosta, Kupalištem Peskara, Gradskom baštom i Službom ugostiteljstva, uživa retko viđenu zaštitu samozvanog "oca" zrenjaninske demokratije, Predraga Grgića-Grge, finansijera propalog demokratskog preduzeća.

   "Svečano" otvaranje besplatnog kupališta (20. juna) bilo je pretvoreno u još brže zaključavanje ulaznih kapija, pa se armija kupača dovija kako da dospe do vode udaljene desetak metara, što izaziva popriličan napor nakon lomatanja kroz trsku i šiblje.

 A sve jhe počelo kad je, pre samo mesec dana, gospođica Marina sa nekolicinom odanih joj saradnika (u firmi sa 36 zaposlenih), otkrila, gle čuda, da u Zrenjaninu postoji i Kupalište Peskara...

 Tek krajem maja meseca, navrat-nanos krenulo se sa pripremama za ovogodišnju sezonu kupanja. Da li se nešto konkretno uradilo za mesec dana? Skoro ništa, jer su u toku radovi na zameni dotrajalih dasaka na talpi jer su sirove daske postavljene 2009. godine, već nakon godinu dana postale neupotrebljive.

Sprema se i ubacivanje više stotina kubika peska za regulisanje nestabilnog dna, isključena je struja vlasniku ugostiteljskog objekta...U mini-tobogan, bez upotrebne dozvole, koji se gradi već pet dugih godina, ulupano je najmanje pet miliona dinara, a hrabriji kupači koji su se uprkos zabrani odvažili da se spuste niz njega, okrvavili su zadnjice i leđa od opasnih izbočina na konstrukciji.

Da ujdurma bude još veća, toboganu van funkcije koju je gradila firma Kipsi iz Lukićeva nedostaje najmanje dva metra do vode, što je kupače nagnalo na pomisao da se možda radi o umetničkom delu kojem se treba diviti! Ispostavljen je i račun za radove na rekonstrukciji talpe, do sada je cifra dostigla 5 miliona...   

   Ko je ko u ovom Turističkom centru Pantić a ko Šojić, to se još bolje vidi. Gospođica Marina se uopšte "ne uzbuđava" zbog učestalih prozivki, jer periodični Grgini dolasci odagnavaju i samu pomisao zaposlenima na pritužbe. Ovakav retko bezobrazan odnos prema sugrađanima željnih besplatnog kupanja, izazvao je lavinu reakcija, burne proteste i (neuspelu) peticiju za utvrđivanje odgovornosti direktorke Marine.

Demokratski mediji (čitaj, svi u Zrenjaninu!) ovim povodom se ne oglašavaju, a pažljiviji skener minulog četvorogodisnjeg rada gospođice Marine navodi na pomisao da je Grgina mezimica zalutala u ovdašnji turizam.

Ovu demokratsku funkcionerku svemogući Grga je "bacio u vatru" novembra 2008. godine, nakon obračuna sa Goranom Kneževićem. Prvi njen potez na funkciji bio je rasterivanje i marginalizovanje sposobnih u firmi, uz "malu obavezu prema prijateljima", da na posao dođe što kasnije. Dovozi je vozač u vozilu marjke Opel Astra, a na meniju se ređaju viskići i preostala pićenca za odabrane u kancelariji gde caruje moderan tv aparat sa crtanim filmovima Cartoon Networka. Da se dete zabavlja nečim...

Istovremeno, nema sastanaka sa stručnim saradnicima, nema ni šefa računovodstva, retko sposobna gospođica bavi se uglavnom diskriminacijom neposlušnih radnika. Recimo da su joj antipatični samo oni zaposleni koji nemaju člansku kartu DS. Pljušte kazne i smanjenja plata (minimalac na snazi), pa se ne zna da li je reč o turističkoj ili kaznenoj ustanovi.

 Kad se neko konačno ohrabrio da pita zašto se na reprezantaciju troše preveliki iznosi, usledila je kupovina aparata za merenje alkohola u krvi, kojima se svi zaposleni moraju podvrgavati. Što u prevodu znaci, zaposlene "pod gasom" kontrolišu VIP osobe "pod gasom" plemenitijeg sadržaja, bez vinjaci, konjaci, brlju i pivo.

   Da elitni turizam u Zrenjaninu ne poznaje granice, potvrđuju silna putovanja gospođice Marine. Više od 500 hiljada dinara potrošeno je za njeno putovanje i boravak na sajmovima u Zagrebu i Solinu (nadomak Splita) gde je, gle čuda, Turistički centar Zrenjanina dobio fantomsku nagradu (koju niko živ nije video) "za uspešno održavanje lokaliteta"!? Demokratsko i elitno ulupavanje skromnog zrenjaninskog turističkog dinara ide uz obezbeđenje firme Elit.

Gospođica direktor za sebe voli da kaže da je stručnjak iz oblasti humanističkih nauka, a na njene "elitne poslovne podvige" dosadašnjem gradonačelniku dr Mileti Mihajlovu se diže kosa na glavi, međutim, zbog mira u lokalnoj demokratskoj kući, ne sme da remeti partijsku drugaricu po meri Grge, sada već legendarnog demokratskog bosa, još uvek vlasnika pažljivo izabranih visoko visokih funkcija.

   Treniranje strogoće zaposlenih u Turističkom centru odvija se isključivo telefonskim putem. Neposredan kontakt sa direktorkom je misaona imenica, a sastanci upravnog odbora iza zatvorenih vrata, na čijem je čelu izvesni g. Sava Šaletić, više liče na tajni skup Masona.

 I u slučaju Motelu Šumice, situacija je takođe "vesela". Zaposleni ne smeju da se žale jer im u protivnom sledi kazna skidanja procenata sa plate.

Gospođici Marini se nikako ne sviđaju ni vicevi o istaknutim kalašturama iz Demokratske stranke. Posebno ne oni o Jeleni Trivan, koju ona smatra svojim uzorom. Poput  mnogih stranačkih koleginica po funkcijama u Zrenjaninu (Gligić, Odavić - Mak, Bojović-Cvejić) posebno je besna na pomen njihovog ženskog idola, pa se u tu svrhu na oglasnim tablama kače ozbiljna upozorenja šta se sme a šta ne sme javno govoriti u firmi.

Na izletištu Tisa, sve je takođe lepo i propalo. Smeće na sve strane, sanitarni čvorovi previše liče na poljske klozete, a talpa je, uprkos višestrukim remontima, u fazi potpunog raspadanja. Ugostiteljski objekti se u glavnokomandujućoj kancelariji Turističkog centra u ulici Koce Kolarova broj 68 dele na podobne i nepodobne.

Gradska bašta unutar Gradske kuće  ima jedan objekat koji je gospođica Marina proglasila nepodobnim. Tu ne rade njeni poslušnici, a ovi što rade, zaista rade i nikako joj ne odgovaraju.

Festival Dani piva su posebna priča... Umesto domaćeg svetlog piva, nekada pojma kvaliteta u nekadašnjoj Jugoslaviji, gostima se u izobilju predstavljaju domaći funkcioneri demokratije koji se prosto utrkuju ko će na račun gradske kase biti izdašniji prema društvu u šatrama. Neko je u šali rekao da bi bilo veoma zanimljivo organizovati takmičenje u brzom ispijanju piva od strane aktuelnih funkcionerki, jer među njima ima veoma, veoma talentovanih takmičarki! Ima i suvenira, ponajviše u prostorijama Turističkog centra. Dnevni pazari najslikovitije predstavljaju trenutni jad i bedu ovdašnjeg turizma, u rasponu od 150 do 340 dinara!

 

Fajront jer je gusto!

 

Trenutno, direktorka Turističkog centra u Zrenjaninu, zajedno sa preostalim kolegama po funkcijama žute demokratije, doživljava besane dane i noći. Crni oblaci nadvijaju se nad gotovo viđenim opstankom u foteljama, jer se uveliko sprema osvajanje vlasti od opozicije.

Još više ih "žulja" najava povratka na velika vrata Gorana Kneževića, kojeg su prethodnih godina napljuvali za sva vremena.

 Još uvek aktuelni zamenik gradonačelnika, Goran Kaurić, čovek za vezu sa socijalistima, bukvalno opseda članove gradskog odbora SPS nudeći im brda i doline od lokalnog DS za koalicioni pakt. Morate nas razumeti, nije nam ni do rada, nije nam baš ni do čega, gusto je, da ne može gušće, reči su jednog od žestoko zabrinutih funkcionera iz Gradske kuće. Iz tih razloga, svi započeti radovi u gradu i naseljenim mestima su stali, što je pouzdan znak da je došlo doba za fajront, odnosno da se (odvratan) miris opozicije proba.     

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane