Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Dežurna

Lopovi u Upravi carina ne mogu da prebroje koliko imaju službenika, ali znaju da broje pare

 

Na granici, u torbici...

 

Uprava carina Srbije republičkom budžetu više šteti nego što koristi. Krade se na sve strane, pa su tako nestala i 33 stana, ali i stotine miliona dinara. Do sada niko nije za ovo odgovarao, a najnesposobniji se dovode na najvažnije funkcije.Važno je da je direktor Carina Srbije Predrag Petronijević pre njegovog izbora, posetio podpredsednika Vlade Vučića. Valjda iz predostrožnosti, da se obezbedi

 

Arpad Nađ

 

Direktor Uprave carina Srbije je Predrag Petronijević, dok na čelu Sektora za finansijske investicione i pravne poslove stoji Dubravka Gatić, koja je 2003. godine kao načelnica Sektora za kadrove nezakonito otpustila 344 radnika. Sud je sve otpuštene vratio na posao, a na ime odštete njima je iz republičkog budžeta plaćeno preko 400 miliona dinara.

   Umesto da Gatićku posle ovoga otpuste ili bar premeste na radno mesto na kome neće više moći da pravi štetu, postavljaju je za pomoćnika direktora zaduženog za finansije.

   Njena zamenica je Mira Denda, koja se zvanično predstavlja kao načelnica odeljenja za budžet iako u sistematizaciji ovo radno mesto ne postoji, niti postoji odeljenje za budžet u okviru Uprave carina. Denda je u Upravi zaposlila sina i snaju, pa cela porodica mesečno zarađuje preko 300.000 dinara jer su svi na dobro plaćenim položajima.

   Dok porodica Denda lepo prihoduje, dotle većina zaposlenih jedva preživljava. Zaposleni sa srednjom i višom stručnom spremom, njih oko 1.500, odlukom nadležnih ima osnovicu 18.600 dinara, što je ispod obavezne minimalne plate u Srbiji, koji se uvećava za koeficijent 1,9. Ovaj koeficijent je, međutim, predviđen za pripravnike, pa tako ispada da je većina zaposlenih u Upravi još uvek u pripravničkom stažu.

   Kada su obračuni u pitanju u Upravi očigledno nema nikog stručnog ko bi to mogao da odradi, pa se brojke nikada ne poklapaju.

Prema Informatoru o radu od 28. decembra 2010. godine broj radnih mesta po sistematizaciji bio je 2.539, ukupno zaposlenih je bilo 2.676, od kojih je njih 2.399 bilo primljeno za stalno. Prema izveštaju Carinskog statističkog biltena na dan 31. decembra 2012. u carini je ukupno radilo 2.440 ljudi?!

   Iako ne umeju ni svoje službenike da prebroje, direktori Uprave carine odlično znaju da broje pare, posebno kada ih stavljaju u svoje džepove.

   Takođe, prema Informatoru o radu Uprave carina od 8. juna 2012. u prošloj godini je iz republičkog budžeta za plate zaposlenih Upravi dato 1.802.986.000 dinara, ali je po istom izvoru za plate plaćeno 1.301.500.490 dinara. Gde se izgubila razlika od pola milijarde dinara?

   Isto pitanje može da se postavi i za 33 stana koji se pominju u Informatoru od 28. decembra 2010. godine, ali ih nigde više kasnije nema. Takođe se u jednom izvoru pominje da je Uprava iz svojih izvora nabavila oko dve milijarde dinara, da bi se u konačnom izveštaju za 2011. godinu sopstveni prihod smanjio na 92.268.000 dinara.

   Od stranih donacija je shodno Informatoru od 8. juna 2012. godine u 2010. godini na putovanja zaposlenih potrošeno 2.983.426 dinara, a u sledećoj 2011. još 2.067.468 dinara. Zanimljivo je da je po Zakonu o budžetu Republike Srbije za 2011. godinu bilo planirano da se za troškove putovanja Upravi carina isplati čak 17.200.000 dinara, dok je za ovu godinu predviđeno plaćanje "samo" 4.000.000 dinara iz budžeta.

   Jasno je da direktori preko naduvanih računa za nepostojeće plate, kao i enormnih navodnih putnih troškova iz republičkog budžeta izvlače pare za sebe i svoje prijatelje i političke zaštitnike.

  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane