Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Lazarevac

Lazarevac

 

Bure iz Rašinog sela

  

U Lazarevcu obavezno nastradaju oni privrednici koji imaju pare, ali neæe da ih podele sa lokalnim policajcima. Najnoviji takav sluèaj desio se stranim državljanima, vlasnicima "Rašinog sela".

 

M.G.

 

U Rudovcima, kraj Lazarevca, u "Rašinom selu" živi dr. Radoje Stanojloviæ, povratnik iz SAD, zajedno sa suprugom dr. Manju Cui Stanojloviæ i njihovom maloletnom æerkom Liming Zhang. Želja dr. Stanojloviæa bila je da pomogne oèuvanju tradicionalnih vrednosti srpskog naroda, posebno onih vezanih za zanate i naèin života.

   Do sada je dr. Stanojloviæ sa porodicom u projekat "Rašino selo" uložio preko tri miliona evra, mnogo truda i rada, a najviše ljubavi. Zato je najmanje što je mogao da oèekuje upravo ono što mu se desilo u zemlji njegovih pradedova.

   Dana 9. septembra ove godine dr. Stanojloviæ je u "Rašinom selu" organizovao manifestaciju "Vašar starih zanata i hrane". Skup je 7. septembra uredno prijavio policiji u Lazarevcu i pojasnio sve detalje vezane za manifestaciju koja se održavala na njegovom imanju pored magistralnog puta Vreoci - Aranðelovac. Unutrašnje obezbeðenje je vršila ovlašæena firma Avaks iz Lazarevca.

   Oko 14 èasova supruga dr. Stanojloviæa je upozorila jednu osobu da je obavezna kupovina karata za ulaz. Nekih 40 minuta posle toga u "Rašino selo" stiže patrola policije koju su èinili Radoslav Jeremiæ, zvani Bure i Zorko Marjanoviæ. Njima se obratila osoba koja je prethodno bila upozorena da mora da kupi ulaznicu, Ana Iliæ i rekla im da je bez razloga bila zakljuèana u nekoj od prostorija "Rašinog sela".

   Iako njenu prièu nije mogao da potvrdi niko od prisutnih, pa ni èlanovi obezbeðenja, policajci pristupaju hapšenju dr. Stanojloviæa i èlanova njegove porodice. Prvo su lisice na ruke stavljene Manju Cui Stanojloviæ iako ona nije pružala otpor niti je pokušala bekstvo. Policajac Marjanoviæ je posle toga onako vezanu baca na ulicu takvom žestinom da ona glavom udara o beton. Posle je jedan od policajaca pesnicom u slepooènicu udario malu Liming Zhang.

   Na kraju je policajac pod nadimkom Bure vezao i dr. Stanojloviæa vièuæi da æe da ga ubije. Tokom pretresa kod dr. Stanojloviæa je pronaðen aparat za elektro šok što je Buretu poslužilo kao inspiracija da samog dr. Stanojloviæa izloži strujnim udarima.

   Posle ovakvog maltretiranja svo troje je prebaèeno u prostorije PS Lazarevac gde su zadržani do isteka zakonskog roka i onda bez ikakvog obrazloženja pušteni kuæi.

   Upuæeni iz ovog malog mesta dobro znaju šta je razlog ovakvog policijskog postupka. Radoslav Jeremiæ Bure se odavno ponaša kao lokalni šerif i upleten je u sve mutne poslove koji se dešavaju na ovom prostoru. Iako niži policijski službenik on vozi BMW džip i živi na visokoj nozi.

   Dobar deo njegovih para potièe upravo od reketiranja uspešnih stanovnika rejona koji bi, inaèe, Bure trebao da èuva. Dr. Stanojloviæ sa svojim svetskim navikama, nije uspeo da se uklopi u ovakav naèin rada. Zato je kao primer ostalima morao da nastrada.

   O svemu su obavešteni kako srpski ministar unutrašnjih poslova, tako isto i amerièka i kineska ambasada. Ako bi domaæe ministarstvo reagovalo pre stranih ambasada bio bi to znak da se nešto zaista poboljšalo u ovoj zemlji nasilja.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane