Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Prosveta

Prosveta

Sindikalci u moralnoj kanalizaciji, kurvanju i pljaèki, a škole i ðaci u bedi i beznaðu

Uz stan, ide i švaler

Za sindikalnog lidera Slobodana Brajkoviæa tvrde da je vlasnik bar dva državna stana, da mu æerke studiraju u Americi od sindikalnih para, kao i da duguje zelenašima 60.000 dolara za adaptacije stanova. Optužuju ga i da podvodi nastavnice funkcionerima sindikata i ministarstva prosvete. Gradonaèelnik Ðilas i dalje reketira prosvetne radnike u Beograda da moraju da kupe BUS- plus pretplatne karte, a  Nenad Èanak iz sindikata ''Nezavisnosti''godinama blokira Odbor za utvrðivanje reprezentativnosti , pravdajuæi se petooktobarskim zaslugama

Nikola Lipnik

 

Prosveta je uz politièke stranke i zdravstvo jedan od najkorumpiranijih sektora u našoj zemlji navodi se u novom izveštaju dostavljenom i ministru Žarku Obradoviæu, nakon istraživanja dve relevantne meðunarodne antikorupcijske organizacije po narudžbini Vlade Srbije. U ovom izveštaju na 140 stranica, kako saznajemo, posebno je naglašena korumpiranost i bahatost sindikalnih voða u prosveti sa sve dramatiènim primerima iz Sindikata radnika prosvete Srbije ( SRPS).

O funkcionerima SRPS i njihovom sindikalnom lideru Slobodanu Brajkoviæu kruže gotovo urbane legende o sumnjivim dodelama državnih stanova, kao i školovanju dece u inostranstvu i adaptacijama prostora a sve to sindikalnim novcem. U samom Sindikatu radnika prosvete Srbije nije problem naæi sagovornika, jer se èlanstvo vremenom osipa ozlojeðeno korupcijom i pritiscima koji se vrše nad njima.

- Više nam je preko glave da uèestvujemo u ovom privatnom Brajkoviæevom sindikatu, ali iz njegovih kandži nije jednostavno ni otiæi, jer on u svakoj vlasti ima pokrovitelja, pa se ljudima ne ostaje bez posla pod stare dane. Javna je tajna da mu se æerke školuju u Americi, da je prisvojio bar dva državna stana i da kešom plaæa adaptacije nekih poslovnih prostora. Èuli smo da i zelenašima duguje 60.000 evra zbog tih adaptacija, ali njega uvek politièari èuvaju,- prièa nam ozlojeðena i dobro upuæena èlanica Sindikata radnika prosvete Srbije. Tek kroz razgovor sa našom sagovornicom, nastavnicom škole sa beogradskog Savskog Venca, saznajemo i za konkretne primere bahatosti ali mehanizme kako funkcioniše ovaj svemoguæi prosvetni sindikalni lider.

- Sa mnom u školi, isto kao nastavnica, ali funkcioner Brajkoviæevog sindikata, radi i S. P. Godinama smo bliske prijateljice. Primetila sam da je nedeljama zabrinuta i potištena, i tek nedavno mi se poverila, što se kaže, u èetiri oka. Njena porodièna situacija mi je odavno poznata jer u svekrovom stanu, od pedesetak kvadrata, živi njih šestoro. Priznala mi je, u liènom oèaju, da je od Brajkoviæa i ekipe dobila takozvanu nepristojnu ponudu da napreduje na republièki nivo i dobije trosoban državni stan - ali i švalera u paketu ! Nisu joj još rekli ko je taj èovek konkretno, ali je logièno da je reè o nekome iz vrha sindikata ili ministrastva prosvete. Zgodna je žena, ali nije do sada imala vanbraène avanture. Priznaje da se lomi, jer ne želi da joj dvoje dece rastu u lošim uslovima kao do sada. Kako mi reèe u svojoj muci  da bi možda i ''zažmurila malo'' ali strah je da je posle ''ne preporuèe'' i drugima iz ekipe, jer teško je izaæi iz tog ucenjivaèkog švalerskog kruga ,- prièa nastavnica škole na Savskom Vencu. 

Do famoznog Brajkoviæa nije lako doæi ni novinarima ali ni njegovim èlanovima, jer je kad ga god pozvali ''baš sad kod ministra'' ili je ''upravo pošao u ministrastvo''.                     Reporter ''Tabloida'' je ipak ima sreæe da ga sretne lièno izmeðu ''poseta ministru i ministarstvu''. Pitali smo ga direktno i bez okolišanja, da ga ne bi zadržavali dok rešava ta ''važna državna pitanja sa ministrom'', o stanovima, adaptacijama ali i æerkama koje se školuju u Americi od njegove sindikalne platice.

- Poznati su moji rezultati u prosveti Srbije i šta je èudno ako sam rešio stambeno pitanje državnim stanom. O privatnim stvarima ne želim da prièam, sem da je sve po zakonu i propisu. Znam ja da sitne duše plasiraju razne laži o meni ali to je samo puka zavist i njihova nemoæ da naprave bolji sindikat od mene. Državni organi imaju uvid u moje poslovanje, sve se može proveriti i ja zato mirno spavam, - vidno uznemireno nam je objasnio svoj sluèaj Slobodan Brajkoviæ, lider Sindikata radnika prosvete Srbije. Bivši Brajkoviæev partner u Sindikatu obrazovanja Srbije, Branislav ( ''onaj sa bradom'') Pavloviæ, tvrdi da se sa njim rastao jer se nije bila moguæa dalja saradnja.

- Sa Brajkoviæem nemam nikakvih dodatnih taèaka, on je otišao od nas i osnovao svoj sindikat. Neka o njemu brine onaj ko je za to plaæen. Mene više brine što Rasim Ljajiæ nije uèinio ništa da se ispita koji uopšte sindikati imaju reprezentativnost. On je bio najgori od 5.oktobra, a šta tek oèekivati od vremešnog Milana Krkobabiæa. Poštujem ja njegove godine ali on ima 83 godine i katastrofa je da jer on uvek spreman kako vidimo da probleme prosvete stavi ispod svojih ispisnika penzionera. A tek šta nam radi gradonaèelnik Ðilas jer smo primorani da prosvetnim radnicima kupujemo te BUS plus kartice, ali to se neæe promeniti dok ne ode ova gradska vlast. To su problemi, a Brajkoviæ ne radi šta hoæe, dokle mu dozvole, -  prièa Branislav Pavloviæ, predsednik Sindikata obrazovanja Srbije.

 O ''BUS plus reketu'' nad prosvetnim radnicima reporteru ''Tabloida'' prièa i Miodrag Skrobonja, generalni sekretar Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

- Stvari su nameštene tako da prosvetni radnici imaju trojicu gazda. Prvo, to je onaj republièki gazda koji nam daje plate ali i svoje uslove. Drugo, gradska vlast zadužena za materijalne troškove, gde nam gradonaèelnik Ðilas nameæe da od privatne firme BUS plus kupujemo markice za prevoz i da ne smemo da biramo drugo. Treæe, su direktori škola i njihove kombinacije. Tužili smo beogradsku samoupravu da nam omoguæi da sami biramo a ne da finansiramo Ðilasov BUS plus, - prièa Skrobonja.

Od generalnog sekretara Unije sindikata prosvetnih èujemo i da druge probleme prosvetnih radnika izazvanih bahatošæu prosvetnih vlasti:

- Nenad Èanak, predsednik Granskih sindikata ''Nezavisnosti'', veæ godinama blokira rad Odbora za utvrðivanje reprezentativnosti sindikata, jer je oèigledno da njegovi ne ispunjavaju osnovne uslove za taj status. Odbor odluèuje konsenzusom a Èanak je uvek protiv i odmah poène sa prièom kako je on srušio Miloševiæev režim, kako je on ideolog petooktobarskih promena. I niko mu ništa ne može, a utvrðivanje reprezentativnosti je kljuè za borbu protiv korupcije u sindikatima. Mi našim sindikatima uzimamo 32 dinara po zaposlenom od plate  a ostali 300 dinara, pa vi vidite koliki je to novac na oko 125.000 radnika u prosveti.

 Poseban mafijaški posao je sa izdavanjem udžbenika, što je rekao i ministar Obradoviæ, kao i da su mu neki nudili mito od 30 odsto od prodaje knjiga ! I gde je tu policija i istražni organi. Šta tek reæi o Brajkoviæu i njegovom klanu u ministarstvu prosvete- objašnjava  generalni sekretar i bivši predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.       

 Mediji korumpirani  od strane beogradskog gradonaèelnika Dragana Ðilasa, nezvaniènog vlasnika kompletnog reklamnog prostora u Srbiji, oglušuju se kako saznajemo od èlanova sindikata u prosveti o njihova saopštenja za javnost u vezi sa ucenama i malverzacijama sa Bus plusom. Navode da niko neæe da objavi informaciju o zabrani Rodoljuba Šabiæa, poverenika za informacije od javnog znaèaja, da se obraðuju odreðeni lièni podaci uèenika osnovnih škola prilikom izdavanja kartica za prevoz BUS plus.

Poverenik za informacije od javnog znaèaja, Rodoljub Šabiæ je Društvu za marketing i usluge  ''Apeks solušn tehnolodži'' zabranio da obraðuje podatke koji sadrže adresu stanovanja, broj mobilnog telefona i imejl adresu koji su deo spornog obrasca. Naložio im je da te podatke izbrišu jer za njihov obradu nema pravnog osnova. I biva po onoj poznatoj da ono što se nije objavilo da se nije i dogodilo. Šta reæi, veæ da je ovo samo još jedan od inih razloga koji govore o tome koliko je ministar Obradoviæ dorastao svom veæ drugom mandatu u dramatiènom stanju u srpskoj prosveti. A i kada bi, pošteno reèeno, i ako bi i hteo nešto od svojih obaveza predavaèa na privatnom fakultetu, pa mestu zamenika predsednika Socijalistièke partije Srbije, ali i podmirivanja želja veèito gladnih prosvetnih sindikalnih lidera, kada bi to i stigao.

 

Antrfile 1

 Nema klozeta, ima kukuruza

Od 150 škola u Srbiji nema ni osnovnih higijenskih uslova za rad, a pre svega nema takozvanih mokrih èvorova i toaleta. Tu sramnu èinjenicu konstatovalo je  Ministarstvo prosvete Srbije koje je konstatovalo da je to posledica problema sa vodosnabdevanjem i nepostojanjem kanalizacionih mreža u srpskim školama. Oni to hladno birokratski konstatuju i prebacuju odgovornost na lokalne samouprave. Prepucavanje i dalje traje a deca u tim školama èesto koriste umesto klozeta, obližnje kukuruze!

 

Antrfile 

Kula peva, ministar se èešlja

Ne proðe dan a da u crnim hronikama naših medija ne osvanu i vesti sa akterima iz prosvete. Policija je tako podnela kriviènu prijavu protiv uèiteljice beogradske osnovne škole ''Vožd Karaðorðe'' zbog sumnje da je znala da je direktor škole Slaviša Periæ, uhapšen malo pre toga, primio mito od 1.500 evra da zaposli nastavnika geografije. Jasmina Ðurkoviæ, direktorka Srednje ekonomsko - trgovinske škole u Kuli zaposlila je preko ''poštenog konkursa''  svog sina, muža i kuma ! I nikom ništa. Kula peva, ministar se èešlja. Dalje, policija je podnela kriviènu prijavu protiv nastavnice osnovne škole ''Vasa Pelagiæ'' u Leskovcu jer je proneverila novac uèenika za ekskurziju i rekreativnu nastavu u iznosu od 280.00 dinara. A za direktora nekada ugledne Šeste beogradske gimnazije izabran je Rade Zejak, koji se svojevremeno, kao direktor Karlovaèke gimanzije, proslavio kada je izdao sveèane prostorije škole za snimanje lascivnog spota Jelene Karleuše. I opet ništa, samo sad Karleuša peva a ministar se èešlja. 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane