Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

 

Do koske

 

Šta još treba da se desi pa da vlasti u Srbiji shvate da je ulazak u Evropsku uniju utopija

 

Kod kuće je najbolje

 

Mada bi brojne zemlje članice EU, danas rado napustile ovaj konglomerat, Srbija i dalje srlja u  pravcu Titanika koji tone lagano ali sigurno.

Mnogim ovdašnjim evrofanaticima nije jasno da će Evropa postojala i pre unije, i da će postojati i nakon unije. Poslednje poruke Srbiji koje je poslala Nemačka, ta ključna zemlja evrozajednice, preko člana Evropskog parlamenta Martina Šulca, jasno govori šta Srbija  treba i šta ne treba da radi. Jedan američki  ekonomista preporučio je Srbiji "istočnu orjentaciju" i okretanje ruskoj ekonomskoj imperiji. Samozvana  politička elita u Beogradu ima drugih ideja: da rasproda državu i da kupi sebi još malo vremena lažima o pridruživanju evrozajednici koja se raspada...

 

Nikola Vlahović

 

"Za Srbiju bi u ovim okolnostima, dok Evropska unija posrće pod teretom grčkih, španskih i portugalskih dugova, najbolje bilo da vodi svoju ekonomsku politiku, orjentisanu na što veći izvoz u Rusiju, na ruske energente i na privrednu saradnju sa zemljama EU (Nemačkom, Austrijom, Italijom...) sa kojima inače tradicionalno sarađuje..."

Ovu mudru, a tako jednostavnu recepturu za preživljavanje Srbije u globalnoj krizi, dao je još pre pet godina poznati američki ekonomista, Nurijel Rubini (Nouriel Roubini),  poznat u svetskoj javnosti po nadimku "Doktor Katastrofičar".

Ali, ako vlastima u Srbiji nije jasno šta se u Evropskoj uniji događa, i šta Rubini predviđa, ovaj ekonomski genije je sve nedavno objasnio u jednoj ruskoj dnevnoj novini za poslovne ljude (koja izlazi i na engleskom) RBK daily, u kome kaže da će zona evra za pola godine početi da se raspada, i da će za tri do pet godina potpuno prestati da postoji!

Poslednjih dana 2012. godine, nemački predstavnik u Evropskom parlamentu, Martin Šulc, nedvosmisleno je stavio do znanja vlastima u Srbiji da proširivanja članstva Evropske unije, te glomazne, birokratizovane i komplikovane zajednice, više neće biti! Naravno, nije ovo prvi put da istaknuti političari iz Nemačke, od kancelarke Angele Merkel pa sve do članova raznih evropskih komisija, govore ono što vlastodršci u Srbiji nikako ne žele da čuju.

Nemačka ima impozantan broj strateških ugovora sa Rusijom, i svaki od njih živi vrlo uspešno u praksi. Ruska politika prema Srbiji je jasna: ona ne želi da vidi Srbe u NATO paktu. Nemačka politika polazi od toga da ne treba remetiti odnose sa Rusijom zbog nerealnih interesa Srbije da uđe u Evropsku uniju. Rusija, preko Nemačke drži Srbiji podalje od kolapsa Evropske unije...Iz ovih činjenica, treba izvući zaključak koji je izveo i  američki ekonomista Rubini.

Ali, čak i da je ovaj popularni "Doktor Katastrofičar"  negde i pogrešio u procenama, unutrašnje stanje u Srbiji je takvo da je njen prioritet ona sama, a ne njeno pridruživanje zajednici sa neizvesnom perspektivom. Konačno, ako bi se Evropska unija nekim čudom oporavila i opstala, za Srbiju je i u tim okolnostima najvažnije da iskoristi pozitivnu praksu evropskog pravnog sistema, i neke od onih ekonomskih strategija koje su se pokazale vitalnim i uspešnim. A, za tako nešto, nije nužnu srljati u članstvo zajednice koja niti želi niti može da se dalje širi.  Još jednostavnije rečeno, sve dok ne bude siguran opstanak EU, Srbija uopšte ne treba da se dalje bavi širenjem psihoze oko "datuma", "pretpristupnih pregovora" i sličnih magli koje ne vode nikuda.

Nekoliko dana pre nego je Martin Šulc upozorio Srbiju da Nemačka neće, ne želi i ne može da vidi Srbiju u Evropskoj uniji, nemačka kancelarka Angela Merkel samo je ponovila ono što je političarima u Srbiji poslednjih nekoliko godina uporno govorila, da je sa ulaskom Hrvatske u zajednicu, završen proces proširivanja "za jedan duži period a možda i zauvek".

To, kako će Hrvatska proći kao nova članica, najbolje znaju njeni građani, koji su već danas bez posla, novca i perspektive, a najgore tek dolazi...

 Na primeru "susjeda" Srbija i njeni građani će imati  priliku da se uvere šta je u ovom slučaju pametna odluka a šta čisti politički avanturizam. A do tada će domaća propaganda i dalje govoriti o Briselu koji nema alternative, obećavajući grešniku da će ući u raj, što je ravno biblijskoj prevari. Naravno, takvo nešto će biti kažnjeno pre ili kasnije, zemaljskim ili nebeskim zakonima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane