Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Plja~ka

Pljačka

 

U džepove kojih zaslužnih građana je dolazio novac iz "Agrobanke" prilikom stečaja

 

Kad lopov pokrade lopova

 

Novi pljačkaši Srbije osmislili su način kako da iscede i suvu drenovinu, pa tako desetine miliona evra izvlače i iz banki koje su u stečaju. Istraživački tim Tabloida došao je u posed dokumentacije koja potvrđuje da je iz već opljačkane Agrobanke u stečaju uzeto još najmanje 15 miliona evra za "zaslužne" građane, odnosno finansijere vlastodržaca.

 

Igor Milanović

 

Raniji direktor Nove Agrobanke Milorad Džambić, sada ponovo direktor Republičke agencije za osiguranje depozita, kao i sadašnji stečajni poverenik Nove Agrobanke postavljen od strane Agencije za osiguranje depozita Pera Radović, JMBG: 0405956710529 nezakonito su raspolagali imovinom Republike Srbije, pa se postavlja pitanje: šta radi republički revizor?

Nova Agrobanka od juna do kraja septembra 2012. godine samoinicijativno ili pod nečijim pritiskom deblokirala je račune dužnika i tako im omogućila da izbegnu plaćanje potraživanja ove banke koja je u to vreme već bila u stečaju. Od šest milijardi dinara potraživanja, što bi bilo nešto ispod 60 miliona evra po ondašnjem kursu, na ovaj način je oprošteno najmanje 15 miliona evra, odnosno preko 1,5 milijardi dinara.  Redakciji Tabloida su dostavljena dokumenta samo za nekoliko najvećih dužnika koji su na ovaj način izbegli plaćanje, ali postoje dokazi i za mnoge druge korisnike kredita kojima su ovako oprošteni milionski dugovi u evrima.

Poslednjih dana 2011. godine, Narodna banka Srbije uvodi prinudne mere u Agrobanku i na mesto prinudnog upravnika postavlja direktora Agencije za osiguranje depozita Milorada Džambića, dakle prvog čoveka nadzornog organa pored koga je neprimećeno prolazilo isisavanje desetina miliona evra i njihovo prelivanje u privatne džepove. Džambićev posao je, u stvari, bio da završi započetu pljačku.

Krajem maja 2012, dok se narod još uvek zanimao za postizbornu kombinatoriku, u tišini je formirana Nova Agrobanka na koju je preneta preostala aktiva Agrobanke, kao i zdrava potraživanja, odnosno krediti za koje se smatralo da mogu da budu vraćeni od strane dužnika. Agrobanci u stečaju ostala su potraživanja nesolventnih dužnika.

Za predsednika Izvršnog odbora Nove Agrobanke, što odgovara nekadašnjoj funkciji generalnog direktora, biva postavljen Milorad Džambić. U oktobru mesecu Novu Agrobanku je preuzela Poštanska štedionica, čime je prestala potreba za angažovanjem Džambića. On je, međutim, za kraće od pola godine koliko je bio na čelu Nove Agrobanke uspeo da za račun odabranih pokrade još nekoliko desetina miliona evra.

Nije na odmet podsetiti da je upravo ovih dana tužilaštvo za organizovani kriminal podigla optužnicu protiv 21 osobe zbog osnovane sumnje da su Agrobanku oštetili za ukupno 5,7 milijardi dinara. A Džambić i Radović su potpuno sami od pravnog naslednika Agrobanke, Nove Agrobanke, ukrali najmanje polovinu pomenute sume i za to ne samo da nisu uhapšeni, već su još i nagrađeni.

Ukupnu štetu načinjenu kako Agrobanci, tako isto i Novoj Agrobanci, platiće solidarno svi stanovnici osiromašene Srbije. Agencija za osiguranje depozita, koja po zakonu garantuje za uloge građana i privrede, samo se delimično finansira iz depozita koje svaka banka polaže, a ostatak uzima iz republičkog budžeta koji pune svi građani i celokupna privreda Srbije.

Pitanje na koje još uvek nema odgovora glasi: koji su poslovni razlozi naveli Džambića i njegove saradnike da dužnicima faktički oproste najmanje 15 miliona evra nespornih potraživanja? Poslovnih razloga nema, ali ima "prijateljskih i kumovskih".

Fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan su miljenici svih vlasti, njima se obavezno sve oprašta, iza Zekstra Grupe i Veterinarskog zavoda stoji Dragan Đurić, dugogodišnji funkcioner Partizana, ali i neizbežni finansijer svih vlasti u Srbiji...

Iz svega je jasan metod primenjen u ovoj pljački. Sa mesta funkcionera Agencije za osiguranje depozita, krajnje nadzorne instance za kontrolu poslovanje banaka, faktički za likvidacionog upravnika banke biva postavljen Milorad Džambić, ista osoba koja se posle obavljenog dokusurivanja posrnule banke ponovo vraća na čelo pomenute Agencije, kako bi kontrolisao sopstveno poslovanje u prošlosti i prikrio sve tragove.

 

A 1.

 

Nezakonite deblokade

 

Rukovodstvo Nove Agrobanke, kojoj je na čelu bio direktor Agencije za osiguranje depozita izdalo je naloge preko  Narodne banke Srbije, Odeljenja prinudne naplate, Kragujevac da se sledećim dužnicima deblokiraju računi za oko 15 miliona evra, a krajem septembra 2012. giodine ostala je blokada za još 4,5 milijardi dinara, mada postoje indicije da je i u većini tih slučajeva izvršena nezakonita deblokada iako dužnici nisu namirili svoje dugove.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane