Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pismo lekara i predstavnika sindikata Specijalne bolnice Sokobanja dr`avnom sekretaru

 

Pismo lekara i predstavnika sindikata Specijalne bolnice Sokobanja državnom sekretaru

 

"Njoj niko ništa ne može!"

 

Poštovani gospodine Jevtoviću, s obzirom da ste državni sekretar u koga imamo poverenje, želimo da Vas upoznamo sa nekim dešavanjima u Spec. bolnici Sokobanja na čijem se čelu u poslednjih deset godina nalazi direktorka Ljiljana Isaković, koja je oličenje svega onoga protiv čega se Vaša stranka bori i za šta imate našu apsolutnu podršku. 

Raspolažemo sa dosta dokumentovanih podataka do kojih veoma teško dolazimo i nadamo se da će barem nešto od ovoga na šta ukazujemo biti dovoljno da se krene sa mrtve tačke.

Ministarstvu zdravlja najviši predstavnici lokalne samouprave Sokobanje, predsednik opštine i predsednik skupštine, kao i predstavnici većine kolegijuma i sindikata Spec.bol.Sokobanja, izneli su naše dugogodišnje probleme uručivši im čitavu hronologiju događaja koji su rezultirali ostavkama petoro najbližih saradnika direktorke, potpisima više od dve trećine lekara za smenu, odluku Stručnog Saveta i predlog lokalne samouprave sa zahtevom za razrešenje direktorke.

Sastanak je završen obećanjem da će sa svim iznetim činjenicama i zapisnikom biti upoznate najviše instance ministarstva u najkraćem roku.

Do danas nismo dobili nikakav zvanični odgovor! Razlog obraćanja resornom Ministarstvu je bahato ponašanje direktorke prema državnoj svojini, ali i prema kolegama i radnicima bolnice.

Po nalogu Poverenika za informacije od javnog zančaja gospodina Rodoljuba Šabića, bolnica je platila kaznu u prvom navratu od 20.000, a ubrzo zatim i od 200.000 dinara, jer direktorka nije dostavila tražene informacije, te su nesavesnost direktorke na taj način platili svi radnici bolnice!

Poslednje saznanje je da je sve prosleđeno Vladi Republike Srbije. Pojedini "neposlušni" radnici su izgubili posao samo njenim potpisom bez procedure, da bi zatim kasnije bili vraćeni odlukom inspekcije rada i i sudskim rešenjima. Sporove dospele pred sud, Specijalna bolnica koju zastupaju spoljni saradnici Miroslav Ristić, (rođeni brat Nevene Karanović i predsednik Nadzornog odbora bolnice, inače hapšen u akciji Sablja) i Gordana Ljupković, uglavnom gubi.

Bolnica je za prošlu godinu izdvojila enormnu sumu novca za njihove usluge. Napominjemo da Spec.bolnica ima dva pravnika u stalnom radnom odnosu sa položenim pravosudnim ispitom! Arogancija i ophođenje prema lokalnoj samoupravi, institucijama, kao i ostalim zdravstvenim ustanovama sa kojima smo nekada sarađivali rezultirala je prekidom saradnje pa samim tim više ne postoji stručni nadzor nad našim radom u sferi kardiologije, pulmologije, pedijatrije, itd. Zbog predhodno navedenog ove godine imamo najmanji broj bolesnika iz svih navedenih kategorija. Niko od lekara i sindikata ne zna kakvo je finansijsko stanje u bolnici, jer se UO održavaju često u tajnosti i izvan Sokobanje, a česte su i tzv. telefonske sednice. Povratnih informacija nema. Sindikatima koji imaju kritičke stavove odbija da utvrdi reprezentativnost, a njihovi predstavnici bivaju progonjeni.

Prošle godine niko od lekara nije otišao nigde na edukaciju. A u momentu kada je donešen akt da bolnica nema sredstava za edukaciju kadrova kupuje se kaktus "Agava" star dvadeset godina, plaćen po našim saznanjima preko 250.000,00 dinara.

Rasipništvo, nenamensko trošenje sredstava, potpuno neprimereno situaciji u kojoj se čitava nacija nalazi možete videti u veličini iznosa reprezentacija. Dovoljno je proveriti samo visinu reprezentacija Spec.bolnice Sokobanja u njenom mandatu. Radi se o višemilionskim ciframa. Ukupna visina reprezentacije za prošlu godinu iznosila je oko četiri miliona dinara.

 U Sokobanji postoji jedna srednja škola čiji je godišnji budžet četiri miliona dinara.

Naime, u našoj bolnici je raširena i praksa da se lekovi i usluge fakturišu naknadno u vidu fiktivnih faktura u vezi zatvorene istorije bolesti. Lekarima kojima je rečeno da to rade objašnjeno je da to rade uz navodnu dozvolu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje! Oni lekari koji su odbili da to rade bili su proglašavani neprijateljima bolnice.

Pravi primer partijskog zapošljavanja i direktorkine prisile možete videti iz liste odbornika URS koju Vam dostavljamo i na kojoj su zaokruženi radnici Spec.bolnice Sokobanja.

O njenom liku i delu izjasnili su se i građani Sokobanje te na poslednjim lokalnim izborima nije prešla cenzus.

Pošto je iscrpila sve ljudske resurse, po hitnom postupku mimo dozvole nadležnih institucija zapošljava nove radnike (tri lekara) i raspoređuje ih odmah na najviša rukovodeća mesta.

S obzirom  da direktorka javno iznosi da njoj niko ništa ne može jer je godinama „zaduživala" ljude u raznim institucijama (sudstvo, MUP) i ministarstvima, a pogotovo u resornom ministarstvu, što se nažalost i izgleda pokazuje i kao tačno. Naime, dobar deo materijala koji smo do sada poslali završio je na njenom stolu, što je bio podstrek za još žešći mobing.

 

U nadi da se to neće desiti i ovog puta, i sa željom da sa Vama uspostavimo i lični kontakt,

s poštovanjem, lekari i predstavnici sindikata Specijalne bolnice Sokobanja.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane