Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad

 

Novi Sad

 

Posle Pajtićevog "usaglašavanje" deklaracije o Vojvodini, došlo je do usaglašenog bekstva aktera ovog "testiranja" separatističkih ambicija u ovoj srpskoj pokrajini

 

Prevođenje Srba u Mađare

 

Novi projektanti vojvođanske državnosti, odustali su od separatističkog projekta nasilnog otcepljenja Vojvodine, pa sada pribegavaju taktici premijera Mađarske Viktora Orbana, tvorca opasnog projekta koji podrazumeva da mađarske pasoše mogu da dobiju svi  stanovnici na ovom delu nekadašnje Austrougarske monarhije, kojima su preci tu živeli pre 1921. godine, bez obzira na etničko poreklo! Tako je postalo jasno da je Pajtićeva propala "deklaracija" bila je samo magla i dim, kako se ne bi videla stvarna opasnost koja preti državnim ingerencijama Srbije u Vojvodini.

 

Arpad Nađ

 

Samoproklamovani "ustavobranitelj" Vojvodine, Bojan Pajtić  "usaglasio" je deklaraciju o izdvajanju Vojvodine iz Srbije. Ipak, posle 16. maja, kada Ustavni sud Srbije u vezi sa tim bude doneo jedinu moguću odluku, pašće i dosadašnja vojvođanska Vlada, što je sada i Pajtiću potpuno jasno.

Svakako treba podsetiti i na to da su Pajtić i Bajatović, kao kriminalni dvojac, doslovno upropastili Fond  za razvoj Vojvodine i Razvojnu banku Vojvodine (RBV), a vrhunac je bio kada je Pajtić Bajatoviću omogućio  da preko svoje privatne firme, usmeri četiri milijarde dinara namenjenih za izgradnju puteva u severnom Banatu, i to sve preko firme ''Borovica'', sa utvrđenim provizijama a uz prethodni dogovor i lobiranje Pajtićevih trabanata, Predraga Grgića, Milete Mihajlova , Gabora Lodija, Modesta Dulića i ostalih "šrafova" iz Banata. Kao nagradu za dobro organizovanu pljačku, Predrag Grgić je dobio (uz dogovor sa Bojanom Pajtićem) mesto kod Dušana Bajatovića-da bude predsednik upravnog odbora Srbijagasa.

Bajatović se redovno hvali pred najužim rukovodstvima Srbijagasa i pokrajinskog SPS-a  da ga lično podržava Aleksej  Miler  (poreklom Nemac) kome je glavni cilj odvođenje Vojvodine iz Srbije, pa zato Pajtiću obećava ogromna sredstva  (po 2700 evra  svakom u Vojvodini ko podrži  ovu deklaraciju za otcepljenje od Srbije). Ovo nije nikakvo čudo jer je Vojvodina Evropi potrebna kao žitnica a Srbija je ne interesuje  - interesuje je jedino toliko da  Aleksandar Vučić i Ivica Dačić  priznaju Kosovo kao nezavisnu državu.

U nedavnom razgovoru za Novosadski ''Dnevnik'', predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor u ime svoje stranke, između ostalog reče i ovo:

"...Sporna rečenica iz deklaracije je da se o državnosti Vojvodine ne pitaju samo  njeni građani. 1918. godine, Nemačka i Mađarska, kao poražene, nisu se pitale, ali sad je druga situacija...Kad se dođe do mosta, on se pređe...''.

 Ko nije video kartu velike Mađarske sa delom Rumunije, Slovačke i Vojvodine neće shvatiti  kao ni oni što se nisu pitali gde se nalazi Pajtićevo tajno dugme za okidanje. Kako reče jedan novosadski kvisling, Srbiju će pritiskati najpre oko Kosova, a kasnije će je,  suprotno obavezama garanta Dejtonskog sporazuma, naterati da ne pomogne Republici Srpskoj kad krene pokušaj stvaranja nove unitarne BiH.

Naravno, biće za tu priliku otvoreno i pitanje Vojvodine. Grupa koja vodi Vojvodinu je nedavnom deklaracijom pokazala da funkcioniše na dugme. Manje je važno gde je daljinski upravljač, da li je u Berlinu ili Vašingtonu...

 

 

Da li Mađarska sprovodi tajni plan o okupaciji Vojvodine?

 

 

Tajnim dokumentom Orbanove vlade, doneta je odluka da se mađarski pasoši podele svim stanovnicima na teritoriji Austrougarske monarhije koji mogu da dokažu da su im preci tu živeli pre 1921. godine, bez obzira na etničko poreklo.

 Zvaničnu odluku da je za državljanstvo obavezno znanje mađarskog jezika, niko ne poštuje, jer je cilj da što više vojvođanskih Srba postanu Mađari!

Nedosanjani san naših severnih suseda o "Velikoj Mađarskoj",  i posle gotovo čitavog veka ne dozvoljava im da se probude. Pošto im je propao plan da se na granice Austrougarske u Drugom svetskom ratu vrate silom, mađarska vlada je u saradnji sa ekstremnom desnicom donela odluku da se na stare granice vrate - milom!

Zahtev predsednika Nacionalnog saveta vojvođanskih Mađara Tamaša Korheca da Bojan Pajtić odobri da tri srpske gimnazije u Novom Sadu vode direktori Mađarske nacionalnosti, jer je to od njihovog najužeg nacionalnog interesa - stigao je kasno. Demokrate su izgubile Novi Sad a dokumenat nije ugledao svetlo dana.

Mađari, stanovnici ''Delvideka'' ("Južna zemlja", termin u Mađarskoj za Vojvodinu) veruju da će davanjem pasoša ostalim nacionalnostima u Vojvodini postići brojčanu ravnotežu između mađarskih državljana i ostalih, kako oni zovu našu pokrajinu. To će prema njihovim planovima biti dovoljno da se legalno pripoje svojoj matici.

 

 

Pokušaj oživljavanja propale politike

 

 

Sadašnje zalaganje vodećih ljudi Demokratske stranke i njenih satelita da Vojvodina ima svoju policiju, sudstvo, i sva ostala ovlašćenja koja jedna država ima, samo je nastavak nekadašnje politike Stojšića, Krunića, Matića i Berisavljevića, koju je narod Vojvodine plebiscitarno odbacio još krajem prošlog veka.

U celom ovom cirkusu oko deklaracije o Vojvodini, najveću korist ima Dragan Đilas tako što je podržao Bojana Pajtića da krene sa deklaracijom a onda kada se sva lavina obrušila na njega, Đilas se izvukao, o deklaraciji se ne oglašava, niti daje Bojanu Pajtiću dalju podršku. Tako se Đilas jednim potezom  rešio i manekena, seksualno nedefinisanog Borisa Tadića i gej paradera Bojana Pajtića i pokazuje kako dobar spletkaroš može da pravi "pragmatičnu" politiku!

Koliki se strah uvukao kod Bojana Pajtića dovoljno govori podatak da se zbog neodređenih  srčanih smetnji tri dana zaredom, od glave do pete, pregledao u Sremskoj Kamenici gde su zbog toga privremeno bili isključeni svi kompjuteri a liste pacijenata nedostupne!

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane