Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Do koske

 

Ko će da plati dugovanja državnih ustanova u Beogradu, nastalih zbog "finansijske podrške" Demokratskoj stranci u vreme izbora?

 

Narod dao, Đilas uzeo

 

Demokratska stranka i Dragan Đilas koriste svaku priliku da od već opljačkanog naroda otmu još neki dinar. Koristeći se gužvom nastalom posle prošlogodišnjih izbora i promene republičke vlasti, pokrali su milione dinara sa računa gradskih budžetskih korisnika, a od novih vlastodržaca dobili su privremenu amnestiju, sve dok se ne vidi da li su spremni da pošteno podele plen. Zbog činjenice da je Dragan Đilas (kao uostalom i ostale perjanice DS) zaštićen od strane Aleksandra Vučića i njegovog prekog suda, sve je stalo. I Beograd i Srbija. Kreću se samo gmazovi, miševi i hijene...

 

M. Grabež

 

Iako u Srbiji vlast svakodnevno pljačka, i to na svim nivoima vlasti, vreme izbora je uvek prava prilika da, kao po  komandi, takozvani javni funkcioneri krenu u opštu pljačku i otimačinu. Kao pred raspad kućne zajednice-pa ko šta ugrabi! Kradu i za svoju stranku i za svog kandidata, za neku izbornu funkciju, svoju izbornu listu...Ali najviše kradu za samog sebe i svoj džep, a sve to se posle pravdaju nekakvim navodnim višim ciljem i opštim dobrom.

  Iz jednog, gotovo bezazlenog finansijskog izveštaja za prvo polugodište 2012. godine, jasno se vidi kakve razmere imaju krađe u vreme izbora, i zašto su tako "posebne", uprkos činjenici da se one dešavaju svakodnevno...

  Načelnik odeljenja ekonomsko - finansijskih poslova Doma zdravlja Stari Grad u Beogradu Rajko Kunovac, predao je u drugoj polovini 2012. godine pismenu informaciju o poslovanju u prvih šest meseci te godine. U rubrici "Prihodi i primanja", u stavu jedan, tački dva, on je kao jedan od razloga za manje ostvarenje prihoda u odnosu na plan naveo i "...nenaplaćena potraživanja iz tekućeg perioda od javnih preduzeća zbog organizacionih promena ili republičkih izbora i kadrovskih rešenja vezanih za izbore".

  Nekom neupućenom, ovo bi ličilo na situaciju u kojoj je u svojevrsnom prelaznom periodu došlo do zastoja u plaćanjima, jer se nova rukovodstva javnih preduzeća još nisu snašla na svojim radnim mestima. Istina je, međutim, sasvim drugačija.

  Odmah u nastavku prethodno (citirane) rečenice, Kunovac navodi najveće dužnike: Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd sa 2.382212,15 dinara, JKP Beograd put sa 1.013.114,97 dinara...Posebno je istaknut Gradski zavod za hitnu pomoć koji je ostao dužan 600.600 dinara...

  Nijedno od ovih preduzeća nije na republičkom, već na gradskom nivou, na kome nije došlo do promene vlasti, pa samim tim nije ni bilo razloga da dođe do zastoja u plaćanju zbog neuhodanosti novog rukovodstva.

  Očigledno je da je gradska vlast iskoristila izbornu euforiju da javna sredstva nenamenski usmeri u sopstvene džepove, što se vidi i iz drugih dokaza.

  Direktor beogradskog Zavoda za informatiku i statistiku, Stevan Gvozdenov,  uputio je Gradskoj upravi Beograda, dana 9. maja 2013. godine, dopis pod brojem XVII-04-053-36/13-01 u kojem opominje da Zavodu još uvek nije dostavljen traženi "Godišnji izveštaj o investicijama u osnovne fondove za 2012. godinu". Kako se vidi iz pomenutog pisma, Gradski zavod za statistiku je još 29. marta uputio Gradskoj upravi obrasce za sprovođenje istraživanja o investicionim ulaganjima sa zahtevom da isti shodno Zakonu o javnoj statistici popunjeni budu vraćeni najkasnije do 19. aprila.

  Do danas ovaj zahtev nije uslišen, jer se u Upravi opravdano strahuje da bi podaci mogli da dospeju do javnosti čime bi bile obelodanjene krađe iz izborne 2012. godine. Da ova strahovanja nisu bez razloga vidi se ponovo iz primera DZ Stari Grad gde su oba sindikata 28. marta 2013. od gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i od Državne revizorske institucije tražili razjašnjenje u vezi sa dugovanjima nastalim "usled republičkih izbora".

  Za razliku od Đilasa, koji se nije ni osvrnuo na pomenuti dopis, predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović je odgovorio 23. aprila 2013. pismom broj 07-1680/2013-05 u kome navodi kako planom za tekuću godinu nije predviđena kontrola pravilnosti poslovanja Doma zdravlja Stari Grad, ali da bi to moglo da usledi naredne, 2014. godine. Zvuči neverovatno, ali, eto, u Srbiji čak i Državni revizor "ne planira" da ispituje poslovanje javne ustanove, mada mu je to jedini zadatak. U sređenim državama, revizor se nikome ne najavljuje! To izgleda, kao kad bi tužilaštvo pravilo godišnji plan koga će da hapsi!

  Gradska uprava Beograda i Demokratska stranka, na ovaj način kupuju još malo vremena, a sve u nameri da sakriju tragove svojih pljački, ili, kako to oni vole da kažu, "da gradske finansije dovedu u red".  Ipak, nisu zauvek amnestirani od svake odgovornosti.

Ako ne ova, sudiće im neka druga vlast, bez Aleksandra Vučića, čim dođe u priliku da to učini. Ima i onih koji veruju će to i ova vlast učini, kad proceni da joj Đilas više ne treba, ali je to naivno očekivati: Vučićeva politika duboko je vezana za Demokratsku stranku i njen kriminal.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane