Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i  senke

 

Đokica

 

Arpad Nađ

 

U nedelju, 28. jula, gostovao je kod Ivana Ivanovića na Prvoj televiziji i Đorđe Balašević, zvani Đokica. Neki ga smatraju dobrim zabavljačem, a neki klovnom koji prlja državu u kojoj živi sa porodicom, i koju dobrano muze. Đokica je uvek hit ''umetnik''. Bilo je Titov vreme, i on iz sveg glasa zapeva - Računajte na nas! Bravo Đokice! A Đokica je ojadio, prvo RTS uz pomoć Tijanića, drplili su lepe pare, stotine hiljade evra za njegov bezvezni šou. Pevao je prošle godine ''žutima" u Novom Sadu, u  vreme izborne šutnje. Đokica peva i sere. ''Pevam na hrvatskom, govorim tzv. srpski!''

Na nedavnom nastupu u Domaševcu, u Hrvatskoj, Đorđe Balašević se sprdao sa maternjim jezikom. Na koncertu u Hrvatskoj, nedavno u Domaševcu, Đorđe Balašević je javno rekao kako peva na svom maternjem, hrvatskom jeziku, zaboravljajući pri tom da živi u Srbiji i priča ekavicom?! Međutim, popularnom kantautoru to nije bilo dosta, pa je nastavio u svom šeretskom stilu: "...Postoji jedan problem mali u svemu tome. Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski!", - posle čega se salom zaorio gromoglasan pljesak propraćen ovacijama.

Šta reći posle ovakve izjave?! Postavlja se pitanje dokle će Balašević da se dodvorava publici u lijepoj njihovoj, zarad ličnog interesa? Zbog čega živi u "takozvanoj" Srbiji, koju kad god mu se ukaže prilika iskoristi za sprdačinu, ismejavanje i potcenjivanje? Možda smo mi isuviše strogi prema rečima koje je Balašević izrekao, ili pak ne znamo da čitamo između redova, a možda smo izgubili smisao za humor? Uglavnom, činjenica je da nijedan hrvatski pevač nije došao u Srbiju i rekao da govori iskvarenim srpskim jezikom, takozvanim hrvatskim. Dakle, svi koji žele da se uvere u verodostojnost naše priče mogu pogledati snimak koncerta na Jutjubu ("Stih na asfaltu").

I dok se i u Sloveniji Đokica odaje Slovencima, sprdajući se sa Srbijom, njegova žena Olja i obe ćerke se odaju novosađanima. Baš su darežljive. Ne smeta im što novosađani govore  iskavrenu verziju hrvatskog. Jednom je upitao moj kolega friško udatu gospođu Olju zašto šara. E, lutko moja, reče mu ona, moj Đorđe ima problem sa đokicom...E, kad taj Đokica Balašević ne mož' niš svojoj ženi, onda ga moš' jebati. Šta će taj mali Đokica, koji govori iskvarenu verziju hrvatskog u gostima kod Ivana Ivanović, na RTS-u? Neka ga, nek se igra sa svojim đokicom, ili nježnikom, ili miloklizom, što bi rekli novogovorni Hrvati. A Hrvatima svaka čas!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane