Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Umesto godišnjih odmora, čeka ih otkaz

 

Grčka posla

 

Zahvaljujući nestručnom i nesposobnom menadžmentu, nekada velika i moćna, Vojvođanska banka u dužem vremenskom periodu posluje s gubitkom i propada. Oni koji su je doveli u tu situaciju, izlaz traže u daljem otpuštanju zaposlenih (onih sa dna lestvice), dok pravi krivci iz takozvanog upravljačkog borda, nastavljaju da haraju. U avgustu će nekoliko stotina zaposlenih, zbog spajanja dve grčke banke koje posluju u Srbiji, ostati bez posla.

 

I. M.

 

Tekst u pretprošlom broju Tabloida o sunovratu Vojvođanske banke, koju je kupila grčka banka i preko svojih ljudi je dovela do ruba propasti, zabrinuo je zaposlene, jer će u avgustu mesecu nekoliko stotina radnika ostati bez posla.

Grci, vlasnici Vojvođanske banke, opljačkali su ovu nekada moćnu instituciju, ponizili znanje i stručnost njenih službenika i otpustili više od polovine zaposlenih

Neometan od potpuno inertnog sindikata, Marionos Vatis, glavni čovek u banci je, na  sastanku sa sindikalnim predstavnicima priznao da ne postoji nikakav plan za tehnološki višak, ali da će sigurno doći do otpuštanja radnika nakon fuzija NBG-a i EFG-a u Srbiji, koja se očekuje u avgustu. Da li će pri tome biti otpuštani jedni ili drugi radnici još nije poznato, budući da se ne zna da li je proces optimalizacije broja zaposlenih u EFG banci uopšte vođen i koji su njegovi rezultati.

Stotine diplomirani ekonomista i iskusnih bankarskih službenika je u poslednjih šest godina napustilo banku, bolje reći, otpušteno je, neki i bez otpremnine.

Glavni čovek u banci je Marinos Vatis, dok su ostali direktori još i Vojislav Lazarević, Atanasios Makris i Danaskos Ksenofon. Članovi upravnog odbora su: Milonas Pavlos, Darko Spasić, Milan Parivodić, Dimitrios Frangetis i Konstantinos Bratos. Većina Grka koji su došli da u ime grčke banke rukovode u Srbiji su homoseksualci. Njihov menadžer je i jedan od direktora Vojislav Lazarević.

Redakciji Tabloida obratilo se nekoliko desetina bivših radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom, i oterani iz banke, a  da su na njihova mesta dolazili poslušni, neškolovani, bez radnog staža i iskustva na poslovima.

Zahvaljujući činjenici da je zapao za oko Vojsilavu Lazareviću, članu Upravnog odbora Vojvođanske banke, izvesni Darko Femić je pre četiri godine postao rukovodilac filijale u Svetogorskoj ulici. Nije ispunjavao uslove za mesto šefa ekspoziture, jer je pre toga radio kao referent u kockarnici, tako da je bez rešenja na ovom mestu radio više od dve godine!

Jedan od onih koji su tražili poso u Vojvođanskoj banci seća se da ga je Femić vrbovao da ođe na posao, da će ga voditi kod direktora Lazarevića, mogu zajedno da izađu, da se provedu. "Gospodin Lazarević voli momke sa širokim kukovima. Zato sam i ja brzo napredovao. Treba samo da se opustite, i posao je tu" - rekao mu je gospodin Femić svojim feminiziranim glasom. U Vojvođanskoj banci žene brže dobijaju otkaz. Unapređuju se mladi, lepi muškarci, širokih kukova i stidljivog osmeha.

Od početka primene plana otpuštanja iz Vojvođanske banke je otišlo preko hiljadu zaposlenih: 2010. godine u banci je radilo 2.589 ljudi, a na kraju 2012. ostalo ih je samo još 1.179. Sindikati u Srbiji ni izdaleka nisu tako organizovani, niti njihovo rukovodstvo interesuju prava radnika. Ni predsednik Konferencije sindikalnih organizacija Vojvođanske banke Vladislav Janković, ne postavlja rukovodstvu pitanja o tome šta se sprema radnicima banke u Srbiji.

Avgust je mesec kada zaposleni napuštaju radna mesta i odlaze na godišnje odmore, da se opuste i spremno dođu da svojski rade na poslu. Zaposleni u Vojvođanskoj banci čekaju sa zebnjom da li će u avgustu, njih nekoliko stotina da se preseli na berzu rada.

Zbog spajanja gčrkih bankarskih grupacija NBG i EFG, sindikati zaposlenih u Grčkoj su već obezbedili da tamo neće biti otpuštanja. A, u Srbiji, sindikata skoro i da nema, pa nema ko ni da se pobrine za sudbinu zaposlenih u NBG i EFG.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane