Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici

 

Krici

 

Apel zaposlenih u Kolubari vođama SNS-a

 

Prestanite da nas ubijate

 

Zaposleni u RB Kolubara poslali su nam pismo u kojem navode smrtne slučajeve na radu. Nestručni i nesposobni, zaposleni prko veze, uglavnom iz neznanja prisiljavaju radnike da obavljaju poslove koji nisu bezbedni, i tako ih teraju u sigurnu smrt, koje novinari, koji su na platnom spisku Kombinata, opisuju kao ''posledicu promaje''. Ne pominjući promaju u glavama onih koji su na pogrešnom rukovodećem radnom mestu, koje su debelo platili vođama SNS-a

 

.......

 

Tabloid je u broju 297 od 7.11.2013. godine  u članku "Kasa mala, masa povelika" preneo vest o nesreći koja se desila u Kolubarinom pogonu Prerada, u junu 2013.godine kada je jedan varilac izgubio život, a drugi ostao invalid, a sve zaslugom nestručnog rukovodioca, koji im je naredio da izvrše zavarivanje u bunkeru punom zapaljive ugljene prašine, što je i izazvalo eksploziju.

Usud je tako hteo da se istog dana kada je Tabloid objavio ovu vest desila još jedna nesreća u istom pogonu, pod sličnim okolnostima. Opet je neki nestručan rukovodilac, koji je kupio svoje radno mesto, naterao dva varioca da zavaruju autoklave u radu! Ovaj put nesreća nije bila sa smrtnim ishodom, već su prošli samo sa telesnim oštećenjima.

Saopštenje MUP-a tog 7. 11. 2013.god. prenose novinske agencije: Beta i Tanjug, pod naslovom: "Eksplozija u Kolubari, povređena dva radnika". Tužno je što u tekstu koji prenosi "Blic" saradnik za PR Kolubare, gospodin Radoš Lazarević izjavljuje: "Jedan radnik je zadobio lakše opekotine na butini, previjen je u Urgentnom centru u Beogradu i pušten na kućno lečenje, dok je drugi radnik nakon pregleda vraćen na posao".

Ta izjava bi možda i prevarila narod da u daljem tekstu nema sledećeg: "Jedan radnik zadobio je opekotine lica, a drugi lica, ekstremiteta i disajnih puteva, nakon čega su u stabilnom stanju prevezeni na Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici".

Ko zadobije takve opekotine ne vraća se istog momenta na posao gospodine Lazareviću! Za lokalnu TV GEM ("GMC Trade" Lazarevac) , koja je na platnom spisku Kolubare i kojoj se isplaćuje 1.548.000 dinara mesečno ( a o čemu je pisao Tabloid u broju 296.) ističe da se nesreća desila zbog promaje u hali! Čuj: promaje! Izgleda da nesreća nema nikakve veze sa tim što su mašine zavarivane u radu.jelte?

Neki pismeniji mediji prenose da se nesreća desila zbog "strujanja vazduha u prostoriji", a RTS ponosno demantuje da je došlo do eksplozije i ističe: "Mediji su ranije preneli da se u "Kolubari" dogodila eksplozija, što u basenu demantuju. U Kolubari još kažu da su povređeni radnici preduzeća Kolubara Obilić, koji su bili angažovani na poslovima remonta u sušari, kod Lazarevca. Do nesreće je došlo oko 11 sati, kada je užareni ugalj pao sa vrha autoklava na radnika koji je izvršavao varilačke poslove pored te mašine, saopšteno je iz basena. Pretpostavlja se da je do pada užarenog uglja došlo zbog promaje u prostoriji. Portparol Kolubare Radoš Lazarević precizirao je da su radnici bili angažovani na zavarivanju autoklava." 

Dakle, po rečima gospodina Lazarevića: dunula malo promaja, neki zagrejan ugalj pao na ljude i oni opekli prstiće. Beogradski list "Politika" je na svom sajtu korektno objavio da je došlo do eksplozije.  Da je ovo neka uređena država, bilo bi nezamislivo da neki tamo dečkić demantuje zvanična saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, u kojem jasno stoji da su radnici povređeni usled eksplozije, a ne promaje!  

Pošto je Srbija uređena po naprednjačkim principima, onda se za milionske apanaže medijima kao što su: Blic, B92, Kurir, Alo, RTS, može tražiti da svaki put kada se desi nesreća u Kolubari, počnu da spinuju i odmah tu vest pokrivaju da tekstovima sklonim titoističkom režimu tipa: "U Kolubari oboren rekord na jalovinskom sistemu". Koga još zanima da svaki dan čita i sluša koliko smo kubika zemlje juče iskopali da bi došli do uglja?

 Međutim, vlastodršcima iz SNS, koji prodaju odgovorna rukovodeća radna mesta u proizvodnji, odgovara da se ne piše o njihovim brljotinama već o tome koliko smo tona zemlje i uglja iskopali mi koji radimo, pa da se kite tuđim perjem i prikriju sopstveni lopovluk.

Isto tako je bio medijski mrak kada je u septembru 2013. godine na Površinskim kopovima Kolubare, poginuo radnik koji je bio nateran da čisti ispod transportne trake, koja je bila u radu. Rolna po kojoj se kreće transportna traka je uhvatila njegovu bluzu i povukla mu ruku između pokretne trake i rolni. U momentu je samleven i umro užasnom smrću. O tome nijedno sredstvo informisanja nije izvestilo.

Transportna traka po HTZ propisima ne sme da se čisti u radu baš da se ovakve nesreće ne bi dešavale, ali šta čovek koji radi za 20.000 mesečno, bez prava na bolovanje, godišnji odmor, preko ugovora o privremeno-povremenim poslovima, može da uradi kada mu nepismeni baja iz SNS, koji je kupio rukovodeće radno mesto naredi da čisti sistem u radu? Niko nije izvestio ni o električaru, kojeg je smenski inženjer poslao u elektro-ćeliju, a pre toga mu je rekao da je dalekovod isključen i uzemljen. Elektro-ćelija je bila pod naponom od 25.000 volti, jer dalekovod nije bio ni isključen, ni uzemljen. I ovog mladića je zadesila strašna smrt.

Da li je smenski elektro-inženjer kadar SNS odgovarao za ovo? Naravno da nije.

Na Sveog Jovan, 20.januara 2014.god. desila se još jedna nesreća sa smrtnim ishodom. Podaničke "Alo" novine, prenose neverovatnu priču da je radnik "otišao ispod transportne trake da zapali cigaretu, kada se otkačila rolna i ubila ga". Taj radnik je navodno radio samo na buldožeru, pa je iz svoje kabine buldožera, otišao čak do neke transportne trake da zapali cigaretu. Kop je otvoreno polje, mogao je gde je hteo da puši cigaretu, zašto bi išao da to uradi ispod transportne trake sistema u radu? I ovde je neko poslao čoveka da vrši čišćenje sistema u radu i ovo se desilo. Zaposle te preko ugovora "Kolubara-Usluge", budeš kao buldožerac na papiru, a ustvari si običan fizički radnik, koga svaka bagra maltretira! Eto zašto je rukovalac buldožera bio ispod transportne trake.

 Pitamo vas gospodo: Koliko nas radnika treba još da pogine, da bi ste vi navodni borci protiv korupcije,  živeli? Koliko? 1,10, 20...? Zašto pobogu i dalje prodajete svojim idiotima rukovodeća radna mesta u pogonu? Zar u kancelarijama nema više mesta? Napravite nove zgrade, samo prestanite da nas ubijate!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane