Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Hotel Slavija u rukama klana Danice Draškoviæ

 

Jado, 'otel mora biti naš

 

Danica Draškoviæ je odavno bacila oko i na beogradski Hotel Slavija. Njim rukovodi njen roðak Veselin Jovièeviæ, koji mora uskoro u penziju, a dotle hotel mora preæi u ruke bjelopoljske fukare, za male pare. Zna se, jado moj, Danica nikom ne daje, no uzima!

 

 

Vuk Staniæ

 

 

Hotel Slavija nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji, na Trgu Slavija u Beogradu. Samo lokacija vredi više milijardi dinara. Hotel nije privatizovan.  Ovaj hotel bio je vlasništvo "JAT Ervejz"-a, i verovatno bi bio sa ostatkom kompanije poklonjen Vuèiæevim Arapima, da ga još 2005. godine Koštunièina Vlada nije dala na upravljanje Srpskom pokretu obnove.

SPO je tada na upravljanje dobio ceo JAT, njihov direktor Aleksandar Milutinoviæ veæ poèetkom juna je izdvojio Hotele Slavija iz sistema JAT-a. Tada na mesto direktora hotela dolazi roðak Danice Draškoviæ, Veselin Jovièeviæ.

Prilikom poslednje raspodele stranaèkih funkcija, upravljanje hotelom ponovo je prigrabila ekipa Srpskog pokreta obnove, odnosno politièko krilo klana Danice Draškoviæ, te je na mestu direktora firme Jat hoteli Slavija opstao njen roðak Veselin.

Veselin Jovièeviæ je široj javnosti poznat kao èovek koga su hapsili zbog naèina na koji je vodio J.P. "Gradske pijace", gde je dugo godina bio direktor.  Njegovo direktorovanje beogradskim pijacama obeležile su afere nenamenskog trošenja novca, zapošljavanja po roðaèkoj liniji, nameštanja poslova, reketiranja zakupaca tezgi...

Cena po kojoj se dolazilo do tezge na Kaleniæ pijaci bila je nekoliko hiljada maraka.

Kada je 2001. godine promenjena vlast u Beogradu, promenjen je i direktor. Protiv Jovièeviæa je tada podneta krivièna prijava. On je proveo desetak dana u pritvoru zbog optužbe za zloupotrebu službenog položaja. Suðenje je potom došlo u æorsokak, roèišta su odlagana, proces je rastegnut, i Jovièeviæ nije osuðen.

On je, pokazaæe se, dobro znao da ispunjava interese Daninog klana, pa je tako isposlovao i da Agencija za privatizaciju da mišljenje da se tender za hotel Slavija neæe raspisivati dok se ne stvore uslovi, i ne pojavi kupac koji æe ponuditi "realnu cenu". Potom je stvorena lažna slika u javnosti kako ne postoje zainteresovani kupci, i krenulo se u traženje kupca za prodaju direktnom pogodbom.

Od 2005. godine do danas traje direktno pogaðanje, a hotel se vodi na naèin da mu se vrednost srozava, kako bi ga u jednom trenutku za male pare kupio neko podoban.

Jednom prilikom za medije direktor Jovièeviæ izjavljuje da on ima sredstava da održava hotel, ali i da su mu potrebna sredstva da sredi enterijer. On navodi i da: "U starom delu hotela treba neke delove potpuno srušiti, a potom ih ponovo izgraditi...''

Od kada je na èelu hotela Jovièeviæ je uveo praksu da svake godine zaposli po jedanaest svojih roðaka. Tako da je za osam godina direktorovanja zaposlio osamdeset osam roðaka.

Rezultati Jovièeviæevog upravljanja hotelom najbolje se vide u finansijskoj analizi završnih raèuna, gde rezultat pokazuje da je hotel 2012. godine napravio gubitak od 31.166.000,00 u odnosu na 2011. godinu.

Osnovni kapital od kada Jovièeviæ upravlja hotelom obezvreðen je za 589.701.999,00 dinara i danas iznosi 1.576.872.081,00.

Ipak, postoje poslovi koje Jovièeviæ za razliku od hotela uspešno vodi. Najbolji primer za to je biznis sa radnicima Elektro privrede Srbije.

Radnici EPS-a sa Kosova dolaze u Beograd da oèitavaju brojila. (Verovatno su oni oèitavali brojila i kada su Beograðanima isporuèeni pedeset odsto i više, uveæani raèuni za struju pred novu godinu.) Veæina tih radnika odseda u hotelu Slavija, gde Jovièeviæ direktno sa izvesnim Bagijem dogovara uslove kako æe biti plaæena ishrana i spavanje.

Bagi kod Jovièeviæa zadužuje bonove za ishranu i smeštaj radnika.

Kasnije EPS-u prijavljuju tri do èetiri puta više upotrebljenih bonova nego što je bilo radnika. EPS to plaæa bez pogovora i kontrole. Da ne bude kontrole, zadužen je funkcioner EPS-a...Razlika izmeðu stvarne cene i kolièine bonova koju plati EPS, verovatno se sliva u privatne džepove.

Zamenik direktora i prijatelj Jovièeviæa, Ranko Vujoviæ takoðe je dobro upuæen u sve poslove hotela Slavija. On je pre nego što ga je Jovièeviæ imenovao na  mesto zamenika pobegao iz Crne Gore, gde je, kako se prièa, uništio hotelski kompleks Južni Jadran i hotel Delfin.

Zbog toga je protiv njega u Crnoj Gori pokrenuto osam kriviènih prijava i optužbi za zloupotrebu službenog položaja, nesavesnog rada, utaju poreza, organizaciju lažnih steèaja...

Ranko je bogat èovek. U Beogradu poseduje lanac lokala i dva stana, èesto se hvali svojim bogatstvom na njegovim bankovnim raèunima. On je hotelski pansion Južni Jadran u Bijeloj, doveo do steèaja, potom ga je iz steèaja po ceni daleko ispod tržišne kupio "ugledni privrednik". Privrednik za koga se prièa da je dobar prijatelj sa Vujoviæem.

 

 

 

A 1.

 

Klanovi Beograda

 

Nakon pobede anti Miloševiæevske koalicije na lokalnim izborima 1997. u svim veæim gradovima Srbije, i glavni grad je imao èast da upozna vlast goru od Beogradskih dahija.

Februara te godine formira se gradska vlada i Zoran Ðinðiæ postaje predsednik te vlade. Odmah, su poèeli problemi unutar koalicije. Braèni par Draškoviæ tražio je sve znaèajnije funkcije u gradu za sebe i njihove bliže èlanove familije. Postojalo je i problem nezadovoljstva Dane Draškoviæ koja je smatrala da njen muž Vuk treba da bude na èelu grada.

Vuk i Dana tada poèinju svesno da miniraju koaliciju i da se okreæu socijalistima, radikalima i JUL-u.

Nakon raspada koalicije, i smene Zorana Ðinðiæa, SPO uz pomoæ svojih novih koalicionih partnera SPS-SRS-JUL preuzima vlast u Beogradu. Danica Draškoviæ je tada mogla samostalno da ureðuje svoja kadrovsko-rodbinska rešenja...

Ubrzo je èitava vlast u Beogradu  organizovana prema interesu "roðaèkog klana". Èlanovi porodice Draškoviæ i  porodice bliske SPO uzeli su tada sledeæe funkcije: Veselin Boškoviæ, direktor Direkcije za gradsko graðevinsko zemljište - roðeni brat Danice Draškoviæ. Goran Boškoviæ, èlan Izvršnog odbora Skupštine opštine Èukarica - roðeni brat Danice Draškoviæ; Slavica Altipamarkov, sekretar za obrazovanje Skupštine Beograda - sestra Vuka Draškoviæa, Vojin Krtolica, èlan Upravnog odbora GSP-a - zet Vuka Draškoviæ, Dragan Macankoviæ, èlan Izvršnog odbora Skupštine opštine Zvezdara - zet Danice Draškoviæ, Veselin Joviæeviæ, direktor JP "Gradske pijace" - roðak Danice Draškoviæ, Borivoje Boroviæ, èlan Predsedništva SPO-a, inaèe zet Danice Draškoviæ takoðe je "udenuo" svoje roðake, Borisav Boroviæ, predsednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Palilula - roðeni brat Borivoja Boroviæa., Biljana Boroviæ, zamenik sekretara za upravu Skupštine grada - sestra Borivoja Boroviæa, Radomir Živkoviæ, direktor Infostana,  kum Borivoja Boroviæa, Vesna Živkoviæ, sekretar za deèju i socijalnu zaštitu - kuma Borivoja, Boroviæa.

Spasoje Kruniæ, predsednik Izvršnog odbora Skupštine Beograda, postavio je svog brata Tvrtka Gavranoviæa za sekretara saobraæaja, Milan Božiæ, potpredsednik Skupštine grada postavio je svoju sestru Doru Petroviæ na mesto predsednika Izvršnog odbora Skupštine opštine Vraèar...

  

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane