Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Polarni mrak na vidiku

Mersiha Hadžić

Direktor EPS-a sa najdužim VD stažom u istoriji ove ustanove, Aleksandar Obradović, rođen je 1974. godine u Beogradu. Pažljivijim praćenjem toka njegovog obrazovanja a kasnije i zapošljavanja, postaje jasno zašto ga Aleksandar Vučić toliko dugo drži u fotelji direktora EPS-a.

Obradović je zvanično od škole završio "Anglo-američki koledž" u Pragu a potom se usavršavao na Univerzitetu u Pitsburgu u Americi (nije poznato za šta se "usavršio", kao ni na kom fakultetu).

Marković je radio i u jednoj nemačkoj izdavačkoj kući "Jirg Markad pablišing" (Jürg Marquard publishing), čiji je vlasnik švajcarac, izvesni Jirg Markad. Potom je bio zaposlen u odeljenju francuske konsultantske firme u Pragu pod imenom "ATOZ Marketing Servisis" (ATOZ Marketing Services). Kasnije radi za američku firmu Artur D. Litl (Arthur D. Little).

Ovako izdašnu radnu biografiju popunio je i zaposlenjem u Parizu, u sedištu francuskog giganta "Lafarž", svetskog monopoliste u proizvodnji cementa.

Ali, šta je, posle svih ovih iskustava, kandidovalo Obradovića za mesto direktora EPS-a, makar bio i VD? Manje je poznato da je ovaj naprednjački kadar bio direktor češke energetske kompanije ČEZ za Srbiju, te da je i ČEZ, kao i mnoge slične kompanije u Istočnoj Evropi, bio i ostao deo američke strategije o sprečavanju širenja ruskih energenata na Zapad. Kao američki stipendista (a, oni nikada ne daju pare bez kasnije kompenzacije!), Obradović je bio je toplo preporučen Vučiću, a ovaj je to oberučke prihvatio, znajući da će EPS, pre ili kasnije, biti tema za pregovore sa nekom od zapadnih velesila. Obradović je, dakle, samo čuvar onoga što će biti, pre ili kasnije prodato. Pod kakvim okolnostima, nije teško pretpostaviti.

Da je Obradović i sa VD statusom na funkciji direktora EPS zaštićen kao beli medved, govori i podatak da je preživeo sve smene i sva kadrovska čišćenja, kojima je Vučić sklon.

Mada je mesecima lagao javnost da poskupljenja struje neće biti, ovih dana je i Obradović najavio da se sprema drastično povećanje cena. Rukovodstvu EPS-a je došlo vreme da naplati harač, i da se skloni uoči prodaje (Nemačka je prvi kandidat za kupca). Srbijom već haraju "sekači" struje, pola Srbije će za dva meseca biti u mraku, stranačke milicije Aleksandra Vučića, zaodenute u kombinezone EPS-ovih radnika, ulaze sa makazama po kućama i vraćaju čitave porodice u srednji vek.

Bliži se i kraj Obradovićevog VD stanja. Otvorena su mu vrata jedne američke kompanije, a može da se vrati i u izdavačku delatnost, kod švajcarca, Jirga Makarda, da ga svi što pre zaborave. Kad on bude daleko, retki Srbi će ga se sećati sedeći u mraku.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane