Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Trovanje

Hoce li Srbija postati potpuno zatrovana genetski modifikovanom hranom (GMO) zahvaljujuci ucenama iz Evropske unije?

Nude nam da se ubijemo

Medu vodecim lobistima genetski modifikovane hrane u Srbiju su i predsednici pojedinih stranaka, ministri ali i visoki državni funkcioneri zaduženi za saradnju sa EU. Medu njima je i šefica pregovarackog tima Srbije za vodenje pregovora o pristupanju EU, Tanja Mišcevic, koja se ne ustrucava i da javno propagira GMO, tvrdeci da je to jedan od uslova ulaska u EU.

Vuk Stanić

Šefica pregovarackog tima Srbije za vodenje pregovora o pristupanju EU, Tanja Mišcevic, obavestila je javnost da put u Evropsku uniju podrazumeva legalizaciju genetski modifikovane hrane (GMO). Od takve hrane, tvrde naucnici širom sveta, dobija se rak, dijabetes, a žene koje je konzumiraju postaju sterilne...

-Srbija planira u narednih godinu dana da ispuni sve uslove za ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju (STO), ukljucujuci usvajanje zakona o genetski modifikovanim organizmima - izjavila je Mišceviceva. Ona je rekla da je zakon pripremljen i uskladen sa EU i da treba da se nade u proceduri.

Sudeci po njenim izjavama, zakonom bi bili dozvoljeni uzgoj, uvoz ali i promet GMO hrane! Profesor Miladin Ševarlic je u ime grupe profesora i naucnih radnika, koji se protive legalizaciji GMO, od Mišceviceve tražio kopiju nacrta zakona, ali je ona odbila da ga stavi na uvid, što ukazuje da EU planira da nam ovakve propise uvede na mala vrata, bez javne debate.

Interesantno je da je Mišcevica u obracanju javnosti i lobiranju u korist proizvodaca GMO hrane, koristila termin "Srbija planira". Na žalost, gradanima u poslednjoj izbornoj kampanji niko nije objasnio da put ka EU, ili glasanje za Srpsku naprednu stranku, podrazumeva i legalizaciju hrane koja ce povecati broj obolelih od raka.

-Protiv sam legalizacije GMO i smatram da narod o tome treba sam da odluci. Ne vidim nijedan dovoljno dobar razlog da legalizujemo GMO - izjavio je profesor Beogradskog univerziteta Miladin Ševarlic za naš list. Revoltiran najavama Tanje Mišcevic, on je zakljucio da su oslobadanje Srbije u Prvom svetskom ratu, i oslobadenje od fašizma u Drugom svetskom ratu, bili uzaludni ako sada dozvolimo da se uz pomoc GMO hrane nad Srbima izvrši genocid. Pokušavajuci da otkrijemo više detalja o tome zašto Mišceviceva po svaku cenu želi legalizaciju ovih opakih otrova, uputili smo joj sledeca pitanja:

"...Da li ste razmišljali o mogucnosti da se narod na referendumu izjasni po pitanju GMO? Šta mislite kakav bi bio rezultat takvog referenduma? Ugledni profesori BG univerziteta tvrde da imate nacrt izmena zakona o prisutnosti GMO organizama u hrani, ali da odbijate da im ga date. Ukoliko je to tacno, molim Vas da mi odgovorite na pitanja: Ko je taj nacrt zakona izradio? Ko ce biti predlagac takvog zakona u Skupštini? Da li ste vi GMO lobista? Sigurno ste culi za naucne teorije, po kojima konzumacija genetski modifikovanih organizama uzrokuje rak i dijabetes. Ipak u vašim komentarima deluje da Vi tu hranu smatrate bezbednom. Sumnjate li ikada u ispravnost toga što zagovarate? Da li Vam je poznato da u Srbiji godišnje od raka oboli više od 35 hiljada ljudi?".

Na upucena pitanja Tanja Mišcevic nam nije odgovorila. Treba istaci i da Mišceviceva cesto navodi da treba da se pripremimo na raskidanje bescarinskog sporazuma sa Ruskom federacijom, jer je naš interes EU. Sa EU, tvrdi Mišceviceva, obavlja se 64 odsto naše robne razmene, što samo po sebi zvuci dobro. Ipak, ukoliko se pogleda koliko u toj robnoj razmeni mi uvozimo, a koliko izvozimo, otkrice se da najveci trgovinski deficit imamo baš sa EU, i da nam u interesu nije liberalizacija, vec pojacana regulacija trgovine sa Unijom!

Lako je zakljuciti i da bi legalizacija GMO, koji se za sada zvanicno u Srbiji ne proizvodi, spoljnotrgovinski deficit naše zemlje dodatno porastao. Na tome bi najviše profitirale americke kompanije, pre svih kompanija Monsanto, i njen generalni zastupnik za Srbiju MK Komerc Miodraga Kostica. Arapska Al Dahra kojoj je predsednik Vlade Aleksandar Vucic bez tendera prodao hiljade hektara najplodnije zemlje, takode se bavi uzgojem genetski modifikovane hrane.

Treba istaci i da je od poslednjih naucnih studija u Zapadnoj Evropi i Americi kojima je dokazana uzrocna posledica konzumiranja GMO hrane i oboljenja od raka, nekoliko naucnika i više komercijalnih casopisa objavilo da to nije sve baš tako strašno.

-Amerikanci bi umirali kao muve, da se od Monsantovog kukuruza dobija rak, jer ga jedu godinama, zakljucio je nedavno novinar Forbs magazina. Ipak, statistike pokazuju da je u Americi broj obolelih od raka u stalnom porastu, a više naucnika i uglednih radnika Americke federalne agencije za lekove je na internetu objavilo mišljenja da GMO ima veze sa takvim statistikama. Prema zvanicnim statistikama u Srbiji godišnje od raka umire više od 37.000 ljudi. Svake godine se broj obolelih poveca za 40.000 novih slucajeva! Cak i broj novootkrivenih pacijenata sa retkim vrstama kancera raste iz godine u godinu.

Ova statistika pokazuje da nam legalizacija GMO nije potrebna. Što se clanstva u EU tice, pitanje je da li ce ta zajednica uopšte postojati u tom obliku dok mi ispunimo sve uslove za clanstvo.

Materijalni dokaz da Tanja Mišcevic ili drugi politicari dobijaju novac, kako bi zagovarali prodaju GMO hrane u Srbiji ne postoji, ali postoji dokaz da GMO izaziva rak, pa se postavlja pitanje: da li su Mišceviceva, Aleksandar Vucic, Dragan Glamocic, Boris Tadic, Cedomir Jovanovic i drugi politicari koji su zagovarali GMO ludi, ili dobijaju novac da ovde naprave zakone kojima trovanje postaje legalno? Prema pisanju americkih medija Monsanto odvajaju velike sume novca za potplacivanje politicara širom sveta, a cinjenica je i da politicari širom sveta rado uzimaju novac od globalnih korporacija.

U Americkoj federalnoj državi Vašington firme koje liferuju GMO proizvode su odvojile nedavno 17 miliona dolara za kampanju protiv zakona koji bi ih naterao da obeleže GMO proizvode. U Americi je situacija sa GMO proizvodima daleko gora od one u Srbiji, jer se tamo genetski modifikovani proizvodi slobodno prodaju bez obeležavanja.

Prošle godine je i zvanicno je saopšteno da je genetski modifikovana hrana kao što su soja i kukuruz, odgovorna za sve veci broj glutenski oboljenja u Americi. Izveštaj je izradio institut "Institut for Responsible Technology" (IRT) u saradnji sa americkim Ministarstvom poljoprivrede i Americkom agencijom za zaštitu životne sredine i više medunarodnih istraživaca.

-Osetljivost na gluten može izazvati više blažih oboljenja, ali i ozbiljne bolesti imunog sistema, koje ako se ne dijagnostifikuju na vreme uzrokuju smrt. Moguc izazivac za ove bolesti je pojava GMO na americkom tržištu hrane - saopštio je u ime grupe koja je istraživala Džefri M. Smith, izvršni direktor IRT-a. Statisticki podaci ukazuju da je od uvodenja GMO hrane na americko tržište do danas 18 miliona amerikanaca obolelo od razlicitih bolesti koje za posledicu imaju osetljivost na gluten.

Statistike ukazuju i da je od 1995. kada je GMO pušten na tržište, do danas u Americi tri puta porastao broj obolelih od dijabetesa. Sve više ljudi oboljeva od hronicnih upala u organizmu, dok je casopis "Tajm" konstatovao da pacijenti koji su imali probleme sa upalama u organizmu cesto kasnije oboljevaju od raka i da se tumor pojavljuje na mestima gde su bile upale.

Jedna od najnovijih IRT studija pokazuje da "BT - toxin" koji se dodaje u genetski modifikovanu hranu a koji ubija insekte koji napadaju biljke, bušeci rupe u njihovim celijama preživljava ljudsko varenje i potom buši rupe i u ljudskim celijama...

Sadašnji zakon, koji važi u Srbiji, dozvoljava prisutnost od 0,9 odsto genetski modifikovane hrane u namirnicama i treba ga izmeniti, ali ne tako što cemo prepisati liberalne propise iz Holandije, vec totalnom zabranom GMO elemenata.

A 1.

Put ka EU ne ometa dete puno deformiteta

Americka kompanija Monsanto, koja bi najviše profitirala ukoliko se usvoje predlozi Tanje Mišcevic je multinacionalna kompanija, koja se u prošlosti bavila proizvodnjom hemijskog oružja. Najpoznatiji proizvod iz tog vremena je agens oranž koji je Monsanto prodavao americkoj vojsci sa namenom brzog uništenja prašuma u Vijetnamu. Danas je Monsanto najveci proizvodac geneticki modifikovanog semena sa tržišnim ucešcem od 70 do cak 100 odsto kod nekih kultura. Medu najpoznatijim proizvodima je "Roundup Ready" seme soje, modifikovano da soja može da podnese herbicid "Roundup" dok sve ostale biljke venu kada dodu u kontakt sa njim.

Prema recima potpredsednika Monsanta iz 1998. godine "kompanija nece garantovati sigurnost hrane koju proizvodi", jer, kao je posebno naglasio, njihov cilj je što veca prodaja, dok je zadatak ministarstva poljoprivrede i americke Federalne agencije za lekove da kontrolišu sigurnost.

Zadatak Tanje Mišcevic je izgleda da im omoguci da svoje proizvode nesmetano prodaju u Srbiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane