Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kragujevac: nezakonitosti u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine

Cena direktorske fotelje

Grupa agronoma poljoprivredne savetodavne stručne službe iz Kragujevca, koja posluje kao filijala u okviru ministarstva poljoprivrede, obratili su se Magazinu Tabloid pismom u kome opisuju kako im je na silu i preko partijske veze na mesto direktora doveden "kadar" Srpske napredne stranke. Naravno, bez konkursa, komisijske verifikacije i bez položenog stručnog ispita. Redakcija objavljuje njihovo pismo i dve žalbe upućene ministarki poljoprivrede.

......

U našoj Poljoprivredno savetodavnoj stručnoj službi (PSSS) u Kragujevcu, u zadnjih nekoliko meseci nezakonito je, bez konkursa, zaposleno nekoliko poljoprivrednih inženjera sve članovi Srpske napredne stranke (SNS). Direktorka naše službe Suzana Nešković je član SNS i krši zakon, drsko i bahato sprovodeći naređenja koja dobija od Ministarstva. Napominjemo da je i ona postavljena na mesto direktora bez konkursa i bez komisijske verifikacije.

Čaša je prelila kada je u službu primljena izvesna Milosava Radović iz Novog Sada, koja je u našoj službi do skoro radila na projektu od pet meseci (takođe preko veze- Željka Radoševića, državnog sekretara). Za to mesto na koje je primljena Milosava Radović je neophodno iskustvo od tri godine i položen državni ispit.

Pripremajući je za to mesto direktorka Suzana Nešković je Milosavu Radović puštala danima sa posla da uči za državni ispit i priprema za navedeno mesto. Bukvalno od tih pet meseci koliko je radila u našoj službi mesec dana nije bila na poslu, a da nije uzimala bolovanje i odmor. Sve je to direktorka tolerisala. Sada Suzana Nešković falsifikuje dokumenta i navodi kako Milosava Radović ima potrebno iskustvo od tri godine, jer je navodno radila u nekoj zadruzi a svi znamo da je to laž. Na kraju priča se da je Milosava Radović dala četiri hiljade evra za to radno mesto. Priča se da je novac dala ili državnom sekretaru Radoševiću ili direktorki Suzani Nešković, za šta nemamo dokaz. Međutim, suprug Milosave Radović je poznati ugostitelj u Novom Sadu, pa mislimo da pare nisu problem. Takođe, napominjemo da je direktorka Suzana Nešković zaobišla Šumadiju i Beograd gde ima nekoliko stotina nezaposlenih poljoprivrednih inženjera, da bi zaposlila osobu iz Novog Sada, što je samo po sebi čudno.

Žalbe na koje ministarka poljoprivrede, Snežana Bogosavljević Bosković nije reagovala

"...Poštovana gospođo ministarko Bogosavljević Bošković, katastrofalna situacija u PSS Kragujevac, naterala je nas nekoliko kolega koji dugo radimo u ovoj službi da vam se obratimo sa molbom da nam pomognete.

Samovolja, maltretiranje i drskost direktorke Suzane Nešković, na direktan ili indirektan način prema kolegama, samo je jedna od svakodnevnih situacija koje trpimo danima i mesecima. Direktorka Nešković je napravila užasnu klimu u firmi izdvajajući neke novodošle kolege iznad reda, rada i zakona.

Tako je, na primer, koleginica Milosava Radović koja ovde radi na projektu kao 'pomoćnik savetodavca', svojom bahatošću u najmanju ruku preterala. Od ovih pet meseci, koliko radi sigurno mesec dana nije došla na posao. Dešavalo se da je nema jedan dva ili tri dana, ali sada već deset dana nije na poslu. Mi se ne usuđujemo da je pitamo, jer je vrlo drska i poziva se na veze u ministarstvu, Radoševića (Željka) i Vas. Naročito smo iznenađeni kada smo saznali da je otišla u Crnu Goru na more kod familije. Da ironija bude veća, ovih dana, dok je Milosava na moru, direktorka pokušava da nađe način da je primi za stalno. Drugi kolega Labović, pored toga što takođe ništa ne radi, ima ulogu da prisluškuje ispred kancelarija kolege i da prisluškivane razgovore prenosi direktorki Nešković.

Postavljanje gospođe Nešković za direktorku, po našem mišljenju je bio jako loš potez, jer je njenim postavljanjem narušena atmosfera kolektivnog duha kao i radne discipline, jer su dvostruki standardi u firmi sada očigledni...U nadi da ćete stati na kraj nezakonitostima, pozdravljaju vas kolege iz Kragujevca...".

"...Poštovana ministarka Bogosavljević-Bošković, ovo je drugi put da Vam se obraćamo. Razlog je današnje zaposlenje Milosave Radović. Zaposlena je bez konkursa iako smo vam nagovestili da se to davno pripremalo. Dok je radila na projektu, nismo je viđali u PSSS. Svaka dva tri dana je bila odsutna.

Poštovana koleginice Bogosavljević-Bošković, zakon je jasan, da na privremene poslove na koje je Milosava Radović zaposlena, mora da se zadovolji uslov iskustvo od tri godine, što ona nema.

Takođe želimo da se proveri kada je to Milosava Radović položila državni ispit? Želimo da se utvrdi zašto je Milosava Radović toliko odsustvovala i nije bila u Kragujevcu većinu radnog vremena od pet meseci koliko je radila? Zašto je direktorka Suzana Nešković sve to tolerisala? Takođe mi u PSSS Kragujevac imamo tri inženjera stočarskog smera a nedostaju voćari. Zato vas obaveštavamo, da znamo koliko je koštao taj aranžman tj. koliko je plaćeno za to radno mesto i kome, jer nije logično da se zaobiđe cela Šumadija i Beograd i da se zaposli inženjer iz Novog Sada.

O ovome smo danas obavestili Premijera Aleksandra Vučića, Predsednika Srbije Tomislava Nikolića, sve Ministre u Vladi Srbije, medije u Srbiji kao i list Tabloid...."

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane