Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Ko priprema otmicu turističkog centra Brezovica na Kosovu i Metohiji

Klizanje na tankom ledu

Vlada lažne albanske države Kosovo prodaje još jedan deo srpske imovine. Ovom prilikom, reč je o turističkom centru Brezovica, čiji je pravi vlasnik Ineks Intereksport, odnosno JP Skijališta Srbije. Kao kupac, našao se francuski konzorcijum "MDP konsalting - Kompani dez Alp" koji preko albanskih vlasti planira izgradnju svog ski-centra na Brezovici. Ova skandalozna vest nimalo nije dotakla srpsku vladu u Beogradu, ali su Srbi u Sirinićkoj župi spremni da se odupru planu privatizacije kojim je predviđeno rušenje postojećeg ski-centra kojim oni rukovode. U ovom preduzeću, je, naime, zaposleno oko 200 Srba i to je bila glavna smetnja albanskim vlastima u Prištini.

Mersiha Hadžić

Takozvana vlada samoproklamovane države Kosovo donela je 11. aprila 2014. godine odluku kojom se odobrava dalje razmatranje zahteva za eksproprijaciju nepokretne imovine u okviru teritorijalne nadležnosti opštine Štrpce, a radi izgradnje nekog, kako oni kažu - Turističkog centra Brezovica.

Pored najave eksproprijacije privatnog vlasništva u korist nekog drugog privatnog lica, takozvana vlada takozvanog Kosova, proglasila je društvenom svojinom i faktički uzurpirala oko 240 hektara zemljišta sa kompletnom infrastrukturom i tri hotela, koji su zemljišno-knjižno vlasništvo Fonda Ineks Intereksport a.d.

Pored ovoga, predviđena je i eksproprijacija zemljišta koje se nalazi na potezu od Durlovog potoka do iznad sela Firaja, koje je u stopostotnom vlasništvu Srba. Već je 721 Srbin dobio obaveštenje da će njihova privatna imovina biti eksproprisana. Cilj ovog projekta je albanizacija opštine Štrpce i nasilna izmena nacionalne strukture u Sirinićkoj župi. Sa svim detaljima ove pljačke imovine i progona Srba upoznata je Vlada Republike Srbije, kojoj su se više puta obraćali građani, žitelji Sirinićke župe, kao i 178 zaposlenih u hotelima na Brezovici, koji će izvesno vreme ostati bez posla, jer su postojeći hoteli predviđeni za rušenje. Izgradnja novih hotela trajaće nesumnjivo više godina i nema nikakve garancije niti da će biti izgrađeni, niti da će novi, nelegalni vlasnik ponovo zaposliti Srbe, koji sada ostaju bez posla.

Pristajanjem na ovo, režim u Beogradu, koji se deklarativno zalaže za stvaranje uslova za povratak privremeno raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju, u stvari aktivno stvara uslove za njihovo dalje iseljavanje sa vekovnih ognjišta. Takozvana vlada samoproglašene države Kosovo za investitora na Brezovici izabrala je francuski konzorcijum MDE consulting company di Alpi.

Sve što se ovih dana događa na Brezovici uklapa se u projekat eliminacije Srba sa Šar-planine i ovo predstavlja završetak tog projekta.

...Navodna vlada Kosova, u saradnji sa opštinom Štrpce, koja funkcioniše u sistemu Republike Kosovo, planira da uz pomoć francusko-andorskog konzorcijuma preuzme Ski-centar Brezovica, na Brezovici. Da je zaista reč o velikoj prevari i pljački imovine države Srbije potvrđuje i podatak da su u celu stvar oko preotimanja ski-centra uključena i američka i francuska ambasada u Prištini, na čelu sa ambasadorima lično.

Podsećamo da su na sličan način prethodno preuzeti od strane nelegalne kosovske poverilačke agencije, a potom i likvidirani: Fabrika „Ivo Lola Libar" - Štrpce, „Mladost" - Štrpce, „Zadruga" - Štrpce i da su svi radnici ovih preduzeća ostali na ulici. Ako Vlada Republike Srbije dozvoli otimanje Brezovice, ista sudbina čeka i sve radnike Ski-centra Brezovica.

U pripremi za otimanje Brezovice aktivno su učestvovali predstavnici takozvane šiptarske opštine Štrpce, nazovi-Srbi, lojalni nelegalnoj vladi Republike Kosovo, kao i predstavnici režima u Beogradu, koji su sa njima stvarali uslove za otimačinu.

Podsećamo da je poslednji legalno izabrani predsednik opštine Štrpce, na izborima koje je 2008. godine organizovala Republika Srbija, bio Zvonko Mihajlović iz Srpske radikalne stranke, koji je danas prisutan na našoj konferenciji za štampu.

Šiptarska vlast je 2009. godine raspisala izbore po Ustavu Kosova, ali je pored poziva Borisa Tadića, upućenog Srbima da izađu na te izbore, odziv Srba bio zanemarljiv. Na izbore je izašlo oko 300 Srba, od upisanih 8.500 birača, ali je u popodnevnim časovima, po nalogu Kristofera Bela, tadašnjeg američkog ambasadora u Prištini i Pitera Fejta, šefa civilne kancelarije u Prištini, došlo do masovnog falsifikovanja izbora, pa je objavljeno da je glasalo 4600 Srba.

U falsifikovanju izbornih rezultata učestvovali su i članovi biračkih odbora iz Samostalne liberalne stranke i dvojica od njih su zbog toga čak i osuđeni i sada se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne. Na tim falsifikovanim izborima za predsednika opštine navodno je izabran predstavnik Samostalne liberalne stranke Bratislav Nikolić, uz ličnu podršku Hašima Tačija, koji je naredio akciju pripadnika specijalnih policijskih snaga ROSU, radi zauzimanja prostorija opštine Štrpce i izbacivanja legalnih opštinskih vlasti. Do maja 2013. godine funkcionisale su paralelno dve lokalne samouprave: srpska, na čijem je čelu bio Zvonko Mihajlović i koja je finansirana iz budžeta Republike Srbije i šiptarska, sa Bratislavom Nikolićem na čelu, finansirana iz budžeta takozvane države Kosovo.

Uvođenjem privremenih mera u opštinama Južnog Ibra, počela je završna faza gašenja srpskih institucija na Kosovu i Metohiji. U privremene organe imenovani su predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, ali je to bila samo međufaza do zvaničnog gašenja srpske opštine Štrpce. Zvanično gašenje usledilo je kada je Vlada Republike Srbije smenila članove privremenog organa i imenovala predsednika šiptarske opštine Bratislava Nikolića za predsednika privremenog organa srpske opštine Štrpce. Na ovaj način je faktički ugašena opštinska vlast, koja je funkcionisala po zakonima i Ustavu Srbije i integrisana u šiptarsku opštinu koja funkcioniše po lažnom ustavu i zakonima kvazidržave Kosovo.

Ovo je smišljen potez režima u Beogradu, koji u javnosti licemerno tvrdi da neće dozvoliti prodaju Brezovice, a u stvari je upravo Vlada Srbije stvorila uslove da se taj kriminalni posao završi i da za to, tobože, okrive svog službenika Bratislava Nikolića, kako bi se opravdali pred Srbima na Kosovu i Metohiji, koji Nikolića odavno prepoznaju kao izdajnika i nazivaju Tačijevim Srbinom.

Istina je da je na sednici Skupštine opštine Štrpce, koja sada funkcioniše u sastavu takozvane Republike Kosovo, prihvaćen master-plan na osnovu kojeg je u takozvanoj vladi lažne države Kosovo potpisan ugovor o izgradnji novog turističkog centra.

Bratislav Nikolić koji je istovremeno i predstavnik Vlade Republike Srbije i takozvane vlade Kosova u Štrpcu, mogao je jednim potezom pera sprečiti otimanje Ski-centra Brezovica da je u skladu sa svojim ovlašćenjima iskoristio pravo veta na odluku o privatizaciji.

Važno je istaći da Skupštinu opštine Štrpce čine odbornici takozvane „Srpske liste", na kojoj su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Pokret socijalista, odbornici Samostalne liberalne stranke i albanski odbornici sa kojima je Samostalna liberalna stranka u koaliciji. Ni jedan jedini odbornik se nije usprotivio prihvatanju master-plana i privatizaciji Ski-centra Brezovica, što u potpunosti razotkriva sramnu ulogu izdajničkog režima u Beogradu u prodaji Brezovice i licemernost kada pred javnošću izjavljuju da to neće dozvoliti.

Još 2011. godine, srpski radikal, Zvonko Mihajlović, tada predsednik opštine Štrpce, postigao je dogovor sa Ambasadom Ruske Federacije u Beogradu da ruske firme uzmu u dugoročni zakup Brezovicu i bilo je potrebno samo da Vlada Srbije podnese formalni zahtev za realizaciju tog posla. Iz opštine Štrpce dostavljena je kompletna dokumentacija Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj, na čijem je čelu tada bio Mlađan Dinkić, koji se pobrinuo da od tog projekta ne bude ništa.

Kao i onda, Srpska radikalna stranka i danas zahteva, da se na osnovu svega ovoga, od nadležnih organa Republike Srbije traži da reaguju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, da zaštite njenu imovinu i odbrane interese Srbije i srpskog naroda koji živi u opštini Štrpce, jer je reč o preduzeću koje predstavlja najvažniji privredni subjekat, ne samo od neprocenjive ekonomske vrednosti, već je i najvažniji stub opstanka Srba na prostoru Sirinićke župe.

(Za ovaj tekst korišten je materijal sa konferencije za novinare koju je predsednik Srpske radikalne stranke Vojsilav Šešelj održao 16. aprila ove godine)

A 1. Prodato

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, poručio je da Srbija nije protiv ulaganja u turistički centar Brezovica, ali da oni koji to žele moraju da se dogovore sa stvarnim vlasnicima objekata i imovine na toj planini: "Za Srbiju i srpski narod na KiM neprihvatljivo je usvajanje bilo kakvog plana vezano za Brezovicu koji bi narušio postojeće objekte nelegalne i nasilne eksproprijacije zemljišta ili promenu etničke, radne i drugih struktura na našoj planini". Ova impotentna i tragikomična izjava, nikoga nije potresla u Prištini. Vučiću ne pada na pamet da se po ovom pitanji izjašnjava. On je Kosovo već prodao.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane