Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Epizoda 153

Zoran Milojević

Na rođendan Branka Radičevića, pitam se, šta li bi nas pitao zauvek mladoliki stihotvoritelj? Srbi, kako se zagubismo, ja bez vas vi bez mene? To bi pitao Branko. I ne mogu da smo ga izbacili iz svojih srca. A, kad mi je srce prazno, život je imitacija!

Srbi su konačno u svetskom proseku. Koncentracija prosečnog Srbina traje šest sekundi! Tako je svaki Srbin odmah, u najkraćem roku, shvatio da Vlada Srbije priprema vraćanje umanjenih penzija. Koncentracija Srba je obrnuto srazmerna koncentraciji moći u rukama samozvanog srpskog vladar.

U ponoć, na katolički Veliki petak, na prištinski aerodrom sleteo je teretni avion američke vojne avijacije, "sa ponudama" za Vaskrs, namenjenih američkim vojnicima. Istovaranje je trajalo najmanje dva sata, a onda su otišli i aerodrom je bio pust. Avion je ostao na pisti.

Pred zoru je na aerodrom ušlo pet velikih kamiona u pratnji do zuba naoružanih NATO vojnika. U mraku, samo uz pomoć baterijskih lampi, iz aviona je u te kamione "pretovareno" pedeset i dva džaka za spavanje, zakopčanih do vrha. U njima su bila tela mladih Albanaca, koji su poginuli ratujući u uniformama NATO pakta, boreći se protiv vojske takozvane "Islamske države". Svih pedeset i dva mladića bili su još uvek maloletni!

Pre izlaska sunca, konvoj od pet velikih kamiona krenuo u pravcu Gnjilana, tačnije u pravcu baze "Bondstil", u čijim rovovima su i ranije sahranjivani mladi Albanci koji ratuju za interese NATO pakta.

Nadežda Gaće, novinar-levičar, komuno-kroatičeske orjentacije, "alarmira" javnost kako desnica u Srbiji jača! Odmah sam se setio kako je pre četvrt veka moj pokojni Sisoje izgovorio: "...Ova od intimnog veša nosi samo prezime!".

Leonardo Da Vinči je odabrao mladića čiji je lik želeo da naslika na ikoni Isusa Hrista. Mladić se nije pojavio u dogovoreno vreme.Posle mnogo vremena, pojavio se čovek koji je tvrdio da je on onaj mladić koga je Da Vinči odabrao kao "model". Da Vinči mu je odgovorio: "...Toliko si se promenio da sad mogu da te naslikam samo kao Judu Iskariotskog!".

Ove očeve priče se uvek setim na Cveti, pred Strasnu Nedelju. Kako se to i zašto narod tako brzo promeni? U nedelju su dočekali Hrista rečima: "Osana sinu Davidovu", a za pet dana, divljački su vikali: "Razapni ga!".

Šta je i ko je narod? A, među narodima je i srpski narod!

Pre sedamdeset godina, sredinom aprila meseca 1945. godine, po direktnom naređenju Slobodana Penezića Krcuna i Aleksandra Leke Rankovića, major Jelisavčić je na prostoru od Banjice do Rakovice, četrnaest noći komandovao streljanjem "osam hiljada neprijatelja narodne vlasti". U svom izveštaju, major Jelisavčić piše: "...Izvršio sam svoj revolucionarni zadatak. Moja jedinica je sa oduševljenjem izvršila zadatak...". Još su živi svedoci koji pamte kako je čletrnaest noći, do pred zoru, trajala pucnjava u likvidacija.

I ovog aprila, bez obzira na boju neba, tražim odsjaj iz očiju Dade Vujasinović, anđela koga su nam otele ljudske zveri. Odsjaj iz očiju, koje nisu podnosile mrak.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane