Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Gradske pijace" u Beogradu- između otpuštanja i terora koji trpe od strane direktora

Svi koji se žale, kopaće kanale!

Grupa zaposlenih u JKP "Gradske pijace" u Beogradu, obratila se pismom Magazinu Tabloid u vezi mobinga koje nad njima sprovodi generalni direktor Ivana Sočo. U pismu koje redakcija objavljuje u celosti, opisana je samovolja i revanšizam koju Sočo sprovodi u ovom preduzećau, od kako je imenovan na mesto direktora.

......

Molimo Vas da upoznate javnost i sve nadležne institucije na katastrofalnu situaciju u jednom od najprofitabilnijih preduzeća u gradu Beogradu, kao i na realno nezadovoljstvo zaposlenih u preduzeću vezano za bahato ponašanje generalnog direktora Ivana Soča.

Naime, ovih dana, na nivou cele države, na sceni je "rešavanje" problema viška zaposlenih u javnom sektoru, tako što će se doneti Zakon koji će biti obavezujući i za naše Preduzeće.

Nama je poznato i ne sporimo da u našem preduzeću ima viška zaposlenih, naročito u administraciji, dok na terenu tj. pijacama ima i manjka zaposlenih. Naime, trenutna situacija je takva da je direktor Ivan Sočo, uz pomoć Sindikata, uradio novu sistematizaciju radnih mesta u preduzeću i proglasio tehnološkim viškom naših 19 kolega, koje upućuje na šaltere nacionalne službe za zapošljavanje.

Početkom juna meseca ove godine, Sočo je vršio mobing nad našim kolegama sa terena, tako da je nekolicinu pijačnih referenata „zbog povećanog obima posla" prebacio na težak fizički rad u Tehnički servis gde su kolege morale da rade razbijanje asfalta, betona, kopanje kanala i slično.

Na pijacama kruži anegdota da je to „Goli otok" i da se tamo šalju neposlušni zaposleni na prevaspitavanje i „revidiranje".

Ukupni međuljudski odnosi u preduzeću su katastrofalni, svi rade u strahu za svoju egzistenciju i radno mesto, a na žalost i rukovodstvo Sindikata je ućutkano „golootočkom" metodom, ili je, prosto potkupljena.

Predsednica Sindikata je dobila veći koeficijent i izmišnjeno radno mesto na Kalenić pijaci, sekretar Sindikata je "smešten" na mesto upravnika pijaca a obezbeđene su i pozicije za članove predsedništva Sindikata (prethodno su svi bili referenti naplate!) izuzev jednog kolege koji je odbio za sada takav vid trgovanja sa zaposlenima od strane direktora Soča.

Naše kolege koje sada dobijaju otkaze, pre donošenja Zakona o tehnološkom višku u javnom sektoru, skoro smo sigurni da će svi dobiti na sudu radni spor, između ostalog i zato što sve sprovedeno nije u skladu sa zakonom o radu i Kolektivnom ugovoru.

Direktor sada preko svojih dušebrižnika pušta priču po terenu da će do Nove godine, a možda i do kraja septembra meseca, otpustiti još 30 zaposlenih. Kako može direktor Sočo da objasni sudu, nama i javnosti, ali i sopstvenoj partiji da prima i drži i dalje na poslu radnike po Ugovoru o delu zbog povećanog obima posla, a da istovremeno i ima višak zaposlenih kojima se daje otkaz, a da ih i ne obavesti i ponudi prekvalifikaciju? Ili, kao što je običaj bio do sada, niže radno mesto.

Dobro je poznato da je po Zakonu o radu dužnost direktora i Sindikata da naprave kriterijume za formiranje liste zaposlenih koji su tehnološki višak i da o tome obaveste sve zaposlene.

Tako su sada otkaze dobili zaposleni sa kojima niko i nikada u poslednjih godinu dana nije obavio razgovor dostojan čoveka i radnika u javnom sektoru, a da ne govorimo o tome da je javna tajna da se radi o revanšizmu iz perioda kada je današnji direktor „feuda Gradske pijace" bio u ovoj firmi na radnom mestu rukovodioca pijačnog sektora. U preduzeću su ostali da rade zastrašeni i poslušni zajedno sa svojim sestrama, sinovima, tetkama, bračnim drugovima i stečenim uslovima za penziju.

Premijer Aleksandar Vučić je nedavno na konferenciji za štampu u Vladi Republike Srbije, najavio da će se otkazi ugovora o radu u Javnom sektoru deliti po jasno definisanim kriterijumima i da oni još uvek nisu doneti. A, premijer je pravnik i zna, valjda, da ta teška odluka koju je doneo, mora biti pravedna i poštena.

podeli ovaj članak:

Natrag