Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kako jedna priprosta žena nekažnjeno rasprodaje imovinu boraca

Ona pljačka, Vule potpisuje

Preko dvadeset godina, Domom ratnih vojnih invalida hara gospođa Branka Stojić, žena koja bi, da pravna država u Srbiji postoji, već odavno odgovarala za veliku pljačku, koju je tokom svoje "vladavine" ovom institucijom napravila. Njen propali pokušaj da se obračuna i sa redakcijom Magazina Tabloid, govori o tome da svačijem nasilju dođe kraj, kad se nasilnik suoči sa jačim od sebe.

M. Hadžić

Da je Srbija u punom rasulu potvrđuje i slučaj Branke Stojić iz Beograda. Pomenuta gospođa je pravnik, a od 1993. godine je upravnik Doma ratnih vojnih invalida Beograda.

Koristeći se poznanstvom sa Nadom Šavijom, tada visokom funkcionerkom SUP-a Beograda, i SPS-a, i uz pomoć brata koji je bio policajac u stanici policije Savski Venac, gospođa Branka je okupirala imovinu Saveza boraca narodnooslobodilačkog rata Beograda.

Kompleks zgrada na Savskom trgu broj 9, površine 3882 kvadratna metra, gospođa Stojić je počela da izdaje kao eksluzivni poslovni prostor. Iako pomenuti Dom, kao udruženje građana, nije ni vlasnik ni korisnik, gospođa Stojić je dve decenije ubirala po nekoliko desetina hiljada evra mesečno, na ime zakupnine. Posebno je naplaćivala usluge ''obezbeđenja'' koje nije ni imala.

Gospođa Branka Stojić je opustošila i imovinu Udruženja ratnih vojnih i mirnodopskih invalida. Letovališta, zemljište, ugostiteljske objekte, sve je to prodala i novac stavila u svoj džep. Uz to, iz gradskog budžeta dobija dosta novca, koji troši isključivo na svoju platu, koja je prevelika, i lagodan život.

Pljačkala je pod ničijom zaštitom, takoreći.

Na udaru je bila i redakcija Magazina Tabloid. Kada smo shvatili koliko smo novca dali gospođi Stojić, koja pljačka kao luda, izdavajući tuđi poslovni prostor, dobili smo tužbu za iseljenje. Posle dužeg sudovanja, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je zahtev Doma ratnih vojnih invalida za našim iseljenjem kao neosnovan, a presudu je potvrdio i Apelacioni sud u Beogradu.

Ali, gospođa ide dalje. Ona trenutno vodi još pedesetak sporova. Pa neki će da upali.

Građevinskoj inspekciji SO Savski Venac 9. januara 2014. godine godine predsednik SUBNOR-a Srbije profesor dr Miodrag Zečević podnosi prijavu, u kojoj navodi: "...Branka Stojić u ime Udruženja RMV invalida Srbije, tel. 664-3948, posredovala je u izdavanju poslovnog prostora na prvom spratu (ulaz pored biv. bioskopa Partizan) sa namenom da se otvori hostel..."

Prijavu podnosi Savez udruženja boraca NOR-a Srbije i Beograda, na osnovu činjenice da je katastarski privatni vlasnik tog posebnog dela zgrade, bliže opisanog u Rešenju Drugog opštinskog suda u Beogradu, P.br. 3245/93 od 28.06. 1993. godine, čiju kopiju dostavljamo u prilogu. Spor koji se pominje u Rešenju još nije pravnosnažno okončan a do tada se ovim rešenjem zabranjuje SUBNORU-u kao vlasniku da se ne sme ništa menjati u odnosu na tadašnje stanje imovine..

Imovinu SUBNOR-a gospođa Stojić je prodala,

Ali, 26. marta prošle godine, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove, Jovan Grbavac, obaveštava predsednika SUBNOR-a Srbije da je inspektor utvrdio da bez ikakve dozvole ''...investitor privredno društvo 'Business'-in iz Zemuna počelo radove, da je promenilo namenu prostora i da je doneto rešenje kojim je zabranjen svaki dalji rad na promeni namene navedenog prostora...". Preduzeće koje u 310 kvadrata sagradilo hostel.

Neko u ime vlasnika angažuje advokata, izvesnog Zdravka Petrovića, koji za 20 hiljada evra kod Gorana Vesića, sekretara tada privremenog veća Beograda, dobija rešenje kojim se prvostepeno rešenje ukida i inspekciji nalaže da sačeka dok investitor ne legalizuje gradnju! I bi tako. Sada Branka naplaćuje deo kolača od 30.000 evra mesečno, koliko hostel inkasira.

U hostelu gospođa Stojić zapošljava brata, penzionera, da radi kao obezbeđenje. Iako Dom nije ovlašćen da izdaje poslovni prostor, Poreska uprava - Filijala Savski Venac, žmuri na oba oka, tako da Stojićeva naplaćuje i PDV na izdati poslovni prostor, a ne plaća ga Poreskoj upravi. Ogroman novac duguje Beogradskim toplanama i Beogradskoj elektro-distribuciji. Ali...

U međuvremenu i Viši sud u Beogradu doneo je pravnosnažnu presudu kojom je presudio da je zgrada na Savskom trgu broj 9 u vlasništvu SUBNOR-a Beograda.

Redakcija Magazina Tabloid očekuje da poreska uprava zabrani rad Doma ratnih vojnih invalida, da kazni odgovorne za ogromne pljačke. Ali, i tu ima problema. Račune Stojićeva izdaje u ime izvesnog Slobodana Vukašinovića Vuleta, koji ima 87 godina, i dve godine ne dolazi u prostorije Doma. Ko može ovoj bandi stati na rep? Ko, ako ne mi iz Tabloida?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane