Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Obećava sve, radi k'o pre

Milovan Brkić

Poseta delegacije Vlade Srbije Moskvi, zahvaljujući premijerovom nalogu, ostala je tabu tema. Iz Moskve su nam stizale samo šture vesti. A premijer je vodio razgovore u četiri oka sa prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, premijerom Medvedevim i predsednikom Vladimirom Putinom. Sadržinu tih razgovora nije na meni da objavim.

Po načinu izveštavanja Vučićeve velike propagande laži može se zaključiti da on nastavlja po starom. Svima obećava, ništa ne ispunjava. Kada se na svojim turističkim putovanjima po Zapadu sretao i sa marginalnim državnim službenicima, slikajući se sa njima devojački nasmejan, vesti o tim susretima se nisu skidale sa naslovnih strana i informativnih emisija. A poseta Moskvi je, verujemo, prekretnica u životu Srbije, važna za njen teritorijalni opstanak i preživljavanje njenih građana. Izgleda, premijera to ne zanima.

Odmah po sletanju na Šeremetjevo 26. oktobra, premijer Vučić, kako sam obavešten od ruskog kolege, imao je sastanak sa prvim potpredsednikom Vlade Dmitrijem Rogozinom, u četiri oka, po pitanju obostrane saradnje dve države.

Kada je počeo Srpsko-Ruski forum, koji, kako kažu upućeni, ne služi toliko za privrednu delatnost, član delegacije Branislav Grujić je, kao pokvarena ploča, ponavljao da u Moskvi treba da se formira ne samo Centar za distribuciju srpske robe, nego, šta više, i za političku koordinaciju! Tužno je to, ako se ima u vidu da Rusija stalno iskazuje spremnost da od Srbije otkupi sve što proizvede, ali takve ponude iz Beograda ne stižu!

Odsutni Ivica Dačić je u to vreme bio na razgovoru sa potpredsednikom Rogozinom. Vratio se oko 13 sati, kada je delegacija čekala na sastanak sa premijerom Medvedevim. Pažnju prisutnih privukao je Nikola Petrović, Vučićev kum, koji je, dok je premijer imao konferenciju za novinare, držao čvrsto, sa obe ruke, umesto mnogobrojnih sekretarica koje su doveli, njegovu službenu tašnu, kao da čuva ruske, ili američke tajne. Pravi čuvar torbe u moskovskom periodu.

Zašto je toliko, kao nikada u istoriji Srbije, važna ova poseta?

Bitno je da je državni vrh Rusije odlučio da Dmitrij Rogozin, prvi potpredsednik Vlade koji je zadužen za armiju, vojnu industriji i bezbednost zemlje, preuzima izradu i sprovođenje spoljne politike Ruske Federacije prema Srbiji. U vezi sa tim, on će već sledećeg meseca doći u Beograd, da proveri da se dogovorena politika od strane srpske vlade sa predsednikom Putinom sprovodi, da ne pokleknu pred zapadnim mentorima.

Do sada je tu politiku, po ovlašćenju vrha države, vodio A.A. Babakov, po sopstvenoj meri.

Potpredsednik Rogozin je, posle predsednika Putina, najuticajniji čovek u Rusiji, a možda i na planeti. Nadgleda dve najmoćnije obaveštajne službe sveta (GRU i Federalnu spoljnu obaveštajnu službu), a pamte ga i oni koji su pratili njegov rad kao predstavnika u NATO-u, gde je na duhovit način opisivao ovu vojnu alijansu, uterujući im strah u kosti. Po povratku u Moskvu čeličnom metlom je očistio armiju od korupcije, pokrenuo vojnu industriju do neslućenih razmera, stvorio vojno superiornu silu...Sa njim nema šale!

Predsednik Putin uživa podršku 90 odsto Rusa, zbog politike prema Siriji i zbog pokazane odlučnosti u postizanju pravednih ciljeva. Podrška posrnuloj Srbiji jedan je od njih.

Srbija je, dakle, dobila moćnog saveznika. Ako to Vučić ne shvata, shvatili su njegovi saradnici, koji ne žele da odu u političku smrt sa njim. Srbija je ponovo pod punim sankcijama Vučićevih ''prijatelja'', koje su njemu uvedene. On je izolovan. Podrška iz Moskve spas je i za njega i Srbiju. Poznajući ga, znam da on ništa ne shvata. Njegovo ludilo je u progresiji, i Srbiju koristi u terapeutske svrhe.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane