Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kragujevac

Građevinska mafija: školski drug predsednikovog sina, Radomira Nikolića, zaposlen u Ministarstvu odbrane, štiti nelegalnu gradnju svoje majke

Divlja gradnja podivljale vlasti

Prema grubim podacima u Kragujevcu postoji preko 60.000 bespravnih objekata. Ali od urbanističkog divljanja u prestonici Šumadije, postoji i veće zlo. A to je, kad se bespravni graditelji domognu najviših funkcija u državi, pa treba da potpisuju i sprovode propise, na čijem su udaru i sami. Ovo je slučaj sa predsednikom Izvršnog odbora SNS i prvim čovekom grada, koji je reputaciju u javnosti, između ostalog stekao i kao vlasnik bespravnog zdanja na priobalju Save, koji je detalj iz njegove imovinske karte aktuelizovan u vreme donošenja novog zakona o legalizaciji

Mersiha Hadžić

Od strane gradske građevinske inspekcije u Kragujevcu, za proteklih 4- 5 godina doneto je na stotine pravosnažnih rešenja o rušenju bespravno sagrađenih objekata. Zbog dugih prstiju gradske uprave i svojevrsnog sukoba interesa u kome se našao aktuelni gradonačelnik, pravosnažna rešenja o rušenju su stavljena ad akta. Na ovakav ishod višegodišnje agonije u postupcima bespravne gradnje, istina nesavesni graditelji će odahnuti. S druge strane, ovakvim epilogom, ukinuta se elementarna prava građana, kojima je divlja gradnja ugrozila svojinu na zemljištu i objektima.

Ovo je slučaj sa osamdesetogišnjim Dušanom Laloševićem iz Kragujevca, čija bitka sa građevinskom inspekcijom, da postupe po pravosnažnom rešenju o rušenju nelegalnog objekata na suvlasničkoj parceli, traje od dolaska na vlast SNS.

Dušan Lalošević i njegov bratanac V. L, koji su na papiru suvlasnici dve trećine katastraske parcele u Hadži Melentijevoj ulici br. 5, u Kragujevcu, uskraćeni su u korišćenju, jer je treći suvlasnik, Radmila Lalošević, bahatom gradnjom zauzela više od polovine parcele i uskratila prolaz kroz dvorište.

Na istoj parceli, Radmila Lalošević je u vlasništvu jedne porodične zgrade, a polovinom 2011. godine započela je izgradnju druge. Po prijavi Dušana Laloševića u to vreme, građevinska inspekcija je izašla na teren, i donela rešenje o zabrani daljih radova na građevini. Istim rešenjem investitoru je naloženo rušenje, na šta je Radmila Lalošević uložila žalbu, koja je odbijena od strane drugostepenog organa, te potvrđeno rešenje o rušenju, koje je Zaključkom o dozvoli izvršenja od 13. 06. 2012. godine pravosnažno i izvršno.

Ali i pored insistiranja Dušana Laloševića, da se rešenje sprovede, urgencija koje je podnosio inspekciji i gradonačelniku, u gradskoj upravi u Kragujevcu vlada muk. U više sam navrata, lično i preko punomoćnika, od jula meseca 2012. godine podnosio urgencije nadležnoj inspekcijskoj službi, sa dokazima o uplati gradske takse. Obraćao sam se resornom ministarstvu, upravnom inspektoratu, i gradonačelniku. Ne samo što nisu sproveli rešenje o rušenju, već nisu ni odgovarali po mojim urgencijama. Takođe su obustavljena i postupanja Osnovnoj javnog tužilaštava po krivičnim prijavama inspekcijskih službi, pokrenutim po službenoj dužnosti 2011. godine, protiv Radmile Lalošević, zbog krivičnog dele bespravne gradnje, kaže Dušan Lalošević.

Navodi da mu je krajem novembra 2013 godine, od nadležnih službi stiglo obaveštenje "da je 01. 11. 2013 godine, stupio na snagu Zakon o legalizaciji, i da je investitor Lalošević Radmila, uredno 13. 11. 2013 godine podnela zahtev ".

- U odelenju građevinske inspekcije, kao i službi koja sprovodi legalizaciju, upoznati su da za legalizaciju objekta, investitora Radmila Lalošević ne postoji saglasnost suvlasnika, da je bilo prijava, i da su vođeni upravni postupci u vreme gradnje. Ali, opstruišu pravosnažno rešenje o rušenju, i svesno izvrgavaju zakonske propise, zaključuje Dušan Lalošević.

Ni po najnovijem, Zakonu o ozakonjenju objekta, koji je stupio na snagu krajem 2015. godine, imajući u vidu stav 6 i 7, člana 10, investitor Radmila Lalošević ne ispunjava uslove za legalizaciju svog objekta. S tim u vezi Dušan Lalošević, je po stupanju na snagu Zakona o ozakonjenju, blagovremeno, Sekretarijatu za građevinarstvo, urbanizam, i zaštitu životne sredine Kragujevca, kao nadležnom, podneo Prigovor na legalizaciju objekta investitora Radmile Lalošević, pod br. 3512-244/13, zahtevom da se u tom postupku donese odbijajuće rešenje i odgovori, što u ovoj službi ignorišu.

Već nekoliko godina, Dušanu Laloševiću je uskraćen izlazak na matičnu Hadži Melentijevu ulicu. Terasa divljeg objekta se jednim krakom oslanja na naprsli pomoćni objekat u dvorištu, čime se ugrožava bezbednost prolaza, pa su dve porodice, kako on to kaže, stavljene u stanje višegodišnje trpnje.

Od nekadašnje srpske prestonice i industrijskog centra u doba bivše SFRJ, Kragujevac je danas pretvoren u palanku i stranački feud, u kome su vladavinu zakona, zamenili interesi, lična poznanstva i partijska samovolja. A dvorište u Hadži Milentijevoj br. 5, ima sve šanse da jednog dana postane deo naprednajčke patine, i urbane legende.

Za vreme bivše vlasti Kragujevca, u dvorištu su se okupljali članovi i simpatizeri SNS, održavani su sastanci, nošene plakate i distribuiran propagandni materijal. Ovo zahvaljujući sinu investitora Radmile Lalošević, Ivanu Čoviću, koji je istaknuti član SNS, i školski drug prvog čoveka grada. Iz ovog dvorišta, prema svedočenju komšija, ispaljene su i prve rakete u čast pobede Tomislava, oca sadašnjeg gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića, na predsedničkim izborima. Uz slavodobitne uzvike, tog 20. maja 2012. krenula je slavljenička povorka ka centru grada, gde se po zatvaranju birališta, do kasno u noć skandiralo i slavilo, uz muziku, piće, sirene i baklje.

Te večeri, okupljenim se obratio Radomir, tada predsednik GO SNS u Kragujevcu, gotovo sa suzama u očima, okupljenima izjavio da je srećan što je tata pobedio. Nakon ovog naprednjačkog hepeninga, sin investitora Radmile Lalošević, ugledni aktivista lokalnog SNS, Ivan Čović, munjevito brzinom avanzuje na funkciju, u Ministarstvo odbrane. A investitor Radmila Lalošević, uz pomoć opštinskih vlasti, na sve načine nastoji da predmetnu otimačinu stavi pod paraf opštine.

- U januaru sam podneo prigovor na legalizaciju tog bespravnog objekta. Pre neki dan, zove me telefonom Mirjana Kokić, pravnik, da dam saglasnost za legalizaciju. Šta sam imao, napisao sam u prigovoru, kakav je to postupak koji se vodi telefonski, pita se osamdesetogodišnji Dušan.

Dok opština razvlači postupak i vrši pritiske, bahati investitor Radmila Lalošević krenula je da ga proganja svakodnevnim utuženjima i razvlačenjem po sudovima. Njemu i njegovoj bolesnoj, slepoj supruzi, upućuje najpogrdnije izraze i pretnje da će im preko veza u SNS oduzeti i krov na glavom: "... Njen sin, aktivno vojno lice na privremenom radu u Ministarstvu odbrane, preti da će nam na kuću baciti bombu, a mene i moju suprugu masakrirati. A bahati investitor Radmila Lalošević, da će mi preko Tominog sina i privatnih izvršitelja, odneti kuću na doboš...".

U kabinetu Radomira Nikolića, ostali smo uskraćeni odgovora, na pitanja koje je poslala naša redakcija. Uzgred, javnost je ostala uskraćena i za epilog istrage, vezano za paljevinu koja je da podsetimao, 6. jula 2015. u večernjim satima zadesila upravo građevinsku inspekciju ove opštine, gde je uoči najavljenog novog zakona o legalizaciji, vatrena stihija odnela najveći broj inspekcijskih predmeta, i načinila ogromnu materijalnu štetu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane