Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

TAKTIKA

Branko Dragaš

POVLAČENJE - Putin je povukao još jedan odličan potez. Većinu svojih vojnih snaga je povukao iz Sirije. Potpuno je zbunio diletante u Vašingtonu. Nisu očekivali ovakav prepreden potez. Zašto je ovaj potez dobar? Navešću nekoliko razloga: 1. Završio je glavni posao i ostavlja sirijskoj armiji da završi započeto i Asadu da kruniše ovu pobedu, koju posle može da pretvori njegovu u veliku pobedu na izborima, 2. Pokazao je da Rusija ima savremeno oružju i da je završeno doba unipolarnog sveta, 3. Pokazao je da Rusija može namenski da uđe u jednu suverenu državu, na njen poziv, da izađe kada završi posao borbe protiv terorista i da onda izađe, 4. Zemlja koja je tražila pomoć Rusije u borbi protiv terorista zadržava svoju samostalnost, 5. Ruski uticaj ostaje u toj državi i velika vezanost za ruske ekonomske interese, 6. Odmara udarnu snagu svoje avijacije i nagrađuje zaslužne u ovoj vazdušnoj intervenciji, 7. Ispravlja uočene greške u toku kampanje i uigrava jedinice za nove akcije, 8. Smanjuje troškove angažovanja u Siriji...

Naveo sam samo neke od razloga za povlačenje vojske. Putinu je sada lakše da započne podelu sveta. Bliski istok je danas na tapetu. Sutra je to Evropa. To je naša velika sreća da zadržimo suverenost u NATO okruženju. To je naša jedina nada da ne budemo potpuno uništeni od krstaša i domaćih izdajnika. Samo je to potrebno da razumeju rodoljubive snage u Srbiji. I da interes Srbije postave ispred svog sebičnog, ličnog interesa. Ali, ti politički kalkulatori i šibicari to ne shvataju.

BALKAN - Putin je pristao da, na poziv Boruta Pahora, poseti Sloveniju u julu. Razlog posete je kapelica iz 1916. na planinskom prelazu Vršič. Koji su sagradili ruski zarobljenici dok su u vreme Velikog rata probijali put. Očekuje se i poseta Ljubljani da se oda počast poginulim crvenoarmejcima. Zašto je došlo do ovog poziva i Putinovog pristanka? Interesi svi imaju u ovoj saradnji. Slovenija je najprezaduženija zemlja u Evropi. Njihov oporavak u okviru bankrotirane EU više nije moguć. Slovenci su vrlo pragmatični. Shvatili su da se svetska politika promenila.Neki drugi vetrovi danas duvaju sa Istoka. I oni se okreću Istoku. Pragmatični su i proračunati. Imaju veliko iskustvo iz Jugoslavije, kada su prvi napustlili propalu državu. Isto to sada rade sa propalom EU. Shvataju da je završena ta priča sa Briselom. Okreću se prema najjačoj sili u Evropi. Danas je to Rusija.

Sloveniji treba Rusija da mirno i bez velikih probleme izađe iz EU. Sloveniji treba Rusija kao veliko tržište za plasman njenih proizvoda. Sloveniji treba bratska Rusija kao garancija očuvanja njene nacionalne suverenosti. Putin je pristao da dođe u Sloveniju. Pristao je da mangupski nervira Vašington. Na taj način krši uspostavljenje sankcije. Pristao je jer želi da pokaže gde će biti nove granice ruskog interesa u Evropi. Poseta graničnom prelazu na Vršiču simbolizuje tu novu granicu ruskog interesa. Nakon podele Bliskog istoka, Putin deli i Evropu. Sve do graničnog prelaza Vršič će biti interesna zona Rusije.

Čitav Balkan i izlaz na topla mora će postati geostrateški vezani za Rusiju. Ponuda Hrvatima je poslata. Rusija traži da im Hrvati sagrade nosač aviona. To je deo ove nove strategije. Zatucani političari i mediji su šokirani. Ništa ne razumeju. Neki pričaju o ekumenizmu, drugi o senzaciji. Glupost! Sve je brižljivo isplanirano u glavi oficira KGB-a, koji danas vuče geostrateške poteze. On nastavlja da se suprostavlja američkom hegemonizmu. Umesto osvajanja teritorija, Putin garantuje suverenost svim država.Koje će se tako osloboditi američkog dužničkog ropstva i stalne kontrole Velikog brata. Slovenci su, kako to uvek biva, prvi shvatili šta se u Evropi dešava. Menjaju svoju politiku i pripremaju se za nove odnose u Evropi. Pozvali su Putina da pokažu da su razumeli novo doba. Posetom Putina šalju direktnu poruku Briselu i Vašingtonu da više na njih ne računaju. Hrvati su zatucaniji od Slovenaca. Isključivi i iskompleksirani. Režim u Zagrebu se vratio u 1941 godinu. Oni uopšte ne razumeju nove odnose snaga u Evropi.

Rika sibirskog medveda ih nije probudila iz njihovog hiljadugodišnjeg sna. Hrvati su se uspavali u slavljenju svog potčinjavanja Berlinu. Bankrotirani Hrvati mogu da spase svoju domovinu samo ako im Putin otvori tržište. Putin računa na osobinu Hrvata da se uvek politički kurvaju i da predano ljube skute moćnim silama. Nekoliko unosnih poslova sa Rusima će slomiti malograđansku hrvatsku zaljubljenost u činovnike iz Brisela, koji im zatežu omču oko vrata.

Politički idioti u Beogradu, predvođeni ludakom Acom Dramoserom, nepismenim Nevernim Tomom i kriminalizovanim Malim Slobom, ništa ne razumeju šta se dešava oko njih. Putin je u čudu. Šta da radi sa takvim političkim diletantima? Ne zna kako da pomogne svojoj srpskoj braći, koja su izabrala da ih predstavljaju takvi politički debili. Svojevremeno je od Tadića tražio da mu kaže gde bi hteo da Rusi ulože svoj kapital.Ovaj narcisoidni blesan mu je predložio da to bude - Tuzla?!? Putin je bio zaprepašćen. Pa, Tuzla nije u Srbiji.

Onda je, opet, Nevernom Tomi dao čist papir i olovku i zamolio ga da napiše šta sve treba Srbiji. Neverni Toma ga je pogledao iz svoje poze Žalosne Sove i napisao - Rusija da kupi FIAT vozila, koja se samo montiraju u Srbiji. Potpuno je jasno da Putin hoće Srbima da pomogne, ali ne zna kako to da izvede. Srpski politički ološ narkotizovano priča o ulasku u EU i približavaju se NATO alijansi. Srpski politički skotovi veličaju Merkalovu, koja gubi vlast u Nemačkoj. Kako da nam pomogne Rusija, kada mi ne možemo da pomognemo sami sebi. Promena vlasti u Srbiji je nužna da bi došli na vlast oni koji razumeju svetsku politiku. Ne treba eurofanatike da zamene rusofanatici. Koji se grebu za male pare. Koji su totalitaristi i neznalice.

Srbija nije ruska gubernija. Putin ni ne traži da budemo njegova gubernija.Traži da pratimo svetsku politiku i da razumemo šta se u svetu događa. I tako Balkan ulazi u novo pregrupisavanje. Igra se nova politička igra. Samo zatucani srpski političari brane Evropu. Isto onako kako su 1989. branili pogrešno komunizam i Jugoslaviju. Kakvo se to prokletstvo uvuklo u srpsku politiku? Zašto nas predstavljaju idioti?

CENTRALNA BANKA RUSIJE - Stvari polako dolaze na svoje mesto.Pre dve godine sam napisao da je Putinov problem loša ekonomska politika. Koja će dovesti zemlju u težak položaj. Danas se to, nažalost, obistinilo. Ne može se voditi energična spoljna politika, kojom se Rusija velikim koracima vraća na svetsku pozornicu, dok se vodi gubitnička ekonomska politika. To jednostavno ne ide jedno sa drugim i to mora da dovede do problema u državi. Mora da pukne ili dobra spoljna politika ili pogrešna ekonomska politika. Tada sam napisao i poslao uticajnim ljudima u Kremlju da, na osnovu mojih stručnih saznanja iz privrede i finansija Rusije, smatram da je najveći problem u ekonomskoj politici Centralna banka Rusije.

Pored Centralne banke, veliki problem predstavljaju i ministarstvo finansija i ministarstvo ekonomije. Koji su iz istog neoliberalnog lonca i koji kuvaju tu nakaradnu ekonomsku politiku. Tako je došlo do toga da je prošle godine iz Rusije pobeglo preko 96 milijardi dolara. Ministar ekonomije je to objasnio činjenicom da će u ovoj godini odliv kapitala biti SAMO 70 milijardi dolara, što je, prema njegovim rečima, odličan ekonomsli rezultat. Čudio sam se kako Putin odmah ne smeni tog nesposobnog ministra ekonomije. Koji se hvali odlivom kapitala iz zemlje koja ima najveće privredne resurse na svetu. Resurse koji po jedinici sirovine proizvedu 10 puta manje robe , nego u razvijenim zemljama, što je jasan pokazatelj da ekonomska politika tog ministra ekonomije ništa ne valja.

Umesto da Rusija privlači kapital sa svetskih finansijskih tržišta, jer ima sirovine kao sigurnu garanciju investitorima za vraćanje njihovog novca, umesto da tako mala proizvodnja iskorišćenost sirovina bude primamljiva za strane investitore, koji ne znaju šta da rade sa svojim slobodnim kapitalom, jer su razvijene države u bankrotu, umesto da stope privrednog razvoja Rusije budu preko 10% godišnje, što je minimalna stopa mogućeg ubrzanog privrednog rasta, ruska Vlada i Centralna banka su vodile pogubnu ekonomsku politiku.To je bila petokolonaška politika, ako gledamo kroz prizmu tekućih finansijskih ratova valuta na svetskom finansijskom tržištu, koja je dovela do potpunog kraha rublje i ogromne zarade špekulanata.

Povlačenje Centralne banke sa tržišta i omogućavanje ulaska špekulativnoga kapitala, koji je došao na visoke kamatne prinose, potpuno je uništilo domaću proizvodnju, oborilo nacionalnu valutu, jer se samo tako mogu praviti zarade od 60-100%, dok su zarade u industriji od 6-8% godišnje, pa je bilo za očekivati da će da BDP padne na minus 3,8% i da ugrozi spoljno političku aktivnost Putina. Hvaliti se danas da je Centralna banka neke suverene države nezavisna je podli propagandni trik neoliberala, koga koriste te ekonomske ubice kako bi centralnu banku vezali za poguban neoliberalan koncept, koji se kreira u MMF-u .MMF se nalazi u Vašingtonu.

Tako imamo jedan neverovatan apsurd. Traži se da centralna banka suverene države bude nezavisna, dok je ona pod kontrolom MMF-a, odnosno Velikog Brata, koji potpuno kontroliše, za interese moćne Familiju, finansije sveta. Ta kontrola je toliko brutalno bezobrazna da MMF postavlja svoje činovnike da sede u centralnoj banci suverene države i da oni postaju lokatori, koji navode špekulante sa Vol Strita da svojim finansijskim raketama torpeduju domaću valutu. Objasniću to vojnom terminologijom da svakome bude jasno.

Ako dve vojske ratuju i nalaze se jedna nasuprot druge u razmeni artiljerijske vatre, tako se danas odvijaju valutni ratovi na finansijskom tržištu, onda ovi ubačeni činovnici MMF-a u centralnoj banci su lokatori koji neprijateljskoj artiljeriji, špekulantima sa Vol Strita, pokazuju gde treba da gađaju svojim ubojitim raketama, finansijskim transakcijama, da bi se brzo uništila čvrst odbrana protivnika, valuta suverene države. Bilo mi je neshvatljivo da Putin to ne vidi.

Ako suverena država želi da se odbrani od ovakvog razarajućeg i izdajničkog scenarija uništavanja svoje valute i svoje nezavisnosti, onda moral da protera sve MMF lokatore iz Centralne banke, da ukine nezavisnost centralne banke i da, najmanje godinu dana, direktno veže kreditno-monetarnu politiku Centralne banke za novu razvojnu ekonomsku politiku Vlade. Naravno, to podrazumeva da Vlada vodi razvojnu politiku.

Kako danas to nije slučaj u Rusiji, uprkos velikim pričama i objašnjenjima nesposobnih ministara, verujem, ipak, da su i oni iz iste neoliberalne kuhinje, onda je potrebno smeniti takvu Vladu i takve ministre, dovesti nove ljude koji će da pokrenu proizvodnju i naprave dvocifrene stope privrednog rasta.

Džudista je bio strpljiv. To je deo njegove političke taktike. Vrlo strpljivo je čekao.Više nego što je to bilo potrebno. Nije povlačio nagle poteze. Kada je rublja probila granicu od 90 rubalja za jedan evro, Putin je izgubio strpljenje. Okupio je novi tim ekonomista i dao im zadataka da naprave ekonomski paket mera. Prva mera je da se očisti Centralna banka Rusije od lokatora i da joj se oduzme nezavisnost. Centralna banka mora da bude u funkciji razvoja privrede Ruske Federacije. Centralna banka mora da ubaci novac u nelikvidan finansijski sistem. To je dobar potez. Za početak uvođenje reda u narušenu ekonomiju. Nadam se da će Putin da vrlo brzo počisti i sadašnju Vladu i njene neoliberalne ministre. Ne trebaju mu ministri koji se hvale što im kapital beži iz zemlje.O tom novom ekonomskom paketu ću svoje mišljenje napisati kada se budem bolje upoznao sa predlogom mera. Bitno je samo da se sada odstrane lokatori.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane